Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2013

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Νέα φωτιά στο Δολό, σε εξέλιξη η έρευνα στη Ζωοδόχο

Παρότι η αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο δεν έδειχνε ότι ευνοεί τις πυρκαγιές, εν τούτοις η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές. Το απόγευμα της Κυριακής φωτιά ξέσπασε στο Δολό Πωγωνίου. Η επέμβαση ήταν άμεση και γρήγορα η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Πίσω της άφησε καμένα περίπου δέκα στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
Το απόγευμα του Σαββάτου η Πυροσβεστική βρέθηκε υπό ποδός από φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, τόσο σε εργοστάσιο ξυλείας στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων όσο και στη Ζωοδόχο. Το εργοστάσιο, το οποίο ήταν γεμάτο από εύφλεκτα υλικά σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα ενώ η έρευνα για τα αίτια της φωτιάς βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στη Ζωοδόχο η φωτιά ξεκίνησε από την άκρη του δρόμου και γι' αυτό εικάζονταν ότι προήλθε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ωστόσο από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι τώρα δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να οδηγούν στους δράστες.
Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της περσινής περιόδου στην περιοχή της Ζωοδόχου είχαν ξεσπάσει έξι πυρκαγιές, οι οποίες από την πυροσβεστική χαρακτηρίστηκαν «κτηνοτροφικές».
Τέλος το ελικόπτερο Έρικσον που αναμένονταν στη βάση του Ακτίου δεν έχει φτάσει ακόμη στη χώρα μας. Οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν την έλευση στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

epirus post

Ερώτημα αναγνώστη του PrevezaBest προς τον Δήμαρχο


Λεγομαι δημητριος κυριος και ειμαι παιδι κοφαλαλο 26 χρονων ανεργος. Εχω 10 ξαπλωστρες απο το 2010 στην αμμουδια πρεβεζης και θελω να μου απαντηση ο δημαρχος γιατι μου στερει το δηκαιωμα να εργαστω τουσ 2 μηνες του καλοκαιργιου να βγαλω το χαρτζηλικη μου τιμια και με αξιοπρεπεια με βαζει φετος στην διαδικασια της δημοπρασιας με ατομα που εχουν την δηνατοτητα να χτυπησουν τον χωρο γιατι εχουν και αλλους πορους να ζησουν. Δεν ζητησα ελεημοσυνη απο κανεναν ειμαι παιδι με αξιοπρεπια και πιστευα οτι τα παιδια με ιδικες αναγκες εχουν καποιες προτερεοτητες. Αρχιζω να αναρωτιεμαι μηπως στην δικη μου περιπτωση ηπεριησχιη το χρημα ; Η μηπως ειναι πολυ νωρις για την κοινοτητα της αμμουδιας να δεχτουν παιδια με ιδικες αναγκες οπως ειμαι εγω; 

εγω ειμαι ο αδερφος του Κυριου Δημητρι και λεγωμαι Γιωργος Κυριος σας παρακαλω διμοσιεφστετο οσοι μποριτε να φοιθισουμαι αφτα τα παιδια σας εφχαριστο.

Λουκέτο το Σεπτέμβριο και σ' άλλα σχολεία της Ηπείρου, χαριστική βολή για την ύπαιθρο

Τρία σχολεία λιγότερα θα έχει η Ήπειρος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για επαρχιακές μονάδες του Νομού Ιωαννίνων οι οποίες βάζουν λουκέτο με βάση την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Οι δύο αποφάσεις του Υπουργού Κώστα Αρβανιτόπουλου δημοσιοποιήθηκαν κι αφορούν στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων η πρώτη και στην ίδρυση σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η δεύτερη.
Το γεγονός ότι βάζουν λουκέτο σχολείο σε ορεινές κι απομονωμένες περιοχές, όπου έχουν απομείνει ελάχιστοι μαθητές, αποτελεί στην κυριολεξία τη χαριστική βολή. Αποδεικνύει επίσης στην πράξη ότι η αναζωογόνηση και η στήριξη της υπαίθρου μένει μόνο στα λόγια... Γιατί σε έναν τόπο όπου δεν υπάρχει σχολείο δεν μπορεί να γίνεται ούτε η παραμικρή συζήτηση για ανάπτυξη.
Από τη νέα σχολική χρονιά λοιπόν, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, θα αποτελούν παρελθόν το Γυμνάσιο Μηλιωτάδων στο Δήμο Ζαγορίου, το Γυμνάσιο Δερβιζιάννων στο Δήμο Δωδώνης και οι Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Πωγωνιανής.
Οι λιγοστοί μαθητές των περιοχών αυτών θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κάνουν περισσότερα από πενήντα χιλιόμετρα ημερησίως προκειμένου να πάνε σε σχολείο.
Κατά τη νέα σχολική χρονιά στην Ήπειρο ιδρύονται μόνο δύο λυκειακές τάξεις. Πρόκειται για τη δεύτερη λυκειακή στο Μουσικό Σχολείο της Άρτας και την πρώτη λυκειακή στο Μουσικό της Πρέβεζας.

epiruspost


ΠΡΕΒΕΖΑ: Φαντασμαγορική εκδήλωση στους Αγίους Αποστόλους από τον σύλλογο γυναικών Αγίου Θωμά


Μια  ξεχωριστή βραδιά   προσέφερε  και φέτος ο  Σύλλογος Γυναικών Αγίου Θωμά Πρέβεζας τιμώντας τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου  ώρα  9 το βράδυ ο χώρος των παλιών κατασκηνώσεων στους Αγίους Αποστόλους  ζωντάνεψε με πλήθος κόσμου για τρίτη συνεχή χρονιά  με την παρουσία χορευτών και την αναβίωση παραδοσιακών δρώμενων.
















Σημείο αναφοράς αποτελεί η προσπάθεια των κατοίκων της  περιοχής για  την ανέγερση του  Ναού των Αγίων Αποστόλων  κοντά  στο σημείο όπου  μέχρι πρότινος υπήρχε ο Ναός ο οποίος  γκρεμίστηκε λόγω της  εκτεταμένης διάβρωσης του εδάφους .Κάτι που στον χαιρετισμό της τόνισε η τοπική σύμβουλος κ. Σουρτζή και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «θεού θέλοντος και δημάρχου επιτρέποντος»



Το πρόγραμμα περιελάμβανε

Παρουσίαση –χαιρετισμοί επισήμων και κάθε φορέων.
Συμμετοχές χορευτικών συλλόγων:

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ. ΘΩΜΑ  


Στην συνέχεια αναβίωσαν παραδοσιακά  δρώμενα που  ξύπνησαν νοσταλγικές μνήμες στους μεγαλύτερους ενώ  πραγματοποιήθηκαν ειδικές απονομές στην αθλήτρια του τάεκ βοντο Μαίρη Λεοπούλου και τον αθλητή του kick boxing Γιώργο Σάλιαρη.




Η βραδιά έκλεισε μεπαραδοσιακό  γλέντι από την Πρεβεζάνικη ορχήστρα <<ΝΙΚΟΠΟΛΗ>>.  

Στον χώρο της εκδήλωσης  λειτούργησε μικρό μπαζάρ με γλυκίσματα και σπιτικά λικέρ παρασκευασμένα από τις γυναίκες  ενώ ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα αποτέλεσε η φωτογραφική έκθεση   με  στιγμιότυπα από την λειτουργία των κατασκηνώσεων του Αγίου Θωμά και χαρακτηριστικά πορτραίτα των κατοίκων της περιοχής.


Xoρηγοί της βραδιάς είναι η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος και το  Επιμελητήριο Πρέβεζας.


Ο Σύλλογος Ρυθμικής Κλεοπάτρα Πρέβεζας στη τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων


Στις 29 ΙΟΥΝΙΟΥ στο κλειστό γυμναστήριο της ΜΙΚΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ο σύλλογος ρυθμικής γυμναστικής έλαβε μέρος στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος στην κατηγορία κορασίδων,με τις αθλήτριες ΝΙΚΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ,ΚΑΡΒΕΛΗ ΕΥΔΟΞΙΑ ,ΤΖΑΒΑΛΑ ΘΩΜΑΗ ,ΣΙΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.

ΟΙ 4 αθλήτριες παρουσίασαν από ένα πρόγραμμα ελεύθερο και τα προγράμματα τους με ΣΤΕΦΑΝΙ και ΜΠΑΛΑ
Η προπονήτρια των αθλητριών ΒΑΣΩ ΖΑΝΤΡΑΒΕΛΗ έμεινε αρκετά ευχαριστημένη από τα προγράμματα που παρουσίασαν οι αθλήτριες καθώς η απόδοση των κοριτσιών ήταν παρά πολύ καλη,περισοτερο από ότι περιμενε.Αυτο οφείλετε στην σκληρή προπόνηση που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ποιο εντατική.

Αυτή ήταν η τελευταία επίσημη διοργάνωση από την ΕΓΟ όλοι δίνουμε ραντεβού στις 12 -13 Ιουλίου στο 1ο φεστιβάλ γενικής γυμναστικής που γίνεται στην πόλη μας,με οργανωτές την ΠΕ Πρέβεζας ,Δήμο Πρέβεζας και ΑΓΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με την υποστήριξη της ΕΓΟ και ΑΕΣΓΒΕ.

Να είστε όλοι εκεί……



Πυρπόλησαν όχημα της ΔΕΗ στο Αγρίνιο


Εμπρηστική επίθεση δέχθηκε όχημα της ΔΕΗ στο Αγρίνιο λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 00:40 περίπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του aerasnews.gr, το όχημα της ΔΕΗ ήταν παρκαρισμένο κοντά στην οδό όπου στεγάζονται τα γραφεία της παλιάς ΔΕΗ στο Αγρίνιο όταν άγνωστοι το πυρπόλησαν προσπαθώντας να το κάψουν.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική η οποία και έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα, συνοδεία του διοικητή, κατασβήνοντας τη φωτιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Από τη φωτιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές ενώ οι άνδρες της πυροσβεστικής αναμένεται να στείλουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας που θα πραγματοποιήσουν, στην ασφάλεια Αγρινίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη για την πυρπόληση του οχήματος ανέλαβε λίγη ώρα αργότερα, μέσω της ιστοσελίδας athens.indymedia.org, η ομάδα «Πυρήνας Ατάκτων» η οποία στο κείμενό της αναφέρει:
«Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Κ. Σακκά. Χτες το βράδυ (29-6-2013) πυρπολήθηκε αυτοκίνητο της ΔΕΗ στο κέντρο του Αγρινίου. Δύναμη στα αιχμάλωτα αδέρφια μας. Λύσσα και συνείδηση».

ΠΡΕΒΕΖΑ: «Κάθε χρόνο η μηχανή έρχεται πιο κοντά στον πολιτισμό»


Κάθε χρόνο η μηχανή έρχεται πιο κοντά στον πολιτισμό αναφέρει το ρητό μιας Φυλής που ζει απομονωμένη μακριά από τον « σύγχρονο πολιτισμό». Τι καλύτερο παράδειγμα από αυτό που συνέβη στη Κυανή Ακτή.

Έκοψαν τα κολονάκια για να βρίσκουν να παρκάρουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων. Βέβαια λίγο πιο κάτω υπάρχει ένας τεράστιος χώρος πάρκινγκ ,τον οποίον προφανώς δεν τον επισκέπτονται οι οδηγοί διότι απέχει μόλις 200 μέτρα από το σημείο που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους. Άρα αυτά τα 200μ περίπου μας κάνει να γινόμαστε καταπατητές ενός δάσους ,ενός κάλλους μοναδικής φυσικής ομορφιάς. 

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αναζητούνται οι εμπρηστές για τις φωτιές σε ΒΙΠΕ και Ζωοδόχο

Σε εμπρηστικές ενέργειες φαίνεται ότι οφείλονται οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει από το απόγευμα του Σαββάτου, τόσο σε μονάδα της Βιομηχανικής Περιοχής όσο και στη Ζωοδόχο. Μάλιστα από την Πυροσβεστική έχει ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας καθώς αναζητούνται δύο αυτοκίνητα, ένα χρώματος κόκκινου και ένα ασημί, τα οποία θεωρούνται ύποπτα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε σε πλήρη εγρήγορση. Φωτιά ξέσπασε αρχικά σε αγροτική περιοχή στο Πετσάλι, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Στις οκτώ περίπου το βράδυ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να δώσει στην κυριολεξία μάχη με τον χρόνο καθώς ξέσπασε φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας, το οποίο βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των εύφλεκτων υλικών, τελικά όμως τέθηκε υπό έλεγχο κι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Την ώρα που μεγάλο μέρος των δυνάμεων της Πυροσβεστικής βρίσκονταν στη συγκεκριμένη μονάδα στη ΒΙΠΕ, σήμανε ξανά συναγερμός από νέα φωτιά που ξέσπασε στη Ζωοδόχο. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν και στο σημείο αυτό.

epiruspost

Σάββατο, Ιουνίου 29, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προσφορά στο πολίτη από τον νέο Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο


Ένας νέος γυμναστικός σύλλογος δημιουργήθηκε και από την πρώτη στιγμή έδειξε την διάθεση του για προσφορά στο πολίτη. 

Συγκεκριμένα μιλάμε για τον νέο αθλητικό γυμναστικό σύλλογο τένις που προεξέχουν αυτού, οι κ.κ.Κάρτσακλας και Νικολός.

Μάλιστα ο κ. Κάρτσακλας με τον κ. Νικολό βρέθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, διότι ένα εκ των θεμάτων ήταν η εξέταση αίτησης παραχώρησης γηπέδων αντισφαίρισης στο αθλητικό σωματείο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Πρέβεζας. 

Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα προχώρησε στην παραχώρηση 2 γηπέδων στον νέο  αθλητικό γυμναστικό σύλλογο ,που σημειωτέον όλα τα έξοδα της συντήρησης των γηπέδων αναλαμβάνει με προσωπική του ευθύνη ο σύλλογος. 

[Photos] Συγκινητικές στιγμές στο φιλικό παλαιμάχων ΠΑΣ Πρέβεζα Ολυμπιακού

Διεξάγεται αυτήν την ώρα στο εθνικό στάδιο Πρέβεζας Αθανασία Τζουμελέκα φιλικό παιχνίδι μεταξύ των παλαιμάχων του  ΠΑΣ Πρέβεζα και του  Ολυμπιακού.

Μερικοί από τους θρύλους του Ολυμπιακού βρέθηκαν στην Πρέβεζα ενισχύοντας το φιλανθρωπικό έργο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Πρέβεζας «Η ΕΛΠΙΔΑ» .
Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκαν παλαίμαχοι και από τις δύο ομάδες.

Με μια σημαία του Ολυμπιακού γύρω του, τιμήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μπάμπης Δρόσος, οποίος έδωσε και το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα.

Οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στην Πρέβεζα: Κελεσίδης, Καλτσάς, Αγγελίδης Καλογερόπουλος, ο ολυμπιονίκης του πόλο Σχίζας, Καλαμάρας Σταματης Κουμαρια Κακλαμανος, Σιδέρης, Κοψαχίλης Μπονόβας, Μουκέας, βασιλειάδης, Γαλύκας





Η επιστολή των Στρατιωτικών Ηπείρου για το κλείσιμο των στρατοπέδων στη Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ


Έκτακτο ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανεγκέφαλοι οπαδοί του ολυμπιακού Επιτέθηκαν σε καταστηματάρχη


Ένα βίαιο περιστατικό συνέβη πριν από λίγη ώρα σε κατάστημα της Πρέβεζας. Με αφορμή τον σημερινό αγώνα που έχει φιλανθρωπικό σκοπό μεταξύ των παλαιμάχων του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ Πρέβεζα κατέφτασαν οπαδοί της Πειραιώτικης ομάδας στη Πρέβεζα από διάφορα μέρη.

Κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να αμαυρώσουν την σημερινή γιορτή καθώς επιτέθηκαν σε έναν καταστηματάρχη.

Σύμφωνα με τον καταστηματάρχη γύρω στα 20 άτομα που κινούνταν στο δρόμο όπου βρίσκεται το μαγαζί του, ένας από αυτούς που έφεραν διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού  παρατήρησε ότι καταστηματάρχης φορούσε πράσινη μπλούζα, τότε 3- 4 άτομα εισέβαλαν εντός του μαγαζιού του και με βίαιο τρόπο προσπάθησαν να του αφαιρέσουν τη μπλούζα, το θύμα της επίθεσης αντιστάθηκε και πιάστηκαν στα χέρια.

Εκείνη τη στιγμή άτομα από την ομάδα των ανεγκέφαλων  που είχαν εισβάλει στο κατάστημα ,πέταξαν και έσπασαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ και  οι άντρες της ασφάλειας Πρέβεζας προκειμένου να εντοπίσουν και να συλληφθούν οι δράστες. Η Ομάδα ΔΙΑΣ και οι άντρες της ασφάλειας χτενίζουν ολόκληρη τη πόλη προκειμένου να συλληφθούν οι ανεγκέφαλοι. 

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: 51χρονος είχε μετατρέψει το σπίτι του σε αποθήκη ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (28-06-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 51χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων περιήλθαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, σπίτι ιδιοκτησίας του 51χρονου ημεδαπού χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους «καβάτζα».

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον  51χρονο και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δύο (2) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (1.980) γραμμαρίων.
  • δύο μεταλλικά κυτία με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους (4,2) γραμμαρίων και (2,3) γραμμαρίων αντίστοιχα.
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • ένα μαχαίρι λάμας δέκα (10) εκατοστών.
  • ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


ΠΡΕΒΕΖΑ: Όταν συναντάται Θεσμός και Πολίτης γίνονται θαύματα…

\

Ριζική ανανέωση φαίνεται να επέρχεται στο δημοτικό κολυμβητήριο Πρέβεζας. Έπειτα τις εικόνες  που σας είχαμε παρουσιάσει μέσα από το PrevezaBest όπως μπορείτε να δείτε εδώ, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπευθύνων και αυτή τη στιγμή στο δημοτικό κολυμβητήριο εργάζονται πυρετωδώς συνεργεία του δήμου μαζί με αφανείς ήρωες που προσφέρουν εθελοντικά τις εργασίες τους, προκειμένου να δοθεί προς χρήση το δημοτικό κολυμβητήριο στο ευρύ κοινό. 

Όπως μας ενημέρωσαν αρχές της επόμενης εβδομάδος θα είναι έτοιμο και εικόνα του δεν  θα θυμίζει σε τίποτα ένα εγκαταλελειμμένο  γιαπί όπως ήταν η εικόνα του πριν λίγες μέρες.



Νεότερα αρχές της επόμενης εβδομάδος με φωτογραφικό υλικό  

ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι γυναίκες του Αγίου Θωμά τιμούν τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων

Μια  ξεχωριστή βραδιά θα  προσφέρει και φέτος ο  Σύλλογος Γυναικών Αγίου Θωμά Πρέβεζας τιμώντας τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου  ώρα  9 το βράδυ ο χώρος των παλιών κατασκηνώσεων στους Αγίους Αποστόλους θα ζωντανέψει για τρίτη συνεχή χρονιά  με την παρουσία χορευτιών και την αναβίωση παραδοσιακών δρώμενων.

Σημείο αναφοράς αποτελεί η προσπάθεια των κατοίκων της  περιοχής για  την ανέγερση του  Ναού των Αγίων Αποστόλων  κοντά  στο σημείο όπου  μέχρι πρότινος υπήρχε ο Ναός ο οποίος  γκρεμίστηκε λόγω της  εκτεταμένης διάβρωσης του εδάφους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρουσίαση –χαιρετισμοί επισήμων και κάθε φορέων.
Συμμετοχές χορευτικών συλλόγων:

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ. ΘΩΜΑ  


Στην συνέχεια θα αναβιώσουν παραδοσιακά  δρώμενα που θα ξυπνήσουν νοσταλγικές μνήμες στους μεγαλύτερους ενώ θα γίνουν ειδικές απονομές στην αθλήτρια του τάεκ βοντο Μαίρη Λεοπούλου και τον αθλητή του kick boxing Γιώργο Σάλιαρη.

Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακό  γλέντι από την Πρεβεζάνικη ορχήστρα <<ΝΙΚΟΠΟΛΗ>>.  

Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει μικρό μπαζάρ με γλυκίσματα και σπιτικά λικέρ παρασκευασμένα από τις γυναίκες  ενώ ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα αποτελεί η φωτογραφική έκθεση   με  στιγμιότυπα από την λειτουργία των κατασκηνώσεων του Αγίου Θωμά και χαρακτηριστικά πορτραίτα των κατοίκων της περιοχής.

Xoρηγοί της βραδιάς είναι η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος και το  Επιμελητήριο Πρέβεζας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο – επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του PrevezaBest


Δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Όπως σας είχαμε πληροφορήσει 3 μέρες πριν ,όπως μπορείτε να δείτε εδώ, επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του PrevezaBest που κάναμε λόγο για εκρηκτικό δημοτικό συμβούλιο.

Πράγματι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών μεταξύ αυτών και των σπουδαστών του ΤΕΙ  ,διότι πρώτο θέμα στην ατζέντα βρισκόταν το ζήτημα με την μεταφορά της έδρας της σχολής διοίκησης και οικονομίας από την Άρτα στην Ηγουμενίτσα.

Οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του δημάρχου κ. Μπαίλη και του επικεφαλή της παράταξης Ανάπτυξη τώρα Γιώργου Νίτσα όταν ο κ. Νίτσας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το θέμα της έδρας τη σχολής διοίκησης και οικονομίας στην Ηγουμενίτσα αποτελεί ταφόπλακα για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα, επιπλέον ο κ. Νίτσας ανέφερε ότι με την αδράνεια και την εγκληματική αμέλεια ορισμένων θα γίνει αιτία να φύγει το ΤΕΙ από την Πρέβεζα, ωστόσο ο κ. Νίτσας  έκανε λόγο για πολιτική ευθύνη που έχει ο Βουλευτής της Νέας δημοκρατίας κ. Τσουμάνης .

Από την άλλη ο Δήμαρχος κ. Μπαίλης στο λόγο του ανέφερε ότι, όταν είχαν μεταβεί στο Υπουργείο Παιδείας με τους υπόλοιπους τοπικούς πολιτικούς αντιπροσώπους  ,δεν υπήρξε καμία αναφορά ως προς το τι πρόκειται να συμβεί σχετικά με την έδρα. Επιπλέον  ο δήμαρχος κ. Μπαίλης  ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση αυτή του υπουργείου είναι εις βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας. 

Οι κάθε μία από τις παρατάξεις κατέθεσαν τις απόψεις τους ,έτσι ώστε να αλλάξει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.  

Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου για φιλανθρωπικό σκοπό


Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου, με φιλανθρωπικό σκοπό, θα διεξαχθεί μεταξύ των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Πρέβεζα, το Σάββατο 29/6 και ώρα 6 το απόγευμα, στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας ''ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ''.

Τον αγώνα διοργανώνει το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ν. Πρέβεζας «Η ΕΛΠΙΔΑ» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας. Καλούνται όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου να δώσουν το παρών σε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι.

Δ.Ρ.

ΛΕΣΧΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ "ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ. ΗΤΑΝ ΛΙΓΕΣ ΟΙ 2 ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΞΕΨΥΧΗΣΑΝ; ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;"


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Συμπληρώνονται στις 28-6-2013 δέκα χρόνια από το τραγικό διπλό θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Χρήστος Χούλιαρης, 39 ετών, πολιτικός μηχανικός, μέλος του ΔΣ της ΜΟΤΟΕ και πρόεδρος της ΛΕΜΙ. 

Αν και στις επίσημες στατιστικές φαίνεται ανακριβώς ότι ευθύνεται μόνον η οδηγός του αυτοκινήτου που «έκοψε» την πορεία της μοτοσυκλέτας του Χρήστου, στην πραγματικότητα το ατύχημα αυτό ήταν «προγραμματισμένο», αφού σε δεξιά στροφή οδού ταχείας κυκλοφορίας (Εθνική Οδός Πρεβέζης – Ιωαννίνων στο 10,5 χιλιόμετρο), με όριο ταχύτητας τα 110 χαω, χωρίς ορατότητα, είχε, (με την εγκληματική ανοχή των αρμοδίων Αρχών), κατασκευασθεί και λειτουργούσε παράνομη σύνδεση, (σύμφωνα και με έγγραφο της Περιφέρειας η σύνδεση δεν είχε άδεια, ούτε είχε διανοιχθεί από τον αρμόδιο φορέα, αλλά από ιδιώτη ο οποίος ήθελε να έχει σύντομη πρόσβαση στην Εθνική Οδό, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την κεντρική και ασφαλή πρόσβαση μέσω του Μιχαλιτσίου…).

Παρά την μήνυση που έγινε στη συνέχεια και παρά τις παραστάσεις στους αρμόδιους φορείς, η σύνδεση αυτή λειτουργεί ακόμη, αν και είναι παράνομη και επικίνδυνη, στο σημείο δε αυτό έχουν συμβεί και άλλα σοβαρά τροχαία ατυχήματα… Η Τροχαία παραπέμπει στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια στην Τροχαία!... Οφείλουμε να καυτηριάσουμε την κρατική εγκληματική αδιαφορία.

Η σύνδεση αυτή έπρεπε προ πολλού να είχε κλείσει, και μάλιστα χωρίς να το έχουν ζητήσει οι συγγενείς του θανόντος και πριν να συμβούν ατυχήματα «προγραμματισμένα». 

Η υποκρισία του ελληνικού κράτους είναι εμφανής: ενώ ψευδώς διακηρύσσει ότι ενδιαφέρεται για την οδική ασφάλεια (και μάλιστα για εισπρακτικούς λόγους, σε περίοδο μνημονίου εισάγει τον τεχνικό Έλεγχο δικύκλων, μια νέα οικονομική επιβάρυνση άσχετη προς την οδική ασφάλεια), παραλείπει αδιάντροπα και εγκληματικά να πράξει τα στοιχειώδη, δηλαδή στην περίπτωση αυτήν να κλείσει την παράνομη και επικίνδυνη σύνδεση (πολύ περισσότερο όταν υπάρχει κεντρική και ασφαλής σύνδεση με την Εθνική Οδό).

Δέκα χρόνια μετά το τραγικό αυτό τροχαίο ατύχημα (με νεκρούς τον Χρήστο και την Κατερίνα), στιγματίζουμε την ανεύθυνη κρατική συμπεριφορά και καλούμε τους αρμόδιους να κάνουν το καθήκον τους, κλείνοντας και την συγκεκριμένη παράνομη σύνδεση, αλλά και όλες τις παρόμοιες επικίνδυνες συνδέσεις. Μόνον έτσι θα σωθούν ανθρώπινες ζωές και όχι με μιαν εισπρακτική πολιτική που χρησιμοποιεί την οδική ασφάλεια σαν πρόφαση για την οικονομική αφαίμαξη και την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, (αλλά και των συμφερόντων των ισχυρών).

14-6-2013 Θεόδωρος Γαζούλης
Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος
ΜΟΤΟΕ, εκπρόσωπος της ΜΟΤΟΕ
στη FEMA και στο ΕΣΟΑ 
(Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας)

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπλακ άουτ στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση βρίσκεται πλέον ο χώρος της δημόσιας υγείας με τα προβλήματα καθημερινά να αυξάνονται και να πληθύνονται. Οι διοικήσεις δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν στην πραγματικότητα αυτή. Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αντικατάστασής τους, περιορίζονται στα άκρως απαραίτητα, δηλαδή σε απλά θέματα διεκπεραίωσης.
Το τελευταίο πλην όμως μείζον θέμα που έχει ανακύψει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σχετίζεται με τη λειτουργία των χειρουργείων.
Οι αναισθησιολόγοι σταματούν την εργασία τους στη μία και μισή το μεσημέρι περίπου, τηρώντας κατά γράμμα το νόμο. Από την ώρα εκείνη και μετά εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά. Δηλαδή τα χειρουργεία δουλεύουν κατά το δοκούν... Είναι άγνωστο ποιος κρίνει τα έκτακτα σε τέτοιες περιπτώσεις και με ποια κριτήρια. Οι καταγγελίες που φτάνουν για εξυπηρετήσεις που γίνονται ή για το αντίθετο, δηλαδή για ασθενείς που είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέρες, είναι πολλές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας δεκαεξάχρονης στη Νευροχειρουργική, η οποία αναμένει να χειρουργηθεί παρότι η κατάστασή της κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.
Η λειτουργία των χειρουργείων με τέτοιους όρους δεν μπορεί να συνεχιστεί, σημειώνουν έμπειροι γιατροί του νοσοκομείου και τονίζουν ότι δεν έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις στην καριέρα τους.
Η λήψη μέτρων είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, αλλά για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τέτοια προβλήματα φαίνεται πως είναι άγνωστα. Άλλωστε η πρώτη της προτεραιότητα δεν είναι η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων αλλά ο περιορισμός του αριθμού τους, δηλαδή το λουκέτο.

epiruspost