Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ακούει ο κ.Λώλος ; ; ; - Αποκαλυπτικά στοιχεία για το θέμα της έδρας στο ΤΕΙ της Πρέβεζας


Είναι εκπληκτικό ορισμένες φορές, τα στοιχεία που ανακαλύπτει κανείς ..ψάχνοντας…

Έτσι, έπειτα το θέμα το οποίο προς χάριν των εντυπώσεων προσπάθησε να δημιουργήσει ο δήμος Ηγουμενίτσας, σχετικά με την δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, "Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την μεταφορά της Έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα.» και έπειτα το χτεσινό δημοσίευμα του PrevezaBest με τίτλο….Για ποιο λόγω εκπλαγήκατε κ.Λώλο ; ; ; σήμερα καταθέτουμε αποκαλυπτικά στοιχεία τόσο για το ΤΕΙ της Πρέβεζας όσο και για το ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας…Εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ποιο είναι το δίκαιο και το σωστό σχετικά με το θέμα της έδρας…. 

Ωστόσο, παρ’όλα αυτά θα δημοσιεύσουμε την οποιαδήποτε πιθανή απάντηση του δήμου Ηγουμενίτσας, που αφορά είτε την πρώτη δημοσίευση μας, δείτε εδώ, είτε την σημερινή…

ΥΓ: Τα του καίσαρος τω καίσαρι… κ.Λώλο !!!

Δείτε τα αποκαλυπτικά στοιχεία του PrevezaBest !!!


Το τμήμα Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των δύο τμημάτων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής & Ελεγκτικής, του Παραρτήματος Πρέβεζας του ΤΕΙ Ηπείρου. Από 2 Τμήματα επομένως, έχει μείνει μόνο ένα (1) στην Πρέβεζα.

  Έχει τους περισσότερους εισακτέους φοιτητές από όλα τα τμήματα του ΤΕΙΗπείρου (2014-2015).     
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΔΙΟΙΚ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜ/ΚΗΣ
ΛΑΙΚΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΩΝ
126
23
200
101
177
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ

152
153
150
126


3) Ακαδημαϊκό Προσωπικό 16  μόνιμα  Μέλη Ε.Π. (καθηγητές) , και 2 Ε.Τ.Π. (Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό – εργαστηρίων)
Τα 5 μέλη είναι στην ειδικότητα της Λογιστικής και τα υπόλοιπα 11 σε ειδικότητες που συνθέτουν το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων και μπορούν να το υποστηρίξουν 100% χωρίς κόστος για το ΤΕΙ και το Ελληνικό Δημόσιο και με απόλυτη ικανοποίηση των εκπαιδευτικών κριτηρίων και προϋποθέσεων.
4)    Διαθέτει άρτιες και σύγχρονες Ιδιόκτητες κτιριακές Εγκαταστάσεις και υποδομές οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα έως και 3 Τμήματα (3 Αμφιθέατρα 10 Αιθ. Διδασκαλίας και 6 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια Η/Υ 30 Θέσεων έκαστο)
5) Διοργανώνει αυτόνομο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο
«Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Λογιστική και Διοικητική Επιστήμη»

Με δύο κατευθύνσεις:
·     Λογιστικής-Ελεγκτικής και Χρηματοοικονομικής
·      Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών
6)    Ενώ η Έδρα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας ήταν στην Πρέβεζα, μεταφέρθηκε ξαφνικά στην Ηγουμενίτσα, χωρίς αιτιολογημένη απόφαση (σε πρόσθετη πράξη στα πλαίσια του σχεδίου Αθηνά,-το οποίο σε αναθεωρημένη εκδοσή του προέβλεπε και την ίδρυση του νέου τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων)  μετά από πολιτικές παρεμβάσεις μικροκομματικών σκοπιμοτήτων χωρίς να αποτελεί ποτέ πρόταση της Ακαδημαϊκής κοινότητας.
ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΧΕΙ
1)        Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων διαθέτει τις εξής κατευθύνσεις, με χωριστό αριθμό εισακτέων:
Α. Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου
Α.1.Διοίκηση Επιχειρήσεων και
Α.2. Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία
Β. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

2)            Στελεχώνεται με 8 μέλη Ε.Π και 1 Ε.Τ.Π.
Τα 4  μέλη είναι ειδικότητας ξένων γλωσσών, τα 2 στην πληροφορική, 1 στην εκπαίδευση και 1 στις πολιτικές επιστήμες. ( 2 βρίσκονται πολύ κοντά στην έξοδο από την υπηρεσία)

Συμπέρασμα: Στο παράρτημα της Ηγουμενίτσας δεν υπάρχει μέλος ΕΠ με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος αναφέρονται τα παρακάτω που επιβεβαιώνουν την απόκλιση από το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

«…Μέλημά μας είναι ο πτυχιούχος του Τμήματος να έχει αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία που θα του επιτρέψει να προσφέρει στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται πια διεθνώς.
 Για να το πετύχουμε αυτό, κινούμαστε με γνώμονα την καλλιέργεια της πολυγλωσσίας, της διαπολιτισμικής συνείδησης και της διαθεματικότητας. Πιστεύουμε ότι μόνο ο συνδυασμός υψηλού επιπέδου γλωσσομάθειας και η γνώση των ιδιαιτεροτήτων της διαπολιτισμικής επικοινωνίας θα επιτρέψουν σε ένα στέλεχος διοίκησης να είναι αποτελεσματικό.»

1.)   ΔΕΝ διαθέτει σύγχρονες Ιδιόκτητες κτιριακές Εγκαταστάσεις και υποδομές.
(φιλοξενείται σε εγκαταστάσεις του παλαιού  συγκροτήματοςΞενία το οποίο έχει μεταβιβασθεί  πλέον στο ΤΑΙΠΕΔ προς τουριστική αξιοποίηση)

2.)   Κόστος Λειτουργίας. : το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων προκειμένου  να καλύψει στοιχειωδώς τις εκπαιδευτικές του ανάγκες σε προσωπικό χρειάζεται  σε μόνιμη βάση  υποστήριξη από το  εκπαιδευτικό προσωπικό το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και ωρομίσθιους καθηγητές (προσλαμβάνονται σε ετήσια βάση  -εφόσον διατεθούν τα σχετικά κονδύλια) , γεγονός που οδηγεί στην αύξηση του κόστους λειτουργίας του Ιδρύματος, χωρίς ουσιαστικά να βελτιώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Για την καλύτερη εκπαιδευτική λειτουργία με παράλληλη εξοικονόμηση κόστους για το ΤΕΙ Ηπείρου και το Ελληνικό Δημόσιο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ:

ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

    Να επανέλθει η άμεσα η έδρα της ΣΔΟ διότι ουδείς αιτιολόγησε το λόγο μεταφοράς της στην Ηγουμενίτσα, μέχρι σήμερα.

2)    Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων να μεταφερθεί στην Πρέβεζα όπου υπηρετούν 16 μέλη ΕΠ αρκετά από τα οποία έχουν γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τα περισσότερα από τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων διδάσκονται και στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Η λειτουργία και των δύο Τμημάτων  της Σχολής σε ένα ενιαίο χώρο , ο οποίος καλύπτει πλήρως  τόσο τα  Ακαδημαϊκά όσο και  Κριτήρια Υποδομών  του σχεδίου  ¨ΑΘΗΝΑ¨, σε συνδυασμό με την λειτουργία του Μεταπτυχιακού : α) αξιοποιεί πλήρως την  δυναμική και τις συνέργειες  και   β) απομακρύνει τον κίνδυνο μιας απώλειας και των  (2) Τμημάτων σε περίπτωση μιας περαιτέρω συρρίκνωσης ή υποβάθμισης των περιφερειακών ΤΕΙ. !!!

ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Να παραμείνουν τα Τμήματα:

«Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και την Οικονομία» και
 «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας»,

και να γίνουν και τα δύο Εισαγωγικής κατεύθυνσης (δηλαδή να δηλώνονται στο Μηχανογραφικό)
Το αποτέλεσμα της μεταφοράς θα είναι η  Συνέργεια που θα συμβάλει τόσο στη μείωση του κόστους λειτουργίας του ΤΕΙ Ηπείρου όσο και στην αναβάθμιση του επιπέδου της εκπαίδευσης που προσφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου