Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σκανδαλώδης υπόθεση αντιποίησης δικηγορικού λειτουργήματος σύντομα στις δικαστικές αίθουσες


Αποκαλυπτικό - Αποκλειστικό Δημοσίευμα του PrevezaBest !


Μεγάλο σκάνδαλο το οποίο έχει πάρει ήδη την οδό για τον κ Εισαγγελέα Πρέβεζας, έχει ξεσπάσει με άτομο που περιφέρεται στην Πρέβεζα και εμφανίζεται ως χρηματοπιστωτικός σύμβουλος, ή διαφορετικά ως «μεσολαβητής τραπεζών».

Ο ως άνω κύριος, μοιράζει κάρτες οι οποίες δεν είναι δικές του, υπόσχεται σε ανυποψίαστους οφειλέτες τραπεζών ότι θα τους υπαγάγει στο νόμο Κατσέλη για τα πτωχευμένα νοικοκυριά, και εισπράττει ποσά πολύ μεγαλύτερα από τις τιμές της αγοράς εκμεταλλευόμενος τον πόνο και την ανάγκη τους.

Φυσικά το τιμολόγιό του είναι ανεβασμένο, γιατί οι άνθρωποι που καταλήγουν σε αυτόν, αλλά και σε άλλους «οικονομολόγους δήθεν ειδικούς τραπεζικούς  μεσολαβητές» έχουν απορριφθεί προηγούμενα από πολλά δικηγορικά γραφεία της πόλης, που διαπιστώνουν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στο νόμο και δεν δέχονται να αναλάβουν μία υπόθεση χαμένη εκ των προτέρων. 

Έτσι  τους υπόσχεται σίγουρα αποτελέσματα έναντι της κατάλληλης αμοιβής. Στη συνέχεια, στο Δικαστήριο, εμφανίζεται δικηγόρος εκτός της περιοχής της Πρέβεζας η οποία τις περισσότερες φορές, δεν έχει έρθει καν σε επαφή με τον πελάτη, αφού ο πελάτης – δανειολήπτης μιλά κατά βάση με τον ως άνω κύριο που συγκεντρώνει και τα έγγραφα.

Από τις ασφαλείς πληροφορίες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων αυτών απορρίπτεται. Πολλές φορές μάλιστα χωρίς να γίνει καν ουσιαστικός έλεγχος από το Δικαστήριο, αφού λείπουν κάθε φορά βασικά έγγραφα ή η αίτηση υπαγωγής είναι διατυπωμένη εσφαλμένα με κενά, ανακρίβειες και ασάφειες και το δικαστήριο δεν μπορεί ούτε να την εξετάσει. Ο συγκεκριμένος κύριος εμφανίσθηκε θρασύτατα και στα Δικαστήρια, ζητώντας και αναβολές για τους πελάτες του… ή σιγοντάροντας τους δανειολήπτες οι οποίοι εμφανίζονται ακόμη και χωρίς δικηγόρο…


Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο πελάτης δανειολήπτης, έχει χάσει το δικαστήριο εδώ και μήνες, και δεν έχει μάθει ακόμη το αποτέλεσμα, για αυτό όσοι πιστοί …. και ανυποψίαστοι προσέλθετε.

Από έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι τα ίδια γίνονται και σε όμορο Νομό με τον ίδιο αυτό κύριο αλλά και με διάφορα χρηματοπιστωτικά οικονομικά (ή όπως αλλιώς εμφανίζονται και αυτοαποκαλούνται) γραφεία τα οποία προσεγγίζουν τους πελάτες και στο τέλος, επικοινωνούν με δικηγόρους στους οποίους στέλνουν έτοιμους τους φακέλους της υπόθεσης για να δικασθούν, έναντι πινακίου φακής. 

Φυσικά στο Δικαστήριο δεν μπορεί να εμφανισθεί ο χρηματοπιστωτικός σύμβουλος αφού απαγορεύεται να παριστάνει το δικηγόρο, ο δε δικηγόρος δεν έχει ιδέα για την υπόθεση που του στάλθηκε το προηγούμενο βράδυ. Πολλές φορές δεν εμφανίζεται ούτε ο δανειολήπτης αλλά ούτε καν μάρτυρας!!! Πώς να κερδηθεί λοιπόν η δίκη; Κάποιο από αυτά τα γραφεία μάλιστα εδρεύει στην Πάτρα αλλά έχει επεκταθεί μέχρι και την περιοχή μας.

Άλλες φορές, αφού ο δανειολήπτης έχει πληρώσει, καλείται να πληρώσει επιπλέον για επιδόσεις δικαστικού επιμελητή, χαρτόσημα κλπ για τα οποία δεν είχε ιδέα πριν.

Επίσης ένα τέχνασμα που εφαρμόζεται είναι το εξής: Στην αρχή όταν κατατίθεται μία αίτηση, μπορεί να εμφανισθεί μόνος του ο δανειολήπτης στο δικαστήριο. Για να αποφευχθεί το έξοδο του δικηγόρου λοιπόν, οι επιτήδειοι, παίρνουν τον πελάτη από το χέρι και τον πάνε στο Δικαστήριο για να καταθέσει τα χαρτιά που του έχουν ήδη ετοιμάσει. 

Σύμφωνα με την πάγια τακτική, με την κατάθεση της αίτησης, είναι πολύ πιθανό ο δανειολήπτης να λάβει προσωρινή διαταγή με την οποία ρυθμίζεται η δόση του σε ένα πολύ μικρό ποσό, μέχρι να γίνει η κανονική συζήτηση της αιτήσεώς του. Η συζήτηση γίνεται μετά από πολλά χρόνια. 

Λαμβάνοντας ο δανειολήπτης την προσωρινή αυτή διαταγή, νομίζει ότι κέρδισε το δικαστήριο. Δεν ξέρει όμως ότι όταν μετά από χρόνια απορριφθεί η αίτησή του, η ζημιά του θα είναι τεράστια και συνήθως μεγαλύτερη από το όποιο όφελός του.

Για αυτό, προσέξτε. Η απελπισία δεν είναι πάντα καλός σύμβουλος. 

Μην απευθύνεστε σε αεριτζήδες, ούτε σε άτομα που χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις υπόσχονται εύκολες λύσεις. Η υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο από τα δικαστήρια και με τον σωστό τρόπο.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος, όπως μας είπε ο κος Γεωργίου είναι στη διάθεση των πολιτών για να τους συμβουλέψει ώστε να αποφεύγουν τέτοιες καταστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου