Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σε πρώτο πλάνο η ποιότητα των υδάτων- ναυγασώστες και γαλάζιες σημαίες για τη νέα τουριστική περίοδο



Συνολικά 28 σημεία στις παραλίες του νομού Πρέβεζας μπαίνουν και φέτος στο «μικροσκόπιο» της αρμόδιας επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία προχώρησε στον προσδιορισμό του δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας υδάτων κολύμβησης για τη νέα κολυμβητική περίοδο ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο τα νερά στα οποία επιλέγουμε να κολυμπήσουμε είναι καθαρά.

Ειδικότερα έχουν προσδιοριστεί δέκα σημεία στο Δήμο της Πάργας και δέκα οκτώ στο δήμο Πρέβεζας όπου θα γίνονται δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις των υδάτων για έλεγχο του νερού και της ακτής γενικότερα. 

Η ποιότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας παρακολουθείται συστηματικά από το 1998 σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία. Στόχος του προγράμματος είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσια υγείας των λουομένων. 

Το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται κάθε έτος κατά την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο και τα αποτελέσματά του καθώς και η ετήσια έκθεση παρακολούθησης κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να σημειώσουμε ότι το...


επόμενο διάστημα από το δήμους Πρέβεζας και Πάργας θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ως πολυσύχναστες παραλίες.

Οι παραλίες που θα έχουν ναυαγοσώστη κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο από τις 10:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα είναι η Λούτσα, ο Βράχος, η Καστροσυκιά, το Κανάλι, το Μονολίθι, και η Κυανή Ακτή. 

Παράλληλα τέλος Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι ακτές που θα αποκτήσουν γαλάζια σημαία και να θυμίσουμε ότι ο δήμος Πρέβεζας έχει καταθέσει αίτημα για Κυανή Ακτή, Μονολίθι και Κανάλι.



epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου