Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κορωναίος "Οι προβολές όπερας, έχουν θετικό οικονομικό απολογισμό"


Σχετικά με την αναγκαιότητα των ζωντανών μεταδόσεων όπερας της Νέας Υόρκης στη πόλη μας και τα υπέρογκα έξοδα, που επιβαρύνουν το Δήμο, οφείλουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια:


Οι μεταδόσεις εκτός από έξοδα, έχουν και έσοδα. Η αλήθεια είναι ότι από το 2010 που ξεκίνησαν οι προβολές όπερας και μπαλέτου, ο οικονομικός απολογισμός είναι θετικός, δηλαδή οι προβολές έχουν αφήσει και ένα μικρό ποσό στα Ταμεία του Δήμου, ως κέρδος.

Η πολιτιστική σημασία της πρωτοβουλίας αυτής είναι αυταπόδεικτη. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πρέβεζας πρωτοπόρησε πανελληνίως στην έναρξη των μεταδόσεων. Αντιλαμβανόμενοι την σημασία των μεταδόσεων αυτών, τα επόμενα χρόνια, πάνω από είκοσι Δήμοι στην Ελλάδα συμμετέχουν σε συνεργασία με μεγάλο όμιλο μέσων ενημέρωσης. Ο Δήμος Πρέβεζας συνεχίζει να έχει δικό του συμβόλαιο με τη Μετροπόλιταν Όπερα, πράγμα που του εξασφαλίζει το χαμηλότερο δυνατό εισιτήριο (8 ευρώ σε σχέση με τα 18 ευρώ των άλλων πόλεων). Ο μέσος όρος προσέλευσης τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν τουλάχιστον 70 άτομα, πράγμα που υποδηλώνει την θερμή υποδοχή από το φιλόμουσο κοινό της Πρέβεζας, αλλά και εκτός Πρεβέζης. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει σχεδόν μόνιμο κοινό από Λευκάδα, ενώ θεατές παλιότερα είχαν έρθει μέχρι και από τη Καστοριά.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι λόγος για τον οποίο η Πρέβεζα στο παρελθόν αποτέλεσε σημείο πολιτιστικής αναφοράς από Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο στο Ραδιόφωνο όσο και σε εφημερίδες (Το Βήμα, Τα Νέα κτλ).

Τόσο ο υποτιτλισμός, όσο και οι μεταφράσεις, η τεχνική υποστήριξη του υποτιτλισμού, το ενημερωτικό υλικό που διανέμεται, το δημιουργικό της αφίσας και άλλα είναι αποτελέσματα εθελοντικής εργασίας και δεν στοιχίζουν στο Δήμο τίποτε, ενώ για τις προβολές γίνεται στοιχειώδης χρήση υπαρχόντων υποδομών και προσωπικού του Δήμου.

Ο Δήμος θα συνεχίζει να υποστηρίζει καινοτόμες πολιτιστικές δραστηριότητες που διευρύνουν τον πολιτιστικό ορίζοντα των δημοτών στο μέτρο που υπαγορεύονται από τους κανόνες της χρηστής οικονομικής διαχείρισης και στο βαθμό που σέβονται το Δημόσιο χρήμα.

Μετα τιμής,
Κοσμάς Κορωναίος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου