Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2015

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πρέβεζας για την συμπλήρωση 41 χρόνων από την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος


Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, με τη φράση «το Πα.Σο.Κ. είναιεπανάσταση», ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη τουΚινήματος, αλλάζοντας ριζικά τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.


Σε όλη αυτή τη διαδρομή η προσφορά της παράταξης υπήρξε αδιαμφισβήτητη. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια το Πα.Σο.Κ.  βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Στο επίκεντρο μίας εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας, της δυσχερέστερης της μεταπολιτευτικής περιόδου.Έσκασε στα χέρια μας η βόμβα της οικονομικής κρίσης, και αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, να δυσαρεστήσουμε τα πλατιά λαϊκά στρώματα, πουδιαχρονικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Κινήματός μας.

Δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε, ανώδυνες λύσεις εξόδου από την κρίση δενυπάρχουν. Ακόμη κι εκείνοι που υπόσχονταν μαγικές λύσεις αναγκάστηκαν να κάνουνστροφή 180 μοιρών και να παραδεχτούν ότι η πορεία που ακολουθήσαμε από το 2010ήταν μονόδρομος για τη σωτηρία της χώρας.

Το Πα.Σο.Κ.  ανέλαβε μόνο του δυσανάλογο πολιτικό κόστος για τιςδύσκολες αποφάσεις και την τεράστια ευθύνη που έφερε στους ώμους του. Τοναπολογισμό μας τον έχουμε ήδη κάνει αρκετές φορές, συνεχίζουμε ναυπερασπιζόμαστε τα επιτεύγματά μας αλλά και να παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Σήμεραόμως, η κρισιμότητα των στιγμών δεν μας επιτρέπει να κάνουμε μόνο αναδρομή στοπαρελθόν.

Σαράντα ένα χρόνια μετά την ίδρυση του πιο σημαντικού κόμματος στησύγχρονη ιστορία της χώρας, ο εορτασμός της επετείου δεν είναι απλά συμβολικός.Σηματοδοτεί μία νέα αφετηρία για το κίνημά μας, τη δημοκρατική παράταξη, αλλάκαι για τη χώρα.

Σήμερατο Πα.Σο.Κ. αλλάζει σελίδα, κάνει μια νέα αρχή.
Σήμερα που κατέρρευσαν τα ψεύτικα διλήμματα, η χώρα χρειάζεταισταθερότητα και προοδευτικές λύσεις.

Σήμερα,περισσότερο από ποτέ, ο ρόλος του Πα.Σο.Κ. είναι κρίσιμος και καθοριστικός. ΤοΠα.Σο.Κ.  πρέπει να ξαναγίνει η φωνή της κοινωνικής του βάσης, να ξανακερδίσει τηνεμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη. Να συνεχίσει να δουλεύει υπεύθυνα για τηνεπιτυχία της πατρίδας, επενδύοντας στο ευρωπαϊκό της μέλλον.

ToΠα.Σο.Κ.  είναι η μόνη πολιτική δύναμη που δεν είπε ψέματα, που δενδραπέτευσε από την ευθύνη. Απέναντι στα ψευτοδιλήμματα, τις κούφιες υποσχέσεις,τον λαϊκισμό και την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον συντηρητισμό καινεοφιλελευθερισμό της Νέας Δημοκρατίας, το Πα.Σο.Κ.  αναδεικνύει την ευθύνη, τηγνώση, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα.
Με νέα στελέχη, νέες προτάσεις, νέες δυνάμεις, το Πα.Σο.Κ.  αποτελεί τηνεγγύηση για τη διασφάλιση της εξόδου από την κρίση και το ευρωπαϊκό μέλλον τηςχώρας.

Με αυτά τα εφόδια διεκδικούμε την ενίσχυσή μας.
Χτίζουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Τώρα είναι ώρα για μια νέααρχή.
Όμως στηνπροσπάθεια αυτή δεν μπορούμε να πορευτούμε μόνοι. Χρειαζόμαστε όλους τουςανθρώπους που πρωτοστάτησαν στην πορεία μας διαχρονικά, με τη γνώση, τηνεμπειρία, τη δύναμή τους. Αλλά και όλους τους νέους ανθρώπους που απογοητεύτηκαν από τις υποσχέσεις που κάποιοι άλλοι έδιναν και δεν μπόρεσαν – ή δεν θέλησαν –να τηρήσουν.

Ήδηανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας πολλοί άνθρωποι της Κεντροαριστεράς, πουσυμμερίζονται τις αρχές μας και συμπορεύονται μαζί μας, ώστε η ΔημοκρατικήΣυμπαράταξη να παλέψει στην εκλογική μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου ενωμένη καιδυνατή. Η πρόσκλησή μας παραμένει ανοιχτή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτεςπου διαβλέπουν ότι η δημιουργία ενός τρίτου προοδευτικού πόλου διακυβέρνησηςτης χώρας είναι εθνική ανάγκη. Τους καλούμε να γυρίσουν στις ρίζες τους,να επιστρέψουν στο σπίτι τους, το Πα.Σο.Κ.

Η 3ηΣεπτεμβρίου, αυτή η ιστορική μέρα, ας σηματοδοτήσει τη νέα σελίδα στην ιστορίατου Πα.Σο.Κ., της δημοκρατικής παράταξης. Ας βρεθούμε όλοι μαζί, να δώσουμε τηνπιο κρίσιμη εκλογική μάχη ενωμένοι. Ας προχωρήσουμε μαζί, με αισιοδοξία, ελπίδακαι το βλέμμα στραμμένο στο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου