Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε όλα τα συμβάντα παρών !!!


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ


Με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου ο απολογισμός της Π.Υ. Πρέβεζας για το έτος 2014 παρουσιάζει την εξής εικόνα:

H φετινή αντιπυρική περίοδος, ήταν η καλύτερη για την Π.Υ. Πρέβεζας, από το 1998,  χρόνος  κατά τον οποίο η   δασοπυρόσβεση  περιήλθε στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμός  καμένων εκτάσεων σε στρέμματα.

Συγκεκριμένα στο διάστημα αυτό καταγράφηκαν 33  αγροτοδασικές πυρκαγιές στην περιοχή ευθύνης της  Π.Υ. Πρέβεζας  που άφησαν πίσω τους  41,8 στρέμματα καμένης γης. 

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο του 2013,    
εκδηλώθηκαν  37  αγροτοδασικές  πυρκαγιές, ενώ  οι καμένες εκτάσεις ήταν 105,5  στρέμματα. 

Ως εκ τούτου συμπεραίνουμε ότι κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο είχαμε σχεδόν τον ίδιο αριθμό αγροτοδασικών πυρκαγιών, αλλά οι καμένες εκτάσεις ήταν λιγότερες. 

Στο επιτυχές αυτό αποτέλεσμα συνετέλεσαν οι κατωτέρω παράγοντες:
- Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.
- Η  άμεση  αντιμετώπιση των συμβάντων πυρκαγιών από την Υπηρεσία μας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται  η κατάσβεση των  πυρκαγιών εντός της ίδιας ημέρας που αυτές εκδηλώθηκαν, χωρίς να είναι αναγκαία δεύτερη ημέρα κατάσβεσης στο ίδιο περιστατικό αγροτοδασικής πυρκαγιάς.
- Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερες δυσκολίες καθώς έλειπαν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι, ενώ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξαν βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Ολοκληρώνοντας καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο φετινός απολογισμός μόνον θετικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Για το λόγο αυτό οφείλουμε να συγχαρούμε το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας που υπέδειξε απαράμιλλο ζήλο κατά την εκτέλεση του έργου του κατορθώνοντας για άλλη μια φορά να προστατεύσει και να περισώσει τη δημόσια και ιδιωτική περιούσια.

Επίσης στο σημείο αυτό θα ήταν σκόπιμο να ευχαριστήσουμε όλες εκείνες τις Υπηρεσίες και τους φορείς που συνετέλεσαν στην επίτευξη αυτού του θετικού αποτελέσματος και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και προσωπικά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας, Ζηρού  και προσωπικά τους κ.κ. Δημάρχους και Αντιδημάρχους, τη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας, την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας,  το Κλιμάκιο Πυροσβεστικών Αεροσκαφών CL-215 του Ακτίου, τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας,  το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το Ε.Κ.Α.Β. Πρέβεζας  και φυσικά όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που συνέδραμαν στο έργο της Υπηρεσίας μας με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (διαδίκτυο, εφημερίδες, ραδιόφωνο), η συμβολή των οποίων υπήρξε άκρως βοηθητική για το έργο της Υπηρεσίας μας.

                                                      Ο   Διοικητής


                                                        Θεόδωρος Χ. Βαρδής

                                                         Αντιπύραρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου