Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Οκτωβρίου 24, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σχετικά με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο Σαβ/κο (18-19/10/2014


Για ενημέρωση των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, των συμπολιτών μας, καθώς και φίλων συναγωνιστών και συντρόφων, αναφορικά με ερωτήματα, ως αποτέλεσμα και αρκετής παραπληροφόρησης, για το τι πραγματικά   διαμείφθηκε στην  τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ, γύρω από τις τράπεζες, το ΤΑΙΠΕΔ, τις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις κλπ, παραθέτουμε δήλωση του Τάσου Κορωνάκη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ :


«Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Το Σαβ/κο δεν κατατέθηκε από την αριστερή πλατφόρμα τροπολογία για αλλαγή γραμμής σε θέματα οικονομικής πολιτικής και φυσικά η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής δεν ψήφισε ενάντια στο δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών ή στην κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ. Η τροπολογία έλεγε δύο πράγματα. Το ένα ήταν πως οι εξαγγελίες της ΔΕΘ δεν είναι το συνολικό μας πρόγραμμα και χρειάζεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία του συνολικού προγράμματος.  Στο σημείο αυτό, η επιτροπή απόφασης ήταν απολύτως σύμφωνη και το είχε ήδη συμπεριλάβει στο κείμενο, βάζοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του σχεδίου προς διαβούλευση του συνολικού προγράμματος. Το δεύτερο ήταν πως το συνολικό πρόγραμμα πρέπει να έχει ως κεντρικούς άξονες τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και την επανάκτηση από το Δημόσιο επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας πουν έχουν ιδιωτικοποιηθεί. Η απάντηση σ’ αυτό ήταν πως δεν υπήρχε διαφωνία στα συγκεκριμένα τρία (3) μέτρα, αλλά το συνολικό πρόγραμμα δε μπορεί να περιστρέφεται μόνο γύρω από αυτούς τους τρεις άξονες».

Ο Τάσος Κορωνάκης, επίσης, πρόσθεσε:
«… τονίζω πως η διαφωνία ήταν επί της μεθοδολογίας και όχι επί της ουσίας. Ας μην δημιουργούμε πλαστές εικόνες. Η διαφωνία ήταν αν αυτοί και μόνο θα είναι οι κεντρικοί άξονες. Κατά τα άλλα, οι θέσεις μας όπως εγκρίθηκαν από το Συνέδριο συνεχίζουν να ισχύουν».
Κλείνοντας παραθέτουμε αυτούσια την τροπολογία:
‘Για να μπορέσει η Κυβέρνηση της Αριστεράς να ανταποκριθεί στα εκρηκτικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, αλλά και στις εγχώριες και κυρίως διεθνείς πιέσεις και εκβιασμούς, πρέπει να διαθέτει έναν επεξεργασμένο οδικό χάρτη. Οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης είχαν θετική απήχηση στους πολίτες, ωστόσο συνιστούν τμήμα του προγράμματός μας. Πρέπει να εμπλουτιστούν, ώστε να συγκροτηθεί ένα μεταβατικό πρόγραμμα, που θα αντιμετωπίζει τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης του ελληνικού λαού, και να συνδεθούν με την προοπτική του κοινωνικού μετασχηματισμού. Βασικοί άξονες ενός τέτοιου προγράμματος είναι:
  1. Η δημόσια ιδιοκτησία και ο κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών.
  2. Η διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ και η επαναφορά στο δημόσιο τομέα των δημόσιων αγαθών, της κοινής ωφέλειας και των υποδομών της χώρας.
  3. Τα άμεσα ουσιαστικά μέτρα στο πλαίσιο της ριζικής προοδευτικής αλλαγής του φορολογικού συστήματος, με στόχο τη κατάργηση της ασυλίας και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων και των μεγάλων περιουσιών’.


Πρέβεζα 24.10.2014



                                           Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου