Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 25, 2016

Καλοκαιρία και από Πέμπτη άνοδος της θερμοκρασίας - Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για περιοχές της Ηπείρου


Θα μυρίσει καλοκαίρι τις επόμενες ημέρες στην Ήπειρο με τη θερμοκρασία σε άνοδο και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές.
Εξαίρεση θα παρουσιάσει η Τετάρτη (25/5), όπου περιμένουνε σχετικά ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους, ιδίως στα παράκτια τμήματα, κρατώντας τον υδράργυρο σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Πιο αναλυτικά:
Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Ήπειρο αναμένουνε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (25/5), ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο εσωτερικό και κυρίως στα ορεινά τμήματα. Από αργά το απόγευμα οι νεφώσεις θα περιοριστούν στις ανατολικές ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοδυτικά έως 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα όμως θα φτάσουν και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς στα πεδινά, τους 23 στα παραθαλάσσια, τους 21 στα ημιορεινά και τους 18 βαθμούς στα ορεινά.
Αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη (26/5) σε ολόκληρη τη Ήπειρο με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοδυτικά, εξασθενημένοι, μέχρι 3 και τοπικά στα παράκτια τμήματα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας τους 26 βαθμούς στις πεδινές και στις περισσότερες ημιορεινές περιοχές περιοχές, τους 25 στα παραθαλάσσια τμήματα και τους 22 με 23 στα ορεινά.
Την Παρασκευή (27/5) ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει περαιτέρω άνοδο, αγγίζοντας τους 28 βαθμούς στις πεδινές και ημιορεινές περιοχές, τους 26 στα παράκτια τμήματα και τους 24 στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί έως 3 μποφόρ.
Το Σάββατο (28/5) και την Κυριακή (29/5) ο καιρός θα είναι καθαρά καλοκαιρινός με τον υδράργυρο να φτάνει τους 30 βαθμούς σε περιοχές στα πεδινά τμήματα της περιφέρειας, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις, ενώ λίγες μόνο σποραδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά ορεινά τμήματα τις απογευματινές ώρες.
Με ζεστό και καλοκαιρινό καιρό θα αρχίσει και η νέα εβδομάδα.
Αναλυτική πρόγνωση καιρού για περιοχές της Ηπείρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου