Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαΐου 01, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Βίντεο από τον "Εσπερινό της Αγάπης" & την ανάγνωση του Ι. Ευαγγελίου σε ξένες γλώσσες


Τελέστηκε σήμερα Κυριακή του Πάσχα, στις 11 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ο Εσπερινός της Αγάπης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως κ Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου.


Συγκεκριμένα, την Κυριακή του Πάσχα στις εκκλησίες τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης» ή Δεύτερη Ανάσταση (σε πολλούς ναούς τελείται το πρωί). Λέγεται έτσι, διότι οι Χριστιανοί παλαιότερα αντάλλασσαν μεταξύ τους το Φιλί της Αγάπης. Διαβάζεται περικοπή από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη (κ΄19-25), που αναφέρεται στην εμφάνιση του Χριστού μετά την Ανάστασή του στους μαθητές του.

Ο Θωμάς, που δεν ήταν παρών δεν πείθεται για το γεγονός και ζητά αποδείξεις. Το Ευαγγέλιο αυτό, όπου είναι δυνατό διαβάζεται σε πολλές ξένες γλώσσες.

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, το Ι.Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε σε τέσσερις ξένες γλώσσες, Αγγλική, Αλβανική, Γαλλική και Ρουμάνικη.
Ο Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος στο τέλος της λειτουργίας ανέγνωσε το Αναστάσιμο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίου, ενώ έδωσε στους πιστούς κόκκινα αυγά. 
Τον Εσπερινό μεταξύ άλλων παρακολούθησαν, ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Π. Βασιλάκης. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος, θα χοροστατήσει στις 7 το απόγευμα, στον Εσπερινό της Αγάπης στις πηγές Αγ. Γεωργίου Φιλιππιάδος. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου