Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νάνος "Να καταδικάσουν την Παράταξη της ΔΑΚΕ που έβαλε πλάτη και ήταν ο εγγυητής να λειτουργήσει το ΓΕΩΤΕΕ σε βάρος των συναδέλφων"


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι εκ μέρους της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γεωτεχνικών οι υποψήφιοι Βαγγέλης Νάνος και Δημήτρης Μπακόλας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, όπου κατέθεσαν τις θέσεις της Παράταξης ενόψει των εκλογών στις 2 Νοεμβρίου.


Ο Βαγγέλης Νάνος μιλώντας εισηγητικά τόνισε μεταξύ άλλων πως «Οι Εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου γίνονται σε μια περίοδο  κρίσιμη για τη Χώρα, σε μια περίοδο όξυνσης της επίθεσης από την πλευρά της συγκυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων. 

Οι εκλογές την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, διεξάγονται  σε μια περίοδο που ο Κλάδος των γεωτεχνικών έχει αρκετά προβλήματα. Και από τις περιοδείες που κάναμε το τελευταίο διάστημα σε όλους τους χώρους δουλειάς, είδαμε μια τρομακτική απαξίωση του Δημόσιου, με την έννοια της Κρατικής παρέμβασης που ανοίγει το δρόμο σε ιδιωτικά συμφέροντα που έρχονται να κερδοφορήσουν στον κλάδο μας. 

Οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα και ειδικά στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών έχουν μεγάλα προβλήματα με καταβολή δεδουλευμένων και ταυτόχρονα οι Εταιρείες γεωργικών εφοδίων προχωρούν σε περικοπές και είναι χαρακτηριστικό ότι οι γεωπόνοι – κτηνίατροι που έβρισκαν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, πλέον δεν βρίσκουν. 

Υπάρχει ένας μεγάλος όγκος συναδέλφων που βρίσκονται σε μια κατάσταση παρατεταμένης ανεργίας.  Νομίζουμε ότι όλο αυτό το κομμάτι των Γεωτεχνικών πρέπει να συμμετάσχει μαζικά στις εκλογές. Πρέπει να καταδικάσει τις Παρατάξεις οι οποίες εκφράζουν την πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Να καταδικάσουν την Παράταξη της ΔΑΚΕ που έβαλε πλάτη και ήταν ο εγγυητής να λειτουργήσει το ΓΕΩΤΕΕ σε βάρος των συναδέλφων.

Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι της συγκυβέρνησης, μαζί με άλλα φιλοδιαχειριστικά, συντεχνιακά ψηφοδέλτια τα οποία κατέβαιναν στις προηγούμενες  εκλογές με κριτήριο την εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων, δηλαδή κάποια υποτίθεται ανεξάρτητα ψηφοδέλτια όπως η Γεωτεχνική Επανίδρυση, η Γεωτεχνική Ανασυγκρότηση κλπ, όλοι μαζί συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει μία ιδιομορφία στο τοπικό μας Παράρτημα, όπου έχει συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο από τις παρυφές της ΠΑΣΚΕ μέχρι τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έγινε διαπραγμάτευση για να συγκροτηθεί. Δεν χαιρόμαστε γι’ αυτό, βλέπουμε μια αριστερή δύναμη να υποκλίνεται πλήρως σε μια διαχειριστική λογική, να συνεργάζονται μαζί τους και να κατεβαίνουν χωρίς να βάζουν καμία πινελιά για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Πρέπει σε αυτές τις εκλογές να ενισχυθεί η Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών, είναι ένα ψηφοδέλτιο  που αποτελείται από αγωνιστές της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, από αγωνιστές μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και άλλους ανένταχτους αγωνιστές, με στόχο να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να συγκροτηθεί μια σοβαρή μαχητική αντιπολίτευση ώστε οι ψήφοι και η θέση που θα πάρουμε να ευνοήσουν το επόμενο διάστημα την ανάπτυξη αγώνων και την ενημέρωση των συναδέλφων για τα πεπραγμένα του ΓΕΩΤΕΕ».

Ο Δημήτρης Μπακόλας από την πλευρά του ενημέρωση για τους κεντρικούς άξονες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Παράταξης λέγοντας χαρακτηριστικά
«Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει τη δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών της φτωχομεσαίας αγροτιάς σε όλη την περιοχή. 

Θέλουμε Συνεταιρισμούς ενταγμένους σε μία σχεδιοποιημένη οικονομία με κριτήρια την κάλυψη των λαικών αναγκών. Επιθυμούμε τη δημιουργία ενός δημόσιου και ενιαίου Φορέα τροφίμων, ερευνητικών κέντρων, κρατικής λιπασματοβιομηχανίας, κέντρο παραγωγής γενετικού υλικού με σκοπό της ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της περιοχής και με κεντρικό σχεδιασμό που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις λαικές ανάγκες.

Ένας βασικός άξονας είναι η Εθνικοποίηση και Κρατικοποίηση των Τραπεζών και των Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Είναι η πάλη για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών επιβίωσης για να εξασφαλιστούν άμεσα οι όροι παραμονής της αγροτιάς στην ύπαιθρο και η καθυστέρηση και η ανατροπή της ΚΑΠ.

Να σταματήσει η νέα φοροκαταιγίδα 13% από το πρώτο ευρώ, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των αγροτών, να σταματήσει η εμπορευματοποίηση του νερού και να υπάρχει και μια δωρεάν επιμόρφωση όλων εκείνων των ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτό τον Τομέα.

Στόχος του προγράμματός μας είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους χωρίς καμία συντεχνιακή λογική και οι γενναίες αυξήσεις στους μισθούς που θα καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακόλας.

Οι υποψήφιοι για το ΓΕΩΤΕΕ της Αριστερής Πρωτοβουλίας είναι οι ακόλουθοι : Αλεξίου
Φίλιππος

Βλάχος
Κωνσταντίνος

Βλασταρά
Μαριάννα

Βρατσίστας
Γεώργιος

Γεωργαλή
Ευγενία

Κώτσης
Παναγιώτης

Μαγκλάρας
Παναγιώτης

Μακάριος
Βασίλειος

Μπακόλας
∆ημήτριος

Νάνου
Άννα

Νάνος
Ευάγγελος

Παπαβλασοπούλου
Ειρήνη

Φατούρος
Νικόλαος

Φωτιά
Κωνσταντίνα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου