Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2014

ΠΡΕΒΕΖΑ: Β.Νάνος "Απαντώ πολιτικά επειδή ψυχιατρικά δεν μπορώ να βοηθήσω τον κ. Κοντομίχη"


Την δική του απάντηση, έστειλε πριν από λίγο,  ο Βαγγέλης Νάνος, σχετικά με την απάντηση του κ Κοντομίχη, όπου σας παρουσιάσαμε χτες Τετάρτη και μπορείτε να δείτε εδώ.


Αφορμή για τις απαντήσεις  τόσο του κ.Κοντομίχη όσο και του κ.Νάνου, στάθηκε ο τίτλος της ανάρτησης του PrevezaBest, Βουντού από Κοντομίχη και Νάνο – Μια ώρα χωρίς ρεύμα, δείτε εδώ. Έτσι, σήμερα σας παρουσιάζουμε την απάντηση του κ.Νάνου, η οποία αναφέρει τα εξής:

"Για γέλια ή για κλάματα…
Για γέλια και για κλάματα

14 Δεκέμβρη 2014 αναφερθήκατε στην ιστοσελίδα σας στη διακοπή ρεύματος που έγινε την ημέρα εκείνη κάνοντας ένα σύντομο αστείο το οποίο ενέπλεκε τα ονόματα του κ. Κοντομίχη Τάσου, προέδρου του εμπορικού συλλόγου και το δικό μου.

Λίγο αργότερα ακολούθησε μια «απάντηση» του κ. Κοντομίχη. (Τι είναι αυτό το κακό ρε παιδί μου! Ούτε ένα αστείο δεν μπορείς να κάνεις…). Η δυστυχώς, απίστευτα κακογραμμένη και σε αρκετά σημεία ανερμάτιστη «απάντηση» δε θα άξιζε πραγματικά ούτε ενός λεπτού ενασχόλησης. Υπάρχει, όμως μια σκέψη που αμέσως έρχεται στο μυαλό: Ο κ. Κοντομίχης όταν γράφει τις θέσεις του εμπορικού συλλόγου, παύει να είναι μέλος του ΚΚΕ; Δηλαδή, στην εν λόγω «απάντηση», πέρα από το τι γράφει για μένα προσωπικά, θίγεται το πολύ σημαντικό ζήτημα της καταστρατήγησης του ωραρίου με το  άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Το θέμα αυτό επηρεάζει τη ζωή των εργαζομένων του μεγαλύτερου εργατικού σωματείου της πόλης μας. Όταν ο κ. Κοντομίχης γράφει ότι γράφει, δεν αναλογίζεται ότι δεν πρέπει να εξευτελίζει τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται; Ας δούμε, όμως τα πράγματα συγκεκριμένα. Αναφέρεται, λοιπόν στην «απάντηση»:

1) «Η θέση μας ήταν και παραμένει ότι το μέτρο δεν ωφελεί τα μικρομάγαζα». Σωστή παρατήρηση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε. Αν όμως, το μέτρο «ωφελούσε» τα μικρομάγαζα η θέση του κ. Κοντομίχη θα ήταν να ανοίγουν όλοι τα καταστήματά τους τις Κυριακές και τις αργίες; Η διαφωνία με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και ο αγώνας ενάντια στο μέτρο σχετίζεται με το μεγάλο θέμα της διαχείρισης –διαρκούς επιμήκυνσης του εργάσιμου χρόνου και αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης αντεργατικής επίθεσης κυβερνήσεων-Ε.Ε.-κεφαλαίου. Τινάζει στον αέρα την προσωπική ζωή και υποτάσσει τα πάντα στη λογική του κέρδους και μόνο. Προφανώς δεν ονειρευόμαστε τέτοιες κοινωνίες!

2) «Διαφωνούμε με το σύνθημα που προέβαλε η ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων «Ψωνίζεις την Κυριακή ετοιμάσου να δουλέψεις Κυριακή»  , γιατί  μετατοπίζει την ευθύνη στον καταναλωτή για την καθιέρωση του μέτρου, αποσιωπά την σκοπιμότητά του, αποκρύπτει ότι πρόκειται για σχεδιασμό στα πλαίσια της ΕΕ , και στην ουσία δικαιώνει τις επιχειρήσεις που τρέχουν να ικανοποιήσουν το καταναλωτικό κοινό».

Α! βρε κατακαημένοι σύντροφοι, του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που συμμετέχουμε στις διαμαρτυρίες τις Κυριακές και καλούμε τους καταναλωτές να μη στηρίξουν με τις αγορές τους το μέτρο (που όλως τυχαίως η συντριπτική τους πλειοψηφία τυχαίνει να είναι εργαζόμενοι από άλλους χώρους εργασίας). Πόσο «λάθος» κάνουμε που καλούμε το λαό να δείξει ταξική αλληλεγγύη, πόσο «πίσω» είμαστε που δίνουμε τις δυνάμεις μας στο να χτυπήσουμε το φιλοτομαρισμό που καλλιεργείται από το σύστημα και να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο εργατικό –λαϊκό μέτωπο ρήξης και ανατροπής που θα αντιμετωπίζει από κοινού την εργατική επίθεση στα δικαιώματά μας! (έλεος).

(Επίσης το πώς συνδέεται το συγκεκριμένο αίτημα με «την ευθύνη που μετατοπίζεται στον καταναλωτή» και το πώς αυτό «δικαιώνει τις επιχειρήσεις που τρέχουν να ικανοποιήσουν το καταναλωτικό κοινό», κατά την ταπεινή μου άποψη, μόνο με την παροιμία «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» μπορεί να εξηγηθεί!).

3) «Ουδέποτε διατύπωσα την άποψη ότι το μέτρο για να μην εφαρμοστεί πρέπει να αποτύχει. Εμείς δεν λέμε στους συναδέλφους ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, που φαίνεται να υιοθετεί και η αξιωματική αντιπολίτευση , στοχεύει στην βελτίωση της θέσης μας σε σχέση με τα πολυκαταστήματα και τα μονοπώλια. Λέμε στους συναδέλφους ότι  αποτελούν συνειδητή προσεκτικά σχεδιασμένη πολιτική που στοχεύει στον αφανισμό μας».

(Αυτό με την «από την πόλη έρχομαι και στην κορφη..» δυστυχώς συνεχίζεται).
Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Κοντομίχη, είμαστε περά για πέρα λάθος (μαζί και το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ) τόσο καιρό που καλούμε τους μικρομαγαζάτορες να μην ανοίξουν και που  στηρίζουμε τις προκηρυσσόμενες απεργίες τις Κυριακές καλώντας τους συναδέλφους να απεργήσουν, ακυρώνοντας και στην πράξη το αντεργατικό μέτρο οδηγώντας το και στην αποτυχία του!

4) «Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση στο κίνημα σήμερα , δείχνουμε τον δρόμο προσπαθούμε να πείσουμε για την ορθότητα των θέσεών μας. Καταπολεμάμε την παθητικότητα και την λογική της ανάθεσης και καλούμε τους συναδέλφους να γίνουν ενεργά μέλη στο κίνημα».

Μετά από όλα αυτά το 4ο σημείο νιώθω την ανάγκη να το αφήσω ασχολίαστο…
Για γέλια ή για κλάματα λοιπόν; Για έναν εργοδότη, σίγουρα για γέλια. Για έναν εργαζόμενο και μάλιστα αριστερό, αγωνιστή, σκεπτόμενο, δυστυχώς για κλάματα.

Για (καθόλου) γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση όχι όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις ταξική αντίληψη στους μικρομεσαίους αλλά όταν βάζεις ή αφήνεις τους τελευταίους να βγάζουν γραμμή για το εργατικό κίνημα!

Τέλος τα όσα αναφέρει ο κ. Κοντομίχης για μένα είναι πραγματικά «απολαυστικά». Η «σαφήνεια» στη διατύπωση, η «εκφραστικότητα», ο «λεκτικός πλούτος» «σπάνε κόκαλα». Για να μπορέσετε να τα απολαύσετε και εσείς τα παραθέτω αυτούσια (οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου): «Είμαι υποχρεωμένος για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας , έστω και με αυτή την καθυστέρηση , να σας διαβεβαιώσω ότι ο κ. Νάνος δεν είχε καμία συμβολή στην επίτευξη αυτής της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι γνωστό σε όλους ότι για να έχεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα απαιτείται υψηλή πνευματικότητα, στοχοπροσήλωση  και προπάντων ικανότητα αποφασιστικής επιλογής του επιδιωκόμενου στόχου. 

Είναι λοιπόν   πασιφανές ότι και μόνο ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός του κ Νάνου του στερεί αυτήν την δυνατότητα».

Μάλλον, ο γράφων προσπαθεί να με πει ανόητο. Γράφω «μάλλον», γιατί η «χαμηλή μου πνευματικότητα που απορρέει από τον … πολιτικό μου αυτοπροσδιορισμό», με δυσκολεύουν να συλλάβω το «βαθυστόχαστο» νόημα των παραπάνω στην ολότητα τους!

Δυστυχώς, για τον ίδιο, τα όσα γράφει και με τον τρόπο που το γράφει, κάνουν το ερώτημα να προβάλλει αμείλικτο: «Σε ποιον ταιριάζει ο χαρακτηρισμός;»

Υ.Γ.1 Διορθώστε σας παρακαλώ πολύ τη λέξη «αιφνιδιασμός» στο κείμενο.
Υ.Γ 2 Απαντώ πολιτικά επειδή ψυχιατρικά δεν μπορώ να βοηθήσω το κ. Κοντομίχη"

Βαγγέλης Νάνος,
Μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την κομμουνιστική απελευθέρωση και της τοπικής επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
18 Δεκέμβρη 2014




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου