Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2014

Ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας για την Παλαιστίνη


Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες άλλης μίας επίθεσης των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στην  πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας.  Μια επίθεση όπου τα θύματα στην πλειοψηφία τους ήταν πάλι τα ίδια δηλαδή άμαχοι, οικογένειες και μικρά παιδιά.


Το πρόσχημα της επίθεσης, υπήρξε η αναίτια και κατάφωρα άδικη δολοφονία τριών Ισραηλινών εφήβων.

Το Ισραήλ όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να εξισώνει και να ενοχοποιεί για την δράση ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων το σύνολο ενός λαού που αγωνίζεται για το αυτονόητο, για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία.  Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο , να παραβιάζει τις διμερείς συμφωνίες που το ίδιο έχει υπογράψει.  Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η άμεση εφαρμογή στην πράξη της Συνθήκης του Όσλο, η προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας με την παύση των εχθροπραξιών, τον τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση εποίκων και στρατευμάτων από τα Παλαιστινιακά εδάφη.  Άλλωστε η λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα δεν περνά μέσα από το διαρκές αιματοκύλισμα, την αναβίωση του μωσαϊκού νόμου και του οφθαλμός αντί οφθαλμού.

Αντίθετα, εγγύηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή αποτελεί ο διάλογος, η συνεργασία, η άρση των αποκλεισμών και η έναρξη της διαδικασίας για ένα πραγματικά βιώσιμο και πραγματικά ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος με αλληλοσεβασμό των δύο κοινοτήτων.

Εμείς ως Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας, ως νέοι άνθρωποι και Δημοκράτες καταδικάζουμε απερίφραστα τους βομβαρδισμούς των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.  Στηρίζουμε τον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού, εκφράζουμε την ειλικρινή μας συμπαράσταση στην Παλαιστινιακή κοινότητα Ελλάδος και αξιώνουμε την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και την παύση πυρός.

Η σύγχρονη κοινωνία των Εθνών, η εποχή της πληροφορίας και της επικοινωνίας των λαών που δεν γνωρίζει από σύνορα και τείχη αλλά από κοινές αγωνίες για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια δεν χωρά ένα δεύτερο Απαρτχάιντ.

Η Ελευθερία θα νικήσει!

Η Παλαιστίνη είναι η εκδίκηση μου και η γη που αντέχει…

( Απόσπασμα από τον Εθνικό Ύμνο της Παλαιστίνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου