Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2015

Ο Σύριζα Πρέβεζας για την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ


Με την επιβολή του μνημονιακού καθεστώτος τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα, η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν ο  θεσμός που επλήγη άμεσα και τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής είναι πλέον απτά και χαρακτηριστικά.


Η υποχρηματοδότηση, αλλά και η μετατροπή της ΤΑ σε τοπικό επιχειρηματικό θεσμό απορρέει μέσα από το θεσμικό πλαίσιο γνωστό ως «Καλλικράτης».

Η επίκληση της δημοτικής αρχής στο ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και στα προγράμματα «βοήθειας στο σπίτι», ότι δεν υπάρχουν χρήματα, και ότι υπάρχουν εκκρεμείς διαχειριστικές υποθέσεις του παρελθόντος, και δεσμεύσεις λογαριασμών, δεν την νομιμοποιεί να μένει αδρανής και αδιάφορη.

Η απεμπλοκή των προβλημάτων των εργαζόμενων από εκκρεμείς υποθέσεις του δήμου, και η δυναμική παρέμβαση του δημοτικού συμβουλίου προς το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να γίνουν πράξη τώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πιστός στις προγραμματικές του εξαγγελίες για μια τοπική αυτοδιοίκηση γνήσιο λαϊκό θεσμό, ενταγμένη στη γενικότερη αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με την αναθεώρηση και κατάργηση του σχεδίου «Καλλικράτης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας στέκεται αμέριστα στο πλευρό των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Πρέβεζας και τους καλεί σε ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας τους, για το δημόσιο χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών δομών ειδικά αυτή την περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Η ενότητα των εργαζομένων αποτελεί το προωθητικό κριτήριο άσκησης πολιτικής, της νέας κυβέρνησης του τόπου.

Κανένας μόνος στην κρίση!
                                                           


Πρέβεζα 27/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου