Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαΐου 26, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποκαλύπτουμε ποιοι ψήφισαν τι… Αναφορά στα τραπεζοκαθίσματα


Πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο της 25 Μαίου με 52 θέματα στην ημερήσια διάταξη.


Έτσι, η συνεδρίαση ξεκίνησε με μια ανακοίνωση του δημάρχου κ.Μπαίλη, ο οποίος ανέφερε, ότι με τον σχετικό νόμο, επανέρχεται στο δήμο της Πρέβεζας η δημοτική αστυνομία (Από τους δεκατρείς που αρχικά είχε, θα επιστρέψουν οι οχτώ, οι υπόλοιποι πέντε έχουν απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.  

Ενώ, ο δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ρ.Σ. , κ.Κωστούλας , έθεσε το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων και τι προτίθεται η δημοτική αρχή επ αυτού να πράξει, για να απαντήσει λίγη ώρα αργότερα ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης, "ότι καταστηματάρχες οι οποίοι δεν έχουν οικονομικές οφειλές προς τον δήμο, ζήτησαν και του δόθηκε άδεια, οι υπόλοιποι παρακάλεσαν να τους δοθεί λίγος χρόνος μέχρι να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και όταν θα γίνει αυτό, θα δοθεί η άδεια και σε αυτούς", κατέληξε ο κ.Μπαίλης. 

Επίσης ο κ.Κωστούλας, έθεσε ένα επιπλέον ερώτημα το οποίο έχει να κάνει με το αν το δημοτικό λιμενικό ταμείο απέστειλε στο αρμόδιο υπουργείο την απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την 2η λύση του master plan όπου έλαβε την απάντηση από τον αντιπρόεδρο του Δ.Λ.Τ. κ.Κορωναίο, ότι πράγματι την έχουμε στείλει ενώ η 29η Απριλίου η οποία αναγράφονταν σαν καταληκτική ημερομηνία δεν είναι δεσμευτική. 

Το ενδιαφέρον βέβαια της σημερινής συνεδρίασης μονοπώλησε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης όπου ήταν η  Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, όπου για την συγκεκριμένη θέση υπήρξαν εφτά υποψηφιότητες οι οποίες και ήταν :Κίτσιος, Παπανίκα,  Μαντούσης, Σιούτης, Μπάκολας, Ράπτη και Παπαντούδη. Από την ψηφοφορία απείχε για λόγους διαφωνίας με τον θεσμό η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης. 

Έτσι, κανείς από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων των μελών του δημοτικού συμβουλίου που απαιτούνταν με τον θεσμό να μην καρποφορεί όπως άλλωστε θεωρούσαμε τρεις ώρες πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση και σας είχαμε ενημερώσει, όπως μπορείτε να δείτε εδώ

Στην πρώτη ψηφοφορία η οποία ήταν μυστική, σε σύνολο 28 παρευρισκομένων, ο κ.Κίτσιος έλαβε 12 ψήφους, ο κ.Μαντούσης  4 ψήφους,  ο κ.Μπακόλας 3 ψήφους, η κ.Παπανίκα 3 ψήφους, η κ.Ράπτη 2 ψήφους,  ο κ.Σιούτης 4 ψήφους και η κ. Παπαντούδη 0 ψήφους. 

Παρότι η ψηφοφορία ήταν μυστική, σύμφωνα με το PrevezaBest, στην πρώτη ψηφοφορία, οι 12 ψήφοι του κ.Κίτσιου προέρχονται από την παράταξη του κ.Μπαίλη,  οι 4 ψήφοι του κ.Μαντούση από την παράταξη της Δ.Ρ.Σ. (2) συν (2) από την παράταξη του κ.Κλάπα, οι τρεις ψήφοι του κ.Μπακόλα από την παράταξη του κ.Μπαίλη (2) συν μία ψήφος από την ΑΣΥΝ(Παππάς – Νίτσας), οι τρεις ψήφοι της κ.Παπανίκα από την ΑΣΥΠ (2) συν (1) από την παράταξη του κ.Κλάπα, οι δύο ψήφοι της κ.Ράπτη είναι και οι δύο από την ΑΣΥΠ, ενώ οι τέσσερις ψήφοι του κ.Σιούτη είναι από την παράταξη της δημοτικής αρχής. 

Αμέσως μετά η ψηφοφορία επαναλήφθηκε με την διαφορά ότι στην δεύτερη ψηφοφορία ο κ.Νίτσας απείχε διαμαρτυρόμενος της διαδικασίας και αυτό διότι σύμφωνα με τον ίδιο υπήρχε εσκεμμένα έλλειψη συναίνεσης και διαβούλευσης, κάνοντας λόγο ότι η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί αυτόν τον θεσμό. 

Ενώ, στην δεύτερη ψηφοφορία συμμετείχαν 27 δημοτικοί σύμβουλοι, όπου ο κ.Κίτσιος έλαβε 15 ψήφους όλους από την δημοτική αρχή, η κ.Παπανίκα έλαβε μία ψήφο από την ΑΣΥΠ, η κ.Ραπτή μηδέν, ο κ.Μαντούσης 3 ψήφους 2 από την Δ.Ρ.Σ. συν μία από την παράταξη του κ.Κλάπα, η κ.Παπαντούδη μηδέν, ο κ.Σιούτης 1 ψήφο από την δημοτική αρχή και ο κ.Μπακόλας 2 ψήφους από την δημοτική αρχή, ενώ υπήρξαν και 3 λευκά της ΑΣΥΠ και δύο λευκά της παράταξης του κ.Κλάπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου