Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τεράστιο το ενδιαφέρον των πολιτών για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο


Τεράστιο υπήρξε το ενδιαφέρον των πολιτών για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, το οποίο ξεκίνησε στις 6 μ.μ.  και βρίσκεται σε εξέλιξη.



Τεράστιο χαρακτηρίζουμε το ενδιαφέρον των πολιτών για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, παρευρέθηκαν εργαζόμενοι του δήμου και μέσω του εκπροσώπου τους, ζήτησαν το θέμα τους  να συζητηθεί εκτός των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, πράγμα το οποίο και έγινε, έπειτα βέβαια από αρκετές διαβουλεύσεις , αφού στην ψηφοφορία την οποία πρότεινε να γίνει ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κ.Φραγκούλης, για το αν  έπρεπε να συζητηθεί το θέμα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, χέρι σήκωσαν μονάχα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 


Έτσι, με πρωτοβουλία του δημάρχου,  αποφασίστηκε το ζήτημα τους να συζητηθεί. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, γνωστοποίησε στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους που δεν είναι άλλο, από την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Έτσι, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Πιπιλίδης, ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό μέσα στο 2014 λόγω τεχνικού ζητήματος (δικαστικών αποφάσεων). 

Δεύτερον στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο συζητείται το ζήτημα της κυανής ακτής και έτσι παρευρέθηκαν πολίτες της κίνησης για την διάσωση της κυανής ακτής. 

Επίσης στην αρχή του Δ.Σ. ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Παππάς, έθιξε το ζήτημα της απουσίας της φιλαρμονικής ΟΡΦΕΑΣ κατά την χτεσινή εθνική εορτή, για να απαντήσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Φραγκούλης, λέγοντας  πως η διοργάνωση των παρελάσεων ανήκει στην Περιφέρεια και το γεγονός ότι η φιλαρμονική ΟΡΦΕΑΣ, δεν ανήκει στο δήμο. Επιπλέον στο ίδιο ζήτημα, ο δήμαρχος κ.Μπαίλης  μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι θα πρέπει τα άτομα που αποτελούν την φιλαρμονική να ρίξουν νερό στο κρασί τους, όσον αφορά τα χρήματα που ζητούν. 

Ενώ ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Αντιπρόεδρος της Φιλαρμονικής κ.Σαραμπασίνας συνεχίζοντας ανέφερε πως δεν ήταν απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της φιλαρμονικής να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Πριν ξεκινήσουν τα ημερησίας διάταξης θέματα, ο  επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.Κλάπα, απηύθυνε μερικά ερωτήματα προς την Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. κ.Καζάκου και ζήτησε να μάθει αν έχει επιδοθεί στον ιδιοκτήτη της Μαρίνας, εξώδικο για τα χρήματα τα οποία εισέπραττε και αν γνωρίζει για την υπογραφή της νέας σύμβασης μεταξύ του επενδυτή και του δημοσίου, όπου αποκλειστικά έφερε στο φως της δημοσιότητας το PrevezaBest

Η κ.Καζάκου, απάντησε σχετικά με το αν γνωρίζει για την υπογραφή της σύμβασης, ότι θα επικοινωνήσει με το σχετικό υπουργείο. 

Ενώ πριν ξεκινήσει το οποιοδήποτε θέμα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον χαμό του δημοτικού συμβούλου Δημήτριου Ζέκιου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου