Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξεκινά η Κινητή Αστυνομική Μονάδα !


Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) και στην Πρέβεζα παρέχει από σήμερα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.


Η παρουσία της ΚΑΜ πραγματοποιήθηκε το πρωινό της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Margarona από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Υποστράτηγο Γεώργιο Καραΐτση και τον Αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας Ευαγ. Βόγλη.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης π. Ιωαννίκιος, ο Δήμαρχος Πάργας Αντ. Νάστας και Ζηρού Ν. Καλαντζής ενώ τον Δήμο Πρέβεζας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τ.Ε. Ευαγ. Γιαννουλάτος.



Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των Αποστράτων, των εφέδρων αξιωματικών, της Εισαγγελίας, το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.






Η ΚΑΜ θα δραστηριοποιείται σε απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Πρέβεζας

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Γεώργιος Καραΐτσης, ανέφερε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τα εξής:  «Ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να γνωστοποιήσουμε, να πληροφορήσουμε το κοινό τη λειτουργία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας. 


Πρόκειται για μια ομάδα τριών ένστολων αστυνομικών που προέρχονται από όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος και κινούνται με ένα αυτοκίνητο τύπου βαν, για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας και να παράσχουν επί τόπου αστυνομικές υπηρεσίες. Το όχημα είναι τύπου βαν για να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιείται και ως γραφείο, ώστε να μπορεί ένα πολίτης να καθίσει, να συζητήσει με τον αστυνομικό» ανέφερε ο κ. Καραίτσης σημειώνοντας «Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχέδιο «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» της Αστυνομίας που αφορά την αστυνόμευση – επιτήρηση τοπικών οικισμών, απομακρυσμένων οικισμών στα σύνορα και γενικότερα απομακρυσμένες περιοχές. Το Σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την στρατηγική αντεγκληματική πολιτική 2015 – 2019. Ως κεντρικό πυρήνα έχουν την αστυνομία δίπλα στον πολίτη» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραίτσης, ζητούμενο με τη λειτουργία των Κ.Α.Μ., είναι η Αστυνομία να προσφέρει καλύτερα τις υπηρεσίες της και να έχει καλύτερη επαφή με τους πολίτες, ούτως ώστε να επιλύει τα καθημερινά τους προβλήματα, χωρίς εκείνοι να μετακινούνται και έτσι να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία Αστυνομίας και πολιτών. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικρό αστυνομικό τμήμα, με τρεις αστυνομικούς. Μέσα στο όχημα υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής, συνδεδεμένος με όλες τις βάσεις εφαρμογών της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως είπε, οποιαδήποτε αστυνομική εργασία που γίνεται από το γραφείο της αστυνομίας μπορεί να γίνει και επιτόπου από την Κ.Α.Μ. Στη Μονάδα υπάρχει επίσης και  ανακριτικός υπάλληλος και έτσι οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ακόμα και εγκλήσεις ή να υποβάλλουν παράπονα, να θεωρήσουν γνήσια υπογραφών, να επικυρώσουν αντίγραφα κ.α..

Επισήμανε ότι η κίνηση μιας ένστολης αστυνομικής μονάδας σε περιοχές κυρίως απομακρυσμένες, όπου δεν υπάρχει δυστυχώς η καθημερινή αστυνομική περιπολία, εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο εμφανών αστυνομικών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. και κατά κάποιο τρόπο εμπεδώνει και αυτή περισσότερο σαν επιπρόσθετη δράση, παράλληλα με τα Αστυνομικά Τμήματα, την εμφανή αστυνόμευση σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας Ευαγ. Βόγλης ανέφερε μεταξύ άλλων «Η λειτουργία της ΚΑΜ δεν έχει καμία σχέση με την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ. Όσον αφορά τον σκοπό της λειτουργίας αυτής της ομάδας, είναι όσο το δυνατόν και με όσες δυνατότητες έχουμε να μπορέσει η Αστυνομία να φτάσει και εκεί που πιθανόν δεν έφτανε, διότι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις μερικές φορές μας κρατούσαν μέσα στα αστικά κέντρα, είναι τη Φιλιππιάδα είτε την Πρέβεζα. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκαν κάποια δρομολόγια.


Αντικείμενο της Μονάδας αυτής είναι να προσπαθήσει να εντοπίσει σε ποια σημεία έχουμε προβλήματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Δημάρχων και δημοσιογράφων, ο Στρατηγός κ. Καραίτσης ξεκαθάρισε πως η ΚΑΜ δεν θα αντικαταστήσει τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής μας, ενώ έκανε σαφές πως επρόκειτο για μία νέα Μονάδα που ήταν στο σχεδιασμό πολύ νωρίτερα προκύψει το θέμα της αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας. Όσον αφορά τα δρομολόγια της ΚΑΜ στην περιοχή μας, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι  πιλοτικό ώστε να εντοπιστούν τυχόν ελλείψεις όσον αφορά τον προγραμματισμό των δρομολογίων για την κάλυψη όλων των περιοχών του Ν. Πρέβεζας.

Επισήμανε όσον αφορά το θέμα της Μετανάστευσης, πως η Ήπειρος αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ενώ έκανε γνωστό πως δεν έχει γίνει πρόταση σχετικά με Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που καταρτίστηκε  από την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας και σκοπό θα έχει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα να βρίσκεται και να ανταποκρίνεται σε όλες τις περιοχές και ειδικά τις ορεινές και δύσβατες περιοχές του Νομού Πρέβεζας.





Τα δρομολόγια έχουν για το Νομό μας ως εξής:

Α ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά - Χειµαδιό  - Λυγιά - Βράχος - Λούτσα -
Τσουκνίδα - Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταµος - Αµµουδιά – Αγία Κυριακή - Λιβαδάρι - Αγιά

Β ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καµαρίνα - Κρυοπηγή - Μυρσίνη – Μεγαδένδρο- Εκκλησιές - Δεσποτικά - Κορυφούλα - Βαλανιδούσα - Αϊδονιά -Χόχλα - Κουκούλι

Γ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος - Ν. Σινώπη - Ν. Σαµψούντα ­Σφηνωτό - Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο - Άνω Ράχη – Βρυσούλα -Ρευµατιά - Σκιαδάς

Δ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι - Άσσος -Πολυστάφυλο - Μελιανά ­Παπαδάτες - Γαλατάς - Ριζοβούνι - Κρανέα - Τύρια - Στεφάνη

Ε ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυµνότοπος - Γοργόµυλος - Τσαγκαρόπουλο ­Κλεισούρα - Παναγιά - Γωνιά - Δρυµώνας - Κερασώνας - Άγιος Γεώργιος - Παντάνασσα - Πέτρα

ΣΤ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό - Σκαφιδωτή – Τσεκούρι-Βουβοπόταµος - Μουζακέïκα - Αηδόνι - Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο ­Κορώνη - Κυψέλη - Τζάρα - Θέµελο

Ζ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά - Κανάλι - Νικόπολη - Μιχαλίτσι ­Φλάµπουρα -Μύτικας - Παντοκράτορας - Άγιος Θωµάς - Νεοχώρι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου