Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στον απόηχο της παρουσίας του δήμου στην τουριστική έκθεση Philoxenia


Στον απόηχο της τουριστικής έκθεσης Philoxenia,  σχετικά με την παρουσία του δήμου Πρέβεζας και αναφερόμαστε επί των επαφών του δήμου με τους tour operator.


Έτσι, το PrevezaBest, θέλοντας να ενημερώσει τους αναγνώστες του, απευθυνθήκαμε στην πηγή και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής και Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Πρέβεζας, κ.Ευάγγελο Συγκούνα.   

Πρώτη ερώτηση την οποία θέσαμε στον κ.Συγκούνα, έχει να κάνει αν τα ραντεβού τα οποία πραγματοποίησαν επαγγελματίες του δήμου Πρέβεζας (θα αναφερθούμε παρακάτω επ’αυτού) με τους  tour operator, ήταν προγραμματισμένα ; Σε απάντηση του ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ.Συγκούνας ανέφερε :  Η διαδικασία η οποία ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι, ο δήμος απευθύνεται σε μια εταιρία στην οποία στέλνει ενημερωτικό υλικό και είναι αυτή η οποία κλείνει τα ραντεβού με τους  tour operator. Έτσι, για να απαντήσω στην ερώτηση σας, οι επαφές, οι οποίες και πραγματοποιήθηκαν ήταν προγραμματισμένες πριν πάμε στην Έκθεση. Οι επαφές έγιναν τις  δύο πρώτες μέρες της έκθεσης οι οποίες και είναι για τους τουριστικούς πράκτορες, δηλαδή την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σε ερώτηση μας, αν ο ίδιος ήταν παρών στα ραντεβού με τους tour operator, ο κ.Συγκούνας απάντησε αρνητικά και αυτό διότι όπως ο ίδιος ανέφερε, δεν είναι δουλειά του δήμου -των ανθρώπων του-να παρευρίσκονται σε αυτά τα ραντεβού, η  δουλειά η δική μας, είναι να κλείνουμε τα ραντεβού και μεταξύ άλλων, να κάνουμε επαφές με άλλους δήμους, με τον ΕΟΤ κ.α. 

Ενώ σε ερώτηση μας, αν οι επαγγελματίες οι οποίοι πραγματοποίησαν τα ραντεβού ενημέρωσαν τον ίδιον ή αν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής φρόντισε να μάθει επί των επαφών με τους tour operator, μας απάντησε ότι ναι έχω ενημερωθεί επί των επαφών, γνωρίζω ότι δώσαμε αρκετό υλικό, αλλά υπήρξε και έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των τουριστικών πρακτόρων για την περιοχή μας. Πιο αναλυτικά όμως, όλα αυτά θα συζητηθούν στην σύσκεψη  των μελών της Τουριστικής Επιτροπής, καθώς θα γίνει ενημέρωση από τους ίδιους τους επαγγελματίες οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επαφές. Να αναφέρουμε ότι τις επαφές πραγματοποίησαν η Βενετία Γιγή (Eco cruising και εκπρόσωπος ξενοδοχειακής μονάδας η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή του δήμου Πρέβεζας. Έτσι, σήμερα σας αποκαλύπτουμε ότι τις δύο πρώτες μέρες της έκθεσης Πέμπτη και Παρασκευή, οι εκπρόσωποι – επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Πρέβεζας, πραγματοποίησαν 12 τον αριθμό επαφές με tour operator, από την Αλβανία, Βουλγαρία, Σκόπια και Κίνα, ενώ τα υπόλοιπα 8 ραντεβού έγιναν με εγχώριους τουριστικούς πράκτορες από την Αθήνα, (2)Θεσσαλονίκη, Λάρισα,  Λαμία, Σέρρες, Σύρο και Κομοτηνή (Τηλεοπτικό Κανάλι). 

Σε ερώτηση μας, ποιες άλλες δράσεις ετοιμάζονται από μέρους της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Πρέβεζας για την προσέλκυση τουριστών, ο κ.Συγκούνας μας ανέφερε ότι η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της τουριστική επιτροπή του δήμου, πραγματοποιήθηκε 15 μέρες πριν την τουριστική έκθεση της Philoxenia. Συζητάμε αρκετά πράγματα, τα οποία θα πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο, όπως την παρουσία του δήμου Πρέβεζας και σε άλλες τουριστικές εκθέσεις, όπως αυτής της Αθήνας στον επόμενο μήνα, ενώ προς τα τέλη του Δεκέμβρη ίσως να υπάρχει εκπροσώπηση σε έκθεση τουρισμού στην Γερμανία , επίσης κάνουμε επαφές με το αεροδρόμιο του Ακτίου, έτσι ώστε να υπάρχει ενημερωτικό υλικό του δήμου, ενώ σε σημεία της πόλης της Πρέβεζας θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, ενημερωτικές ταμπελίτσες, όπου σκανάροντας ο επισκέπτης θα μπορεί να παίρνει τις πληροφορίες τις οποίες ζητά και αυτό είναι κάτι το πρωτοποριακό και καινούριο. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ.Συγκούνας, ανέφερε ότι πράγματι είμαστε σε βρεφονηπιακό ακόμα στάδιο στο θέμα Τουρισμού, όμως έχουμε τη θέληση, ακούμε ιδέες και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι όσο καλύτερα γίνεται.

Σε ερώτηση μας και σχετικά με τις φήμες αλλά και τις κατηγορίες οι οποίες κάνουν λόγο για την παρουσία των ανθρώπων του δήμου στην έκθεση προς χάριν και μόνο των φωτογραφιών, η απάντηση του κ.Συγκούνα ήταν ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου, έχει ξεκινήσει μια προετοιμασία για την έκθεση της Philoxenia, εγώ προσωπικά έκανα άπειρες συναντήσεις  και πριν οριστεί η επίσημη τουριστική επιτροπή, η οποία δεν λειτουργούσε όταν ξεκινήσαμε. Όμως από τη στιγμή που αναλάβαμε δουλέψαμε, κάναμε συναντήσεις με φορείς. Κανείς δεν λέει ότι έχουμε την τέλεια τουριστική παιδεία, όπως σας είπα και προηγουμένως στο θέμα του τουρισμού είμαστε ακόμα σε βρεφονηπιακό στάδιο, το θέμα δεν είναι αν πήγαμε εμείς για μία ή δύο ώρες, ο  σκοπός δεν ήταν να πάμε εμείς αλλά να γίνει η τουριστική προβολή από αυτούς που έπρεπε να γίνει. Ο Δήμος καθορίζει τις συνθήκες τις οποίες θα κινηθεί το τουριστικό προιόν. Άρα, η δική μας παρουσία δεν ήταν τόσο σημαντική όσο των υπολοίπων, οι οποίο ασχολούνται με το θέμα του τουρισμού. 

Ενώ σε ερώτηση μας, πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής, χαρακτηρίζει την παρουσία του δήμου Πρέβεζας,  στην τουριστική έκθεση της Philoxenia, μας ανέφερε ότι από κάθε τέτοια ενέργεια θα πρέπει να κρατάμε τα θετικά, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και έτσι βάση της κοινής συλλογικής προσπάθειες αλλά και των διεργασιών για την παρουσία μας εκεί, την χαρακτηρίζω πετυχημένη σαν μια παρουσία που ασφαλώς επιδέχεται βελτίωσης στο μέλλον

Κλείνοντας ο κ.Συγκούνας ανέφερε, ότι αν πραγματικά αγαπάμε τον τόπο μας, όπως διατείνονται μερικοί ότι αγαπούν τον τόπο τους και τον προβάλλουν θα πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια και να προβάλουμε τον τόπο μας ομαδικά. Αν θέλουμε να πιάσουμε τους στόχους θα πρέπει να είμαστε μονιασμένοι και να δουλεύουμε συλλογικά... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου