Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Άμεσα θα προβούν σε καταγγελίες...


Γενική συνέλευση πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα  το βράδυ της Κυριακής στο δημοτικό σχολείο του παντοκράτορα. 

Στην συνέλευση μεταξύ άλλων πολιτών – κατοίκων της περιοχής, βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιαννουλάτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Φραγκούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Νίτσας καθώς και ο εκπρόσωπος της κίνησης των πολιτών για την διάσωση της κυανής ακτής Κώστας Λογοθέτης. 


Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια γενική αναφορά του προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου Σταύρου Βλάχου όπου ανέφερε τα ζητούμενα που απασχολούν το τοπικό διαμέρισμα του παντοκράτορα με κύρια χαρακτηριστικά τον καθαρισμό του πεδίου βολής, το κάστρο του παντοκράτορα και το έργο ανάπλασης με τους φοίνικες. 


Τονίστηκε δε, ότι άμεσα ο σύλλογος θα προβεί σε συγκεκριμένες καταγγελίες τις οποίες και θα αιτιολογήσει για μια σειρά ζητημάτων. Προσκεκλημένη του συλλόγου ήταν και η μηχανικός Ελισάβετ Σαρρή (με πτυχιακή στα κάστρα) , όπου μεταξύ άλλων ανέφερε για τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για το κάστρο του παντοκράτορα ενώ τόνισε της σημασία της επανάχρησης του ιστορικού αυτού κάστρου. 


Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Φραγκούλης, ο οποίος για το έργο με τους φοίνικες του παντοκράτορα και γενικότερα της ανάπλασης, ανέφερε πως εμείς σαν δημοτική αρχή βρεθήκαμε προ τετελεσμένων γεγονότων και όχι μόνο αυτό αλλά το έργο το παραλάβαμε και δημοπρατημένο, ενώ τόνισε την σημασία της συνεργασίας Περιφέρειας και δήμου  προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις και όπως συγκεκριμένα ανέφερε, Η περιφέρεια έχει χρήματα και μπορεί να κάνει παρεμβάσεις, αφήνοντας ουσιαστικά τον δήμο εκτός από οποιαδήποτε δράση και αυτό διότι τα χρήματα για την ΣΑΤΑ ήταν 2.500.000 ενώ τώρα είναι 450.000. 


Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Κώστας Λογοθέτης όπου ξεκάθαρα επέρριψε ευθύνες τόσο στην δημοτική αρχή Κλάπα, όσο και στην παρούσα δημοτική αρχή και αυτό διότι σχετικά με το έργο της ανάπλασης του Παντοκράτορα, σύμφωνα με τον κ.Λογοθέτη, την παρούσα δημοτική αρχή βαραίνει η ευθύνη της υπογραφής των συμβάσεων του έργου. 


Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος κ.Γιαννουλάτος ο οποίος για μια σειρά ζητημάτων ανέφερε πως ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.Ενώ σχετικά με το έργο ανάπλασης του Παντοκράτορα, ανέφερε πως προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση, ούτε εμένα σαν νέος άνθρωπος μου αρέσει αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος απένταξης του έργου τις συνέπειες του οποίου ούτε εμείς γνωρίζουμε, ανέφερε ο κ.Γιαννουλάτος.


Παρέμβαση επίσης έκανε και ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Νίτσας. Ενώ η συνέλευση έκλεισε με την τοποθέτηση των κατοίκων της περιοχής. 

Άμεσα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα ζητά:

Να καθαριστούν από χόρτα, καλάμια, θάμνους κλπ.

·  Το Πεδίο Βολής με το άνοιγμα του Λιμενικού Αλιευτικού Καταφυγίου Παντοκράτορα.Επισημαίνουμε ότι στους θερινούς μήνες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς με καταστροφή του άλσους σε ανεξέλεγκτες συνέπειες επέκτασης στα διπλανά σπίτια του συνοικισμού και στον παραδοσιακό Ενετικό ελαιώνα.Επίσης να κλαδευτούν σωστά τα δέντρα του άλσους.
·   Ο καθαρισμός και κλάδεμα των δέντρων    στο αλσύλιο  Πυλαδίου-¨Κάλμπαμπα”  με τις ίδιες συνέπειες.
· Καθαρισμός  όλων των κοινόχρηστων χώρων της περιοχή Παντοκράτορα(πλατείες, χέρσοι χώροι, παραλιακή υποστύλωση, παράπλευροι δρόμοι της εθνικής οδού μαζί με τους χέρσους χώρους , αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν στο 1ο Λύκειο και στο 4ο Γυμνάσιο.

Σε περίπτωση αδυναμίας του  Δήμου ζητάμε να σταματήσουν οι κρατήσεις για δημοτικά τέλη στους κατοίκους της περιοχής και τότε θα αναλάβουμε εμείς για τις παραπάνω υποχρεώσεις.

2.Καθαρισμός των παραλιών της περιοχής Παντοκράτορα(κάτω από τον συνοικισμό και στην πλαζ Αλωνάκι).

·  Να επανατοποθετηθούν ομπρέλες του Δήμου και να επισκευαστούν  τα ντουζ.Παράλληλα να προστεθούν  δημόσιες ομπρέλες και ντουζ στην αρχή και το τέλος της πλαζ “Αλωνάκι”. Να δοθεί το μηχάνημα καθαρισμού παραλιών που σκουριάζει στα συνεργεία του Δήμου και με πρωτοβουλία μας αναλαμβάνουμε την επισκευή του , προς καθαρισμό των προαναφερθέντων παραλιών.

· Καθαρισμός του Κάστρου Παντοκράτορα με απαίτηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τον Στρατό να πάρουν μέτρα αναστήλωσης, ανάπλασης και φύλαξης για σωστή χρήση. Προτάσεις υπάρχουν και με παλαιότερες αποφάσεις και από επιστήμονες της περιοχής.

3.Να δοθεί εγγράφως το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΟΤ για ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από Αη Γιώργη-Παντοκράτορα έως οικισμό Δροσιάς.

Αγανακτισμένοι όλοι οι Πρεβεζάνοι δημότες και ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Παντοκράτορα σας ξανατονίζουμε  τι θα γίνει με τον υπαίθριο χώρο έξω από το Κάστρο του Παντοκράτορα.

Χρειάζεται άμεσα να γκρεμιστούν τα απροσάρμοστα πέτρινα τοιχία τσιμεντένια ερείσματα και διάδρομοι.

Να ξεριζωθούν οι άρρωστοι και ξεραμένοι  φοίνικες που προσβλήθηκαν  από την αρρώστια του κόκκινου “σκαθαριόύ” και άλλωστε δεν  αρμόζουν στο περιβάλλον.

Δεν ζητάμε να μας δοθούν εξηγήσεις για το πως σχεδιάστηκε το έργο, πόσο στοίχισε, που σπαταλήθηκαν τα χρήματα και ποιός φταίει.Αυτές είναι εξηγήσεις που θα έπρεπε ανοιχτά μετά την γενική κατακραυγή να έχετε δώσει στους Δημότες της Πρέβεζας , με παρέμβαση στην κυβέρνηση για το που και το πως διατίθενται τα κονδύλια του ΕΟΤ.

Επίσης προτείνουμε άμεση παρέμβαση του Δήμου προς αποκατάσταση του περιβάλλοντος για να λειτουργήσει σαν πάρκο περιπάτου και ξεκούρασης και όχι σαν πάρκινκ( για τις τρεις-τέσσερις φορές τον χρόνο που γίνονται εκδηλώσεις στο Κάστρο δεν υπάρχει ζήτημα λειτουργία του ως πάρκινγκ).Δενδροφύτευση  με δέντρα της περιοχής στην θέση των φοινίκων( πεύκα, ελιές, νερατζιές κλπ).

4)Να χαρακτηριστεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων ο πεζόδρομος του Λιμ. Αλιευτικού Καταφυγίου Παντοκράτορα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου