Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2014

Άκτιο-Αμβρακία: Σκαμπανεβάσματα στα έργα, κλειδώνει λειτουργία το 2015


Τα εργοτάξια των εργολαβιών από τον Δρυμό έως την λίμνη Αμβρακία του υπό κατασκευή οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία επισκέφθηκε η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα.
Η νέα αυτή επίσκεψη έρχεται σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων της βουλευτού αλλά και της πρώτης αυτοψίας σε όλο το μήκος των υπόλοιπων εργολαβιών, οι οποίες επανεκκινήθηκαν έπειτα από τις μεγάλες καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω της πρόσφατης κήρυξης των αναδόχων εταιρειών ως έκπτωτων.Ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας και υπεύθυνος του έργου στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κατσίκας ενημέρωσε την κ. Φούντα για τις δύο τελευταίες εργολαβίες επισημαίνοντας ότι οι κατασκευαστικοί ρυθμοί στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού προχωρούν ικανοποιητικά, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση και παράδοση του έργου μέσα στο νέο χρονοδιάγραμμα, έως το τέλος του 2015.Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις δε, αφορούν σε παράδοση της τρίτης και τέταρτης εργολαβίας μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2015, με κάποια τμήματά τους μάλιστα να παραδίδονται εντός του 2014.Φαίνεται, επίσης, να αίρονται εκ νέου τα προβλήματα με την μισθοδοσία των εργαζομένων, οι οποίοι την προηγούμενη μέρα της επίσκεψης είχαν προχωρήσει σε στάση εργασίας διεκδικώντας τα 
δεδουλευμένα τους. Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές, τόσο της κ. Φούντα όσο και του κ. Κατσίκα, πως οι εργασιακοί όροι δεν επιτρέπεται να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.Είναι αδήριτη ανάγκη να μην ξαναεμφανιστούν τέτοιου είδους προβλήματα. Τα έργα ολοκληρώνονται με δουλειά ανθρώπων, που αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό –και η απαξίωση της εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους είναι κάτι που δεν πρέπει να ξαναβιώσουν οι εργάτες ενός δρόμου που για χρόνια παρουσιάζει τέτοιου είδους αστοχίες από πλευράς των εργολάβων.

ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου