Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κατά πλειοψηφία η κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων - Η Λύση νούμερο 2 για το λιμάνι


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27/4 στις 7μ.μ., το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας με 46 θέματα στην ημερήσια διάταξη.


Βέβαια το όλο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα δύο πρώτα ζητήματα τα οποία και αφορούσαν την Συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την Π.Ν.Π (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), με την οποία υποχρεώνεται ο Δήμος μας να καταθέσει τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος και την Έγκριση της αριθμ. 47/2015 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας με θέμα: {Επικαιροποίηση - Τροποποίηση του Master Plan του λιμένα Πρέβεζας κατόπιν σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Γενικής Ναυτιλίας και Τουρισμού}.

Έτσι, σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα, το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη διάθεση αυτών, ενώ ο δήμαρχος κ.Μπαίλης, μεταξύ άλλων ανέφερε "παρά την διαφωνία μας στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης, αρκεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του δήμου μας" επίσης η λαική συσπείρωση καταδίκασε το μέτρο αυτό κάνοντας λόγο μέσω του επικεφαλής της κ.Νόβα ότι τα χρήματα ανήκουν στον λαό και τους εργαζόμενους. 

Σχετικά με το δεύτερο θέμα του δημοτικού συμβουλίου (Επικαιροποίηση - Τροποποίηση του Master Plan του λιμένα Πρέβεζας), όλοι πλην της λαικής συσπείρωσης η οποία δεν συμφωνεί σε καμία από τις δύο λύσεις, συμφώνησαν όπως άλλωστε όλοι φορείς ότι πιο ενδεδειγμένη πρόταση είναι η δεύτερη λύση. 

Μάλιστα για το σχετικό θέμα παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Ιωάννου ο οποίος έκανε μια άκρως εμπεριστατωμένη παρουσία της δεύτερης λύσης. 


Για το θέμα πέραν των επικεφαλής των παρατάξεων μίλησαν και δημοτικοί σύμβουλοι, όπου αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ.Κατσιπανέλη ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Περιφέρεια δεν έχει συμβάλει καθόλου για το λιμάνι επίσης όπως και ο δήμαρχος κ.Μπαίλης ανέφεραν πως θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής της Μαρίνας. Σχετικά με το ζήτημα του λιμανιού στην συνεδρίαση παρευρέθηκε τόσο ο επενδυτής της Μαρίνας κ.Τέφας όσο και εργαζόμενοι στο λιμάνι.




Ενδιαφέρον όμως παρουσίασαν και ορισμένοι ζητήματα προ ημερησίας όπως αυτό του μονολιθίου σχετικά με την περίφραξη του στρατού για εντοπισμό ναρκών όπου όπως δήλωσε ο δήμαρχος την προσεχή Τετάρτη τελειώνουν οι εργασίες.


Με ερώτηση του προς την Πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου κ.Καζάκου, ο Γιώργος Νίτσας θέλησε να μάθει το σκεπτικό της επιτροπής σχετικά με τους αλιείς τους οποίους κατά τους καλοκαιρινούς και μόνο μήνες δεν επιτρέπεται το ψάρεμα στην παραλιακή, η καζάκου ανέφερε πως έγινε λάθος από τον γραμματέα, όπου έκανε λόγο για καλαισθησία, αυτό συνέβη για καθαρά λόγους ασφάλειας των πολιτών. Και αυτό διότι η κίνηση το καλοκαίρι είναι αυξημένη και προς αποφυγή ατυχήματος πήραμε αυτή την απόφαση, κατέληξε η πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου κ.Καζάκου.  






1 σχόλιο: