Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δύο Αγροτικοί Συνεταιρισμοί στα δίχτυα του ΣΔΟΕ - Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν πρόκειται για σκάνδαλο



Ορατός ο κίνδυνος να απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σύμφωνα με πληροφορίες, για δύο Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του Νομού Πρέβεζας οι οποίοι έπεσαν στη φάκα του ΣΔΟΕ πριν μερικούς μήνες.

Τα δημοσιεύματα ακόμη και από κεντρικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για σκάνδαλο ύψους περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ σε δύο Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής μας που εντόπισε το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί πήραν κοινοτική επιδότηση 2.758.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 1.187.000 ευρώ στην άλλη, προκειμένου να κατασκευαστούν ψυκτικοί θάλαμοι όπως και άλλα έργα για την αποθήκευση προϊόντων. Χρήματα που τελικά φαίνεται να κατέληξαν αλλού και όχι στο προκείμενο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπεύθυνοι των δύο αγροτικών συνεταιρισμών ανέθεσαν την κατασκευή των ψυκτικών θαλάμων σε δύο τεχνικές εταιρείες της ίδιας περιοχής όμως φαίνεται να υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών κι υπερκοστολογήσεις των κατασκευών προκειμένου να καρπωθούν οι ιδιώτες τα ποσά της κοινοτικής επιδότησης ενώ ήδη έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Μάλιστα όταν  οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έκαναν έλεγχο σε μία από τις δύο τεχνικές εταιρίες διαπίστωσαν πως χρησιμοποιούσε υλικά από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις και έτσι προχώρησαν στη συνέχεια στον έλεγχο των τιμολογίων..

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ γίνεται λόγος για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, δήμευση περιουσιών των εμπλεκομένων αλλά ακόμη και κίνδυνο ακόμη και για ανθρώπους που εργάζονταν στους Συνεταιρισμούς  οι οποίοι δεν γνώριζαν τι συμβαίνει αλλά θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο. 

Εάν επρόκειτο ή όχι για σκάνδαλο, είναι κάτι που η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια και θα κρίνει, όμως η υπόθεση έχει προκαλέσει θόρυβο και οργή στην τοπική κοινωνία.

Άρης Τσελίκος
topikifoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου