Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Όποιος, δεν έχασε δικό του άνθρωπο, δεν μπορεί να μας καταλάβει…"






…Με αυτά τα λόγια μέσα σε κλίμα συγκίνησης από τους συγγενείς των θυμάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, συζήτηση –έπειτα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζας, προς την Πρεβεζάνικη κοινωνία για την ανέγερση μνημείου πεσόντων του άμαχου πληθυσμού κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.







Είναι μια προσπάθεια την οποία έχει ξεκινήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας, το Δ.Σ. του οποίου αρκετό καιρό τώρα, συγκεντρώνει τα στοιχεία έτσι ώστε τα ονόματα των ανθρώπων που υπήρξαν παράπλευρες απώλειες του πολέμου – άμαχος πληθυσμός να αναγραφούν τα στοιχεία τους στο μνημείο.




Ο προυπολογισμός του οποίου ανέρχεται στις 2.300 ευρώ, έτσι το μόνο που ζήτησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος, είναι να περάσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να εκδοθεί η άδεια ανέγερσης του μνημείου από την σχετική υπηρεσία -Πολεοδομία-του δήμου.

Τα έξοδο για την κάλυψη της δαπάνης θα αναλάβει εξολοκλήρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος μέσω των δωρεών των συγγενών των θυμάτων αλλά και των πολιτών της πόλης της Πρέβεζας. 

Το σημείο το οποίο ζητούν να γίνει η ανέγερση του μνημείου, είναι επί της Λ.Ειρήνης στον κόμβο έναντι του παλαιού ΚΤΕΛ.   






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου