Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Απαιτούμε άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας"


Κάλεσμα της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας στην Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 5 Απρίλη


Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά! Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ
Όλοι το Σαββάτο 4/4 έξω από το Μαρινόπουλο στις 10:30 π.μ

Η εφαρμοζόμενη πολιτική που αλώνει το δικαίωμα των εργαζομένων στην ξεκούραση και τη γενική αργία της Κυριακής προφανώς δεν έχει στόχο ούτε την «ανάπτυξη» ούτε τις «νέες θέσεις εργασίας». Το κρίσιμο ζήτημα για το μεγάλο εγχώριο και διεθνές εμπορικό κεφάλαιο είναι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ο απόλυτος εξανδραποδισμός των εργαζομένων, η επιβολή και κυριαρχία ενός νέου «λάιφ στάιλ» που θα εμπεδώνει την κατανάλωση κάθε ώρα, κάθε μέρα, ώστε να μεγιστοποιείται το επιχειρηματικό κέρδος.
Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας πιστεύουμε ότι αν η κυβέρνηση προτίθεται να διενεργήσει «κοινωνικό διάλογο» με τους «κοινωνικούς εταίρους», δηλαδή τους εμπόρους, τις πολυεθνικές, τους ΕΒΕ και τους εργαζόμενους, να γνωρίζει ότι οι θέσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων δεν συμβιβάζονται. Η θέση μας ήταν και θα είναι: Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά! Καλούμε όλα τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις.
Οι «αόριστες» (δημιουργική ασάφεια και εδώ;) δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη, αρμοδιότητας του οποίου είναι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, για επαναφορά του προηγούμενου θεσμικού πλαισίου για τις Κυριακές, δεν πείθουν, καθώς στις 5 Απρίλη τα καταστήματα θα ανοίξουν για άλλη μια Κυριακή (Κυριακή των Βαΐων) με βάση τον ισχύοντα μνημονιακό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το ζήτημα θα «λυθεί» στο μέλλον… Μια ιστορία που θυμίζει τα περίφημα «751 ευρώ» του κατώτερου μισθού…
Πρόκειται για σαφή επιλογή της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος σε συνάντησή του με τους εμπόρους και την συνομοσπονδία τους –ΕΣΕΕ- τους ζήτησε «να καταθέσουν τις προτάσεις τους»! Επομένως, και σε αυτή την περίπτωση –όπως και με το βασικό μισθό- σαφής επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΤΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η «συναίνεση» με τα  επιχειρηματικά συμφέροντα και η αποτροπή… μονομερών φιλεργατικών μέτρων… Ακόμα και για άνοιγμα των καταστημάτων για 3 ή και 5 Κυριακές το χρόνο προς όφελος των μεγαλεμπόρων και των πολυκαταστημάτων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να επιβάλουν με τον αγώνα τους κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο και ΕΕ τα δικαιώματά τους. «Η κυβέρνηση παίρνει ξεκάθαρη θέση δίπλα στα συμφέροντα των εργοδοτών μας», «Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά! Την Κυριακή 5 Απριλίου δε δουλεύουμε, δεν ψωνίζουμε» .
2 Απρίλη 2015
 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας καταγγέλει την απόλυση εργαζόμενης στο super market «Μαρινόπουλος». Μετά από 11 χρόνια εργασίας η εργοδοσία «συνειδητοποίησε»  ότι η εργαζόμενη δεν δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για εργασίες σε τομείς πέραν των καθηκόντων της και επιπλέον δεν «αφιερώνει» χρόνο εργασίας στο κατάστημα πέραν του ωραρίου της.

Σήμερα  η εταιρεία  αποφασίζει  απολύσεις, που σπέρνουν τον πανικό και στοχεύουν  στην εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας.

Είναι μέσα στα πλαίσια της λογικής  της επιχείρησης  να λειτουργεί με το ελάχιστο κόστος εφαρμόζοντας ήδη τακτική ατέλειωτων και συχνά απλήρωτων ωρών υπερεργασίας,  προσλαμβάνοντας  νέους εργαζόμενους με χαμηλό κόστος.
Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την επίθεση της εργοδοσίας είναι η ενότητά μας, η μαζικοποίηση του σωματείου μας, η οργανωμένη δράση μέσα από το σωματείο μας, η αποφασιστική στάση του καθενός μας απέναντι στους εργοδότες, με προοπτική να απαλλαγούμε απ’ αυτούς όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Καλούμε σωματεία, φορείς, οργανώσεις εργαζομένων να πάρουν θέση, να καταγγείλουν τέτοιες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι εργοδότες.
Απαιτούμε άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου.
 Επιπλέον καλούμε τους εργαζόμενους να μην δείξουν καμία αναμονή καμία ανοχή στην νέα Κυβέρνηση που διαδίδει ότι θα μειώσει τις Κυριακές σε 5 και να μην έχουν αυταπάτες για τον ρόλο της κυβέρνησης που μας λέει ότι μόνο 5 είναι η ότι είναι καλύτερα από τους προηγούμενους.
   Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, την συμμετοχή στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο σωματείο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·  Άμεση κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
·  Κατοχύρωση της υποχρεωτικής Κυριακάτικης αργίας χωρίς καμία εξαίρεση με νόμο από την κυβέρνηση.
·  Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
·  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·  Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.  

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στην απεργία την Κυριακή 5 Απρίλη.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για επαναπρόσληψη της συναδέλφου το  Σάββατο 4/3/2015 και ώρα 10:30 π.μ. έξω από το κατάστημα Μαρινόπουλος Πρέβεζας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου