Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

Συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας για Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους


Στις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής για τη διευκόλυνση λειτουργίας του Μουσείου της Αρχαίας Νικόπολης και του Αρχαιολογικού Χώρου Κασσώπης αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, απαντώντας σε σχετική επερώτηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης".


Ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε πως χάρη σε υπαλλήλους της Π.Ε. Πρέβεζας διασφαλίστηκε η λειτουργία του Μουσείου Νικόπολης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά ζητήματα ελλείψεων προσωπικού. Ανάλογη ενέργεια έγινε και πριν μερικές εβδομάδες, μετά από επικοινωνία του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλα, για τη συνέχιση λειτουργίας του Μουσείου, αφού καθυστερούσε, λόγω των απαιτούμενων ελέγχων, η διαδικασία πρόσληψης του απαιτούμενου προσωπικού.

«Σαφώς υπάρχει ένα γενικότερο ζήτημα με το προσωπικό στα μουσεία και μάλιστα εμείς διεκδικούμε να διασφαλιστεί η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα. Ακόμη και με παράταση ωραρίου μέχρι το βράδυ, όπως έγινε πιλοτικά τους καλοκαιρινούς μήνες σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Τι άλλο κάναμε; Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την  ένταξη στη νέα Προγραμματική Περίοδο του έργου των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, προϋπολογισμού 37 εκ ευρώ. Ένα έργο που έχει ήδη ξεκινήσει. Όταν ακόμη δεν έχει ξεκινήσει άλλο έργο στη νέα Προγραμματική Περίοδο. Αναφέρω ακόμη την προετοιμασία του φακέλου για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στον σχετικό κατάλογο μνημείων της Unesco, από την Π.Ε. Πρέβεζας. Να μην ξεχνάμε επίσης τα 1,5 εκ. ευρώ που εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Νικόπολης, τις 300.000 ευρώ για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Κασσώπης, αλλά και τις 100.000 για τις πρώτες ενδεικτικές τομές για Αρχαίο Θέατρο, και τόσα άλλα.

Κάτι ανάλογο δεν έχει γίνει ξανά σε ζητήματα πολιτισμού τα τελευταία χρόνια στην Ήπειρο. Μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Και θα πρέπει όλοι μαζί όχι μόνο να επερωτάτε, αλλά να στηρίζετε αυτή την προσπάθεια ακόμη και με εθελοντικές ενέργειες. Πρόκειται για πάγια τακτική της παράταξης ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ να ταυτίζει την Περιφέρεια με το Κράτος. Το κάνει για "πολιτικάντικους" λόγους. Όμως, αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι άλλο η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και άλλο η κεντρική κυβέρνηση». 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου