Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των αθλητριών του TKD από τον σύλλογο Ευκλεας Πρέβεζας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα TKD ITF, που θα διεξαχθεί στο Brighton της Αγγλίας - Γνωρίζοντας τις αθλήτριες της Ελληνικής αποστολής


ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ BRIGHTON ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ.


Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των αθλητριών του TKD από τον σύλλογο Ευκλεας Πρέβεζας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα TKD ITF, που θα διεξαχθεί στο Brighton της Αγγλίας 26-31 Ιουλίου 2016. Στις δυο αυτές αθλήτριες αφού τους δόθηκε το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό το κορυφαίο γεγονός που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα αρχίσουν την προετοιμασία αρχές Μαρτίου ακολουθώντας την επίδοση τους. Να σημειωθεί ότι οι δυο αθλήτριες παίρνουν για πρώτη φορά μέρος σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός , τα δυο κορίτσια όμως έχουν αρκετή εμπειρία σε αγώνες στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό . Είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε με τα δυο κορίτσια και να θέσουμε ορισμένες ερωτήσεις.
Η πρώτη ερώτηση τέθηκε στην Βασιλική Πάλλη. Η ερώτηση ήταν >ποσά χρόνια ασχολείσαι με το TKD και τον λόγο που ξεκίνησε την ενασχόληση αυτή;>
ΠΑΛΛΗ- Έχω περίπου δέκα χρόνια ενασχόλησης στον χώρο του TKD. Ο λόγος που το ξεκίνησα ήταν η παρέα μου που ασχολούνταν και συζητούσε συνεχώς με ενθουσιασμό για το άθλημα και όλα όσα τους προσφέρει. Έτσι από περιέργεια ξεκίνησα και γω τα πρώτα μου μαθήματα στην συνέχεια ενθουσιάστηκα και έγινε τρόπος ζωής.

Στην συνέχεια ρωτήσαμε την Σολδάτου Ελισάβετ. Η ερώτηση ήταν <πες μας μια ευχάριστη και μια δυσάρεστη στιγμή στα χρόνια αυτά που κάνεις πρωταθλητισμό >
ΣΟΛΔΑΤΟΥ- Θα απαντήσω πρώτα όσον αναφορά την δυσάρεστη στιγμή ,η όποια ήταν όταν δεν κατορθώσαμε να βγάλουμε αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2014 στη Ρώμη, της Ιταλίας. Χάσαμε μια καλή ευκαιρία για συμμετοχή στο κορυφαίο αυτό γεγονός και μια σημαντική εμπειρία σε αυτήν την ηλικία. Η ευχάριστη στιγμή ήταν όταν πήρα μέρος για πρώτη φορά στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Βαρκελώνη,της Ισπανίας, νιώθοντας ιδιαίτερη στιγμή όταν ανέβηκα στο βάθρο κατακτώντας δυο φορές την δεύτερη θέση.
Η δεύτερη ερώτηση ήταν η εξής <Πιστεύεις ότι πέρα μόνο από την προσωπική προσπάθεια μπορεί κάποιος να φτάσει τους στόχους του;>
ΠΑΛΛΗ- Το TKD είναι ένα καθαρά ένα ομαδικό άθλημα το οποίο στηρίζεται σε γερές βάσεις μιας συνεχούς εκπαίδευσης, προσωπικής προσπάθειας και αωατης κατευθυντήριας γραμμής και σ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του συλλόγου μου Ευκλεα Πρέβεζα αλλά και το Δ.Σ. του συλλόγου που με την στήριξη τους με βοήθησαν σε κάθε μου προσπάθεια στον χώρο του TKD. Ύστερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εκπαιδευτή του συλλόγου Master Σολδάτο Άγγελο. Και τέλος τους γονείς μου για την στήριξη τους γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να πραγματοποιήσω κανέναν απ τους στόχους μου.
Στην Ελισάβετ Σολδάτου τέθηκε η ερώτηση <αν πέρα από τον πρωταθλητισμό έχει κερδίσει αλλά οφέλη μέσα από την άσκηση στο TKD>.
Η απάντηση ήταν : ΣΟΛΔΑΤΟΥ- Ένα μέλος του TKD δεν ξεκινάει το άθλημα αυτό με αυτοσκοπό τον πρωταθλητισμό. Ζώντας καθημερινά στον χώρο του TKD ο μαθητής προσκομίζει στοιχεια όπως πειθαρχία,σεβασμός,ομαδικοτητα κ.α. Στοιχεία που κάνουν έναν νέο σωστό μέσα στην κοινωνία. Τα κορίτσια απάντησαν σε μια κοινή ερώτηση. Η ερώτηση ήταν < Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι το άθλημα του TKD είναι κατάλληλο για κορίτσια και τι κερδίζουν από αυτό;> Η ικανότητα του να γνωρίζεις την τέχνη της αυτοάμυνας είναι τεράστιο προνόμιο , το οποίο είναι ο κύριος λόγος που ένα κορίτσι θα ξεκινήσει το TKD. Επίσης ένας άλλος λόγος είναι η φυσική κατάσταση στην οποία μπορείς να αποκτήσεις μέσω της ενασχόλησης με το TKD. Τέλος η αυτοπεποίθηση είναι και αυτή ένας λόγος που πολλές γυναίκες έχουν ξεκινήσει TKD.
Επίσης δεν μπορούμε να παραλείψουμε την συμμετοχή δύο αξιών μελών του συλλόγου οι οποίοι παλαιότερα μας έχουν δώσει αρκετές διακρίσεις ως αθλητές και πλέον συνεχίζουν να προσφέρουν στο TKD μέσα από το σώμα της Παγκόσμιας διαιτησίας ενεργά σε κάθε διεθνές πρωτάθλημα.
Οι δύο διαιτητές είναι: Βαγγέλης Αθανάσιος IV Dan Τριβής Κωνσταντίνος II Dan
Κλείνοντας θα θέλαμε να απευθύναμε μια ερώτηση στον προπονητή Σολδάτο Άγγελο: Ποιες οι προσδοκίες και η Αντίστοιχη προετοιμασία των αθλητών σας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα λάβουν μερος;
ΣΟΛΔΑΤΟΣ- Και οι δύο αθλήτριες βρίσκονται ήδη σε ένα υψηλό επίπεδο έχοντας εκπροσωπήσει σε αρκετά εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα την σχολή μας τα τελευταία χρόνια . Έχουν αποδείξει ικανότητες μέσω των διακρίσεων τους και βρίσκονται ήδη σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Παρόλα αυτά η προετοιμασία τους είχε ξεκινήσει από τον μήνα Μάρτιο με καθημερινές προπονήσεις με βελτιστοποίηση της φυσικής κατάστασης , τελειοποίηση του τεχνικού μέρους και σχετικών ικανοτήτων του TKD. Με αυτές τις βάσεις έχουμε ήδη κατακτήσει τον στόχο μιας σωστής προετοιμασίας και ενός αντίστοιχου αποτελέσματος που είναι η κυρία προσδοκία των αθλητών μας.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου