Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακοινώσεις για την Απεργία της 27ης Νοεμβρίου


ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

1. Φραγμό στην ανεργία, τις  απολύσεις και την ομηρεία
Μείωση των ωρών εργασίας και μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε Δημόσιες Υπηρεσίες και πρωτογενή τομέα. Κατάργηση των προγραμμάτων φτηνής και ελαστικής εργασίας.   Δουλειά και όχι δουλεία, σταθερές σχέσεις εργασίας, με ίση αμοιβή για ίση δουλειά,  ενιαία μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα Μέτρα για τους ανέργους. Διπλασιασμός του επιδόματος ανεργίας και επέκταση σε όλους.  Δωρεάν ή μειωμένες κοινωνικές υπηρεσίες, περίθαλψη, υγεία, συγκοινωνίες, ρεύμα, νερό κ.α.
2. Αυξήσεις στους μισθούς και υπεράσπιση των ασφαλιστικών καταχτήσεων για αξιοπρεπή ζωή.
Επαναφορά της συλλογικής σύμβασης εργασίας  που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Να ακυρωθούν-καταργηθούν όλες οι αντιδραστικές αλλαγές που έγιναν με τα αντι-ασφαλιστικά μέτρα και νόμους την τελευταία δεκαετία. Δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα με εργατικό έλεγχο, που να καλύπτει πλήρως και ποιοτικά τις ανάγκες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.
3. Φραγμό στη στην φοροεπιδρομή και την φοροληστεία του εισοδήματος.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαρατσιού παλιού και νέου στους εργαζομένους. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
4. Υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και περιουσίας.
Όχι στη διάλυση και εμπορευματοποίησή – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών δομών υπηρεσιών και αγαθών. Δημόσια, δωρεάν και ποιοτική περίθαλψη και υγεία,  παιδεία και πρόνοια πολιτισμός και αθλητισμός  για την κοινωνική πλειοψηφία. Όχι στην εκποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και των fasttrack  περιβαλλοντοκτόνων νόμων.
5. Διεύρυνση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων.
Κατάργηση του θεσμού της πολιτικής επιστράτευσης, κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

Συναδέλφισσες/οι
Ο αγώνας μας πρέπει επιτέλους να ξεφύγει από τα μέχρι τώρα καθιερωμένα του γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που κινούνται στα όρια της διαμαρτυρίας και καταγγελίας και να αποκτήσει συγκρουσιακό χαρακτήρα.
Χρειάζεται ένα σχέδιο με προοπτική νίκης και  καλούμε πρώτα από όλα τον κόσμο του αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς, τα σωματεία που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τη κατάσταση, για να οργανώσουμε από τα «κάτω» μια νέα εργατική λαϊκή αντεπίθεση συγκροτώντας ένα ανατρεπτικό μέτωπο αγώνα ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης και τρόικας.
.
Ας είναι η 24ωρη απεργία στις 27/11 η αρχή ενός τέτοιου προγράμματος.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
το Δ.Σ

  

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τη συμμετοχή του συλλόγου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 27 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στο Φόρο.                               
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση! Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου! Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!
Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας. Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.
Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.
Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.
Η πανελλαδική – πανεργατική απεργία της 27 του Νοέμβρη πραγματοποιείται σε μια περίοδο, που η κρίση φαίνεται να κάνει τον κύκλο της και να αφήνει πίσω της συντρίμμια για τους εργαζόμενους. Παρόλο που υπάρχουν σημάδια ανεμικής ανάκαμψης για το κεφάλαιο, η επίθεση απέναντι στα εργατικά δικαιώματα δεν θα  έχει σταματημό.
Βασικός στόχος τους είναι να ρίξουν ακόμη περισσότερο την αξία της εργατικής δύναμης για να ανοίξει ο δρόμος για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Συνολικά στον κλάδο οι εργασιακές συνθήκες έχουν χειροτερέψει, μεταξύ αυτών και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Έχει αυξηθεί η εντατικοποίηση της δουλειάς και αυτό φαίνεται και από την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.
Ταυτόχρονα, η συγκυβέρνηση προχωρά τον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων θέλοντας να δημιουργήσει νέες δεξαμενές για απολύσεις συναδέλφων.
Η ένταση της επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα κλιμακώνεται και γίνεται όλο και πιο άγρια. Οι μαζικές απολύσεις συνοδεύουν την διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την απόλυτη μείωση μισθών, τα προγράμματα ανέργων και την κατάργηση των συλλογικών κατακτήσεων, γυρίζοντας το ρολόι των εργατικών κατακτήσεων δεκαετίες πίσω.
Η εφαρμογή της ρήτρας μηδενισμού στα επικουρικά ταμεία από 1/7/2014 έφερε μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και από 1/1/2015 θα εφαρμοστεί και στις κύριες που σημαίνει νέες περικοπές σε συντάξεις και παροχές υγείας.
Οι νέες μειώσεις στους μισθούς που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το νέο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο δημόσιο (στα 586 ευρώ από τα 780 που είναι σήμερα) φανερώνει το σχεδιασμό συνολικά για συμπίεση όλων των μισθών.
O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Επειδή καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι οι αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν ψηφίσει και εφαρμόζονται, καθώς και αυτά που θα έρθουν, μπορεί να ξεσηκώσουν τους εργαζόμενους για αυτό θέλουν να πάρουν από τώρα τα μέτρα τους και να προλάβουν αντιδράσεις, φέρνοντας αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο με στόχο να βάλουν όσο γίνεται μεγαλύτερα εμπόδια στην δυνατότητα των συνδικάτων να προκηρύξουν απεργία.
Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου.
Αυτή η κατάσταση απαιτεί αγώνες, αλλά αγώνες με σχέδιο, με καλή προετοιμασία των εργαζομένων, συμμαχία, κλιμάκωση, κατάλληλη διαφώτιση, συλλογική ευθύνη.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας! Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλά τους. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος. Κανείς να μην πει «κουράστηκα, απογοητεύτηκα, δεν μπορώ να χάσω άλλο μεροκάματο». Όσο μειώνουμε τις απαιτήσεις μας θα είμαστε αντιμέτωποι με νέες επιθέσεις στα δικαιώματά μας. Εκεί οδηγεί και η λογική του μικρότερου κακού.
Συνεχίζουμε με μαζική, καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 27 Νοέμβρη.
Κανένας εργάτης, εργαζόμενος, άνεργος δεν πρέπει να λείψει! Κανένας να μη γίνει απεργοσπάστης!
Να πυκνώσουν οι γραμμές των αγώνων. Να οργανωθούμε όλοι στα σωματεία μας, να οργανώσουμε δυναμικά την αγανάκτηση και την οργή μας. Να μη δώσουμε ανοχή, να μην «πουλήσουμε» την ελπίδα μας. Να μην παραδώσουμε τα όπλα, να μη ρίξουμε τον πήχη της ζωής μας. Να μη μείνουμε στη ζωή με τα ψίχουλα για να ταΐζεται η κοιλιά των αφεντικών. 
Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και το λαό και τους επιχειρηματικούς ομίλους!

Απαιτούμε :
Ø  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμιά απόλυση-καμιά διαθεσιμότητα. Επαναπρόσληψη τώρα των απολυμένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Να καταργηθεί ο ν.4250 «περί αξιολόγησης».
Ø  Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των ΟΤΑ, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Κατάργηση των τροφείων.
Ø  Εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών, πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένταξή τους στις υπηρεσίες, που βρίσκονται στο κορμό του Δήμου. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους συναδέλφους. Μέτρα για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας.
Ø  Καμιά άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση (ΣΔΙΤ, παραχώρηση κλπ) σε όλους τους τομείς. Καμιά σύμπραξη ή προγραμματική σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κλπ.


ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας καλεί τους εκπαιδευτικούς του νομού μας στα πλαίσια της 24 ωρης απεργίας που προκύρηξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ  σε μαζική συμμετοχή στην  απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στις 10:00π.μ. μπροστά στην Εφορία. .

 Το  ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας


Πανεργατική απεργία 27/11

συγκέντρωση ΕΦΟΡΙΑ Πρέβεζας, 10.00 π.μ. με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία


Άνεμος ελπίδας έρχεται από τις εργατικές, λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις στη χώρα μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι μαθητές βγαίνουν στο προσκήνιο. Απεργούν, διαδηλώνουν, αγωνίζονται ενάντια στην επιθετικότερη πολιτική της εργοδοσίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ που έχει γνωρίσει ο αιώνας μας.
Οι μάσκες έπεσαν και οι αυταπάτες περί «χαλαρώσεων» και εικονικών εξόδων από το Μνημόνιο κατέρρευσαν! Η κυβέρνηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς την υλοποίηση του αντιδραστικού προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ. Υλοποιείται πρωτόγνωρη φοροληστεία  του λαού, προωθούνται βαθιές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλους τους κοινωνικούς τομείς (εκπαίδευση, υγεία,  ασφαλιστικό)                                                                                                                                         
Αξιολόγηση, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, νέο ασφαλιστικό, παραπέρα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, νέος αντιαπεργιακός/αντισυνδικαλιστικός νόμος, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, απελευθέρωση πλειστηριασμών με υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας, επίθεση στα φτωχά λαϊκά στρώματα με «κόκκινα δάνεια» και χρέη είναι τα καυτά μέτωπα της περιόδου που έρχεται.
 Σε ολόκληρη την ΕΕ εγκαθιδρύεται νέο καθεστώς μόνιμης δημοσιονομικής προσαρμογής, ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και διαρκούς βαθιάς λιτότητας που στην ούγια τους γράφουν φτώχεια και ανεργία!
Απέναντι στο σύγχρονο μεσαίωνα που αναδύεται από τα πιο σκοτεινά υπόγεια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ο αγώνας ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά των «εθελοντών», απλήρωτων εργατών,  ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη τρομοκρατία και την υποταγή, είναι αγώνας επιβίωσης για το λαό!
Η απεργία της 27ης Νοεμβρίου δεν μπορεί να είναι μια ακόμα συμβολική απεργία. Χρειάζεται να αποτελέσει σταθμό στην αναγκαία εργατική αντεπίθεση ώστε να βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας και να καθορίσει τις εξελίξεις. Καλούμε όλο το λαό της Πρέβεζας να συμμετάσχει  μαζικά και μαχητικά στην απεργία τη Πέμπτη στις 27/11 στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ έξω από την εφορία και στη διαδήλωση που θα ακολουθήσει.
Για να μη ζήσουμε μια τέτοια ζωή, για να μην παραδώσουμε τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα, αξίζει να αγωνιστούμε!
Να κλιμακωθούν οι αγώνες. Οι σκόρπιες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια εδώ και μια εκεί, που οργανώνουν μέχρι σήμερα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι εντελώς αναντίστοιχες της επίθεσης, ανίκανες να βάλουν φραγμό και να την ανατρέψουν.
Είναι ανάγκη να σαλπίσουμε συνολικό αγώνα, με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα διάρκεια. Μέτωπο ρήξης και ανατροπής η μόνη απάντηση!
Για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας 
Ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και σε κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας

Θέμα: Να μη λείψει κανείς μας από την απεργία στις 27 Νοέμβρη.

27 Νοέμβρη, όλοι και όλες στους δρόμους στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα. 
Θα είμαστε όλοι εκεί. Συμμέτοχοι, αλλά και συμπαραστάτες!
Θα είμαστε όλοι εκεί, όχι μόνο για την απεργία, αλλά και για να τους δείξουμε, ότι οι πολιτικές τους μέρες είναι τελειωμένες. Ότι οι ίδιοι αποτελούν παρελθόν: το βρώμικο παρελθόν των μνημονίων.
Η απεργία στις 27 Νοεμβρίου δε θα γίνει για να μετρήσουμε τις «πληγές» μας, δε θα γίνει  απλά για να εκφράσουμε την οργή μας, απέναντι στη συνεχιζόμενη μνημονιακή βαρβαρότητα. 
Θα γίνει η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης ολόκληρης της κοινωνίας, ενάντια σε εκείνους που με τις πολιτικές τους την ποδοπατούν, τα 5 τελευταία χρόνια, ενάντια σε εκείνους που έχουν οδηγήσει το λαό μας σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.
Όραμά μας είναι μια κοινωνία αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και αληθινής δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους θα είναι πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα της διαπλοκής, τραπεζιτών και δανειστών.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!


Απεργιακή συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 27 Νοέμβρη στις 10 πμ στη ΔΟΥ Πρέβεζας!

Πρέβεζα 26/11/2014


Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

PREVEZABEST: Οι ανακοινώσεις τοποθετούνται με σειρά προτεραιότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου