Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνεδρίαση για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων


Πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση Πλημμυρών – Κατολισθήσεων – Χιονοπτώσεων  για το χειμώνα  2014-2015


Στράτος Ιωάννου:«Η καλή συνεργασία των φορέων και μια σειρά από αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμοί έφεραν καλά αποτελέσματα»

Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών  Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Χιονοπτώσεις  2014- 2015».

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κος Π. Σαραμπασίνας, ο Αντιδήμαρχος Δ. Ζηρού κ. Β. Παπαβασιλείου και εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας Δήμου Πάργας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Β. Γιολδάσης, Δ. Κωνής, Χ. ΠάνηςΓ. Ζάκας, Κ. Κωτσαντής, ο προϊστάμενος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Α. Σεϊτανιώτης, ο Διοικητής της ΠΕΠΥΔ κ. Β. Κώνστας, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας κ. Θ. Βάρδας, Πάργας κ. Ε. Δρόσος,  Φιλιππιάδας κ. Β. Μπόχτης,  ο Δ/ντής της Αστυνομικής Δ/νσης Πρέβεζας Φ. Νάκιας, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωπος της ΛΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, της ΔΕΥΑΠ, εκπρόσωποι της Λ.Ε.Κ, της Υπηρεσίας Πρόνοιας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Πρέβεζας, κ.α.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων  φορέων, η ανασκόπηση των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί από την κάθε αρμόδια υπηρεσία στον τομέα ευθύνης της, καθώς και η βάθυνση της συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις πλημμύρες και τα άλλα φαινόμενα του χειμώνα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την προσφορά τους και την άριστη συνεργασία και ζήτησε να γίνει το ίδιο και φέτος και να ενισχυθεί η προετοιμασία. Τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα κάνει ότι μπορεί από την πλευρά της για την καλύτερη οργάνωση της πολιτικής προστασίας, ενώ έδωσε έμφαση στη συμβολή των εθελοντών στο έργο της.

Επίσης, έκανε σύντομη αναφορά στις παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, αναφορικά με τους καθαρισμούς αλλά και τις οριοθετήσεις των ποταμών και των ρεμάτων. Ανέφερε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πρέβεζας πραγματοποιεί καθαρισμούς στα ποτάμια και τα ρέματα της περιοχής και συνδράμει στον καθαρισμό των αυλάκων που είναι ευθύνη των δήμων. 

Ταυτόχρονα, τρέχουν εργολαβίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων μεγαλύτερης κλίμακας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία για τον καθαρισμό του Λούρου, για καθαρισμό ρεμάτων στην περιοχή Φαναρίου, στην περιοχή της Λάμαρης, Μπόϊδα Μαυρής, κ.α., καθώς και άλλη εργολαβία για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, που αφορά τον καθαρισμό φρεατίων υδροσυλλογής, γεφυρών, κλπ, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη οριοθέτησης του ρέματος Καρυδά και επίκειται η ένταξη στη νέα προγραμματική περίοδο (2014-2020) των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και ανάπλασης του ρέματος Καρυδά, προϋπολογισμού 970.000 ευρώ. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη οριοθέτησης τμήματος του Αχέροντα ποταμού και του ρέματος Τούση στην περιοχή Ανθούσας-Πάργας, ενώ έχει συνταχθεί από την υπηρεσία σχετική μελέτη για την κατασκευή συμπληρωματικών τεχνικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή Φαλάνα Πάργας, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Ο κ. Στράτος Ιωάννου επαίνεσε το έργο της ΛΕΚ και τόνισε την σημασία του εθελοντισμού για την πολιτική προστασία.

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης κ. Β. Κώνστας, ανέφερε ότι το επίπεδο του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Πρέβεζα είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο, τόσο από πλευράς εκπροσώπησης, όσο και από την άποψη των προτάσεων που κατατίθενται. Ανέφερε επίσης, ότι χάριν της καλής συνεργασίας, πέρσι είχαμε 45 % μείωση των πυρκαγιών και 62 % μείωση των καμένων εκτάσεων, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ενώ τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα συγκριτικά με παλαιότερες χρονιές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου