Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Απριλίου 20, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Απόστολος Δήμος "Πολλές Κουβέντες καμία πρόταση"


«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ»


Στην τελευταία συνέλευση του Δ.Σ. του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ την Τετάρτη 15/04/2015 με θέμα συζήτησης: Έγγραφα από το Γεν. Νοσοκομείο Πρέβεζας έγινε η παρακάτω πρόταση.

Να αξιοποιηθεί ο ΝΟΜΟΣ (4058/2012 - ΦΕΚ 63/Α/12) του κράτους και στο Νοσοκομείο ΠΡΕΒΕΖΑΣ (στις κλινικές όπου υπάρχει πρόβλημα) μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι διορισμοί και πριν την κατάρρευση, υποβάθμιση και το τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμο του νοσοκομείου μας.

«Ρυθμίσεις θεμάτων Νοσοκομείων ΕΣΥ, Κέντρων Υγείας. Σχετ.: Άρθρο 41, παρ. 1, του Ν. 4058/2012 (ΦΕΚ 63/Α/12)» και αναφέρει: «Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό νόμο, τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών μπορούν από 7-5-2012, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών τους και με την προϋπόθεση ότι έχουν ιδίους διαθέσιμους πόρους, να προσλαμβάνουν ιατρούς παθολόγους ή γενικούς ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η παροχή υπηρεσιών των παραπάνω προσώπων πρέπει να γίνεται με εισήγηση της κατά περίπτωση υπάρχουσας επιστημονικής επιτροπής για το ιατρικό προσωπικό και το λοιπό επιστημονικό προσωπικό της ιατρικής υπηρεσίας, της Δ/νσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του επιστημονικά υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας, έγκριση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και τελική έγκριση από το Διοικητή της οικείας ΥΠΕ».

ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου