Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Καμία ανοχή από την Εισαγγελική Αρχή σε φαινόμενα εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων


Την Τρίτη 3 Μαρτίου του 2015 με πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της επιτροπής για τα αδέσποτα ζώα, όπως σας ενημερώσαμε δείτε εδώ.


Ο κ. Εισαγγελέας τόνισε την άμεση ανάγκη της εφαρμογής του Νόμου περί προστασίας ζώων. Την επιτακτική ανάγκη όλοι οι ιδιώτες κτηνίατροι να ενημερώνουν τους πελάτες τους για το υποχρεωτικό τσιπάρισμα των κατοικίδιών τους ώστε να υπάρξει καταγραφή όλων των δεσποζόμενων ζώων και η σήμανση αυτών.

Κάλεσε τους φορείς να συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο μεταξύ τους έτσι ώστε να βελτιωθεί ο χώρος του καταφυγίου στο οποίο πρέπει να γίνει και το Δημοτικό Κτηνιατρείο τόσο για τα υπάρχοντα ζώα εκεί αλλά και έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί στο καταφύγιο για όσο ο νόμος ορίζει ένα αδέσποτο ζώο το οποίο θα πρέπει να στειρωθεί, εμβολιαστεί, τσιπαριστεί και ελεγχθεί συμπεριφορικά αν χρειαστεί.

Έκανε σαφές ότι τα αδέσποτα ζώα που είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα, τσιπαρισμένα πρέπει να φορούν κάποιο διακριτικό, κολάρο. 

Ο κ. Εισαγγελέας κάλεσε την επιτροπή και τους φορείς που την αποτελούν, να ενημερώσουν τους πολίτες για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα και τόνισε πως από την Εισαγγελική Αρχή δεν υπάρχει ούτε πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων.

Τέλος επανέλαβε πως είναι επιτακτική ανάγκη η καλύτερη συνεργασία όλων των φορέων για την σωστότερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων όπως ο νόμος ορίζει ώστε να μην υπάρχει ανησυχία και από την πλευρά των πολιτών.

Παρέμβαση για τα Ζώα Πρέβεζας






  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου