Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Φεβρουαρίου 28, 2015

Αμβρακία Οδός: Παγώνει πάλι το έργο, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι


O πρόεδρος των εργαζομένων στο έργο Άκτιο Αμβρακία  Γιώργος Πάντης,  μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 με τον Μιχάλη Μίχο και τον Χάρη Τσάντη καθώς και πάλι έχει διακοπεί το έργο ενώ οι εργαζόμενοι προσπαθούν να συνταχθούν και να κινητοποιηθούν για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο πνοής για την περιοχή και συγχρόνως  να βρεθεί λύση για τις 220 οικογένειες των εργαζομένων, οι οποίοι είναι απλήρωτοι δυο μήνες.

Ο κ. Πάντης ανέφερε « Τα τελευταία πέντε χρόνια  προσπαθούμε να δώσουμε μια λύση. Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει  από  την αρχή. Ειδικότερα, όταν προκηρύσσεται ο διαγωνισμός  για το έργο Άκτιο Αμβρακία  και δίνεται έκπτωση 60% , αυτό το έργο είναι αδύνατον να τελειώσει. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση ευθύνεται  και το κράτος, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι αδύνατον να  υλοποιηθεί ένα έργο με τόσο μεγάλη έκπτωση και παράλληλα να έχει βγάλει πέντε φορές  έκπτωτο τον εργολάβο, ενώ συγχρόνως του δίνειτο δικαίωμα της ένστασης, με αποτέλεσμα κάθε είκοσι μέρες να διευθετούμε  την κατάσταση πάλι από την αρχή.

Τελικά φτάσαμε σε ένα σημείο, ανέφερε ο κ. Πάντης όπου η Ιόνιος Τεχνική εταιρία έγινε μια κοινοπραξία Άκτωρ Ιόνιος Τεχνική, δηλαδή τώρα συμμετέχει και ο Άκτωρας. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε τον Ιούνιο. Όμως τους τελευταίους δυο μήνες τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά. Ζητήσαμε εξηγήσεις  χωρίς να πάρουμε ε απαντήσεις , ενώ πριν είκοσι ημέρες  μας  ενημέρωσαν ότι για ένα δεκαήμερο δεν θα παραστούν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο  λόγω καιρικών συνθηκών. Βέβαια οι καιρικές συνθήκες δε μας εμπόδισαν ποτέ», σχολίασε ο πρόεδρος .

«Στη συνέχεια την Καθαρά  Δευτέρα μας ενημέρωσαν  να μην  πάμε για δουλειά  την Τρίτη. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι παραβρέθηκαν στο εργοτάξιο  όπου  ο υπεύθυνος  από την κοινοπραξία μας ενημέρωσε ότι το έργο έχει διακοπεί  μέχρι να δοθούν χρήματα από το υπουργείο  και θα συνεχιστεί εάν  θελήσει το υπουργείο..

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρησιμοποιούν  τους εργαζόμενους ως μετρό πίεσης. Θεωρώ ότι εκβιάζουν τις καταστάσεις με σκοπό να εισπράξουν  περισσότερα χρήματα για την ολοκλήρωση του έργου  εις  βάρος των εργαζομένων».

«Εργασίες αυτή τη στιγμή δεν γίνονται πουθενά. Η κοινοπραξία μας ενημέρωσε ότι το έργο σταματά μέχρι να έρθουν τα χρήματα. Εγώ ήδη έχω ενημερώσει φορείς και βουλευτές για την όλη κατάσταση και ίσως αύριο μεταβώ και στην Αθήνα για να ζητήσω συνάντηση με τον Υπουργό», συμπληρώνει ο κ. Πάντης.




ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου