Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

Κοινωνική αναγκαιότητα η κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα



Η Περιφερειακή Αρχή εμμένει για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, τόνισαν τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.


Οι τοποθετήσεις έγιναν στο πλαίσιο απάντησης επερώτησης που είχε κατατεθεί από την παράταξη "Συμμαχία Ηπειρωτών". Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τα τελευταία τρία χρόνια για το σκοπό αυτό, επισημαίνοντας και ευθύνες που υπάρχουν τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο για την στασιμότητα που παρατηρείται για την κατασκευή ενός σύγχρονου νοσοκομείου στην Πρέβεζα:

"Πριν επτά περίπου χρόνια υπήρχε η λογική να γίνει ένα νέο νοσοκομείο με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.  Η τότε Δημοτική Αρχή, αλλά και κόμματα, ήταν αντίθετα σε αυτή τη λογική, την οποία και πολέμησαν. Έτσι και ενώ είχε εκδοθεί ΦΕΚ για την κατασκευή του νοσοκομείου με ΣΔΙΤ, αυτό τελικά δεν προχώρησε. Το χειρότερο, πρόσθεσε, ήταν ότι ενώ δεν ήθελαν νοσοκομείο μέσω ΣΔΙΤ, δεν ετοίμασαν εναλλακτική πρόταση και λύση, όπως έκαναν στη γειτονική Λευκάδα, που δεν λέγανε μόνο ΟΧΙ και έτσι σήμερα κατασκευάζεται νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι δεν προβλεπόταν στο Χάρτη Υγείας".

Βασικό πρόβλημα στη διεκδίκηση του έργου κατασκευής νέου νοσοκομείου, ήταν η έλλειψη προμελέτης, ώστε να μπορέσει να επιδιωχθεί η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με το σύστημα μελέτης - κατασκευής, την οποία και εκπόνησε πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε, είτε με τον βουλευτή Δ. Τσουμάνη, είτε και μόνος του, με όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας. "Από την εκπόνηση της προμελέτης, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε ούτε η απαιτούμενη έκταση, καθώς αυτή που είχε προταθεί ήταν σύνολο μικρών οικοπέδων, για τα οποία τώρα ο Δήμος πρέπει να προβεί σε νέες ενέργειες ώστε να αλλάξει οικοδομικό τετράγωνο".

Από τις συναντήσεις και τις επαφές που έχουν γίνει με τους κατά καιρούς Υπουργούς, έγινε σαφές ότι το έργο μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και αυτό απαιτεί πολιτική βούληση, τόνισε ο κ. Ιωάννου, προσθέτοντας πώς  "Σε αυτό συναίνεσε ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Δ. Τσουμάνη και αυτό κατ΄ αρχάς είναι ένα μεγάλο βήμα". Την άποψη ότι η κατασκευή νέου Νοσοκομείου, μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Π.Δ.Ε. επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς όπως ανέφερε σε συνάντηση των Περιφερειαρχών που είχε γίνει στο Υπουργείο Υγείας για τον προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ, ενημερώθηκαν ότι από πλευράς Ε.Ε. δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί κανένα έργο που να αφορά νέο νοσοκομείο.

Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης, κάλεσε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την κατασκευή νέου Νοσοκομείου, το οποίο όπως είπε είναι κοινωνική αναγκαιότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου