Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Καταδικάστηκε για Δυσφήμιση του Δημάρχου κ.Μπαίλη ο Δημοσιογράφος Σπύρος Πλέουρας - Δηλώσεις Μπαίλη, Φατούρου


Εκδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας η εξ αναβολής δίκη για το αδίκημα της δυσφήμισης του Δημάρχου Πρέβεζας κ.Μπαίλη έπειτα από μήνυση του κατά του Δημοσιογράφου Σπύρου Πλέουρα .


Το επίμαχο προ τριετίας δημοσίευμα στον ιστότοπο "Τομή στην Ενημέρωση", αφορούσε τα έξοδα παραστάσεως του Δημάρχου όπου  σύμφωνα με το δημοσίευμα ανέρχονταν στις 24.000 ευρώ, ενώ όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το δημοσίευμα ήταν ψευδές. 

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως το δημοσίευμα αναρτήθηκε μέσα από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ και πως δεν υπήρξε έλεγχος αυτού και δημοσιεύτηκε από βιασύνη. 

Μάλιστα, ο κ.Πλέουρας εμφανίστηκε έτοιμος να ζητήσει συγνώμη στον Δήμαρχο, κάτι που όμως ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν δέχεται, ανέφερε ο Σπύρος Πλέουρας.  

Ο Συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Απόστολος Τάσσης δεν δέχτηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας που πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας όπως δεν δέχτηκε και να κάνει δήλωση στο PrevezaBest, ενώ ανέφερε πως ο κατηγορούμενος δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. 

Έτσι, ο Σπύρος Πλέουρας καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον Συνήγορο του κ.Πλέουρα τον κ.Φατούρο ο οποίος μετά το τέλος της δίκης δήλωσε "Θεωρώ ότι η απόφαση για τον κ.Πλέουρα ήταν ευνοική γιατί αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταμέλειας και των μη ταπεινών αιτίων, μπορούσε όμως να τον απαλλάξει  εντελώς γιατί θεωρώ ότι έστω και κατά ένα μέρος τα δημοσιεύματα είχαν βάση και ήταν αληθή"
 
Σε δήλωση του στο PrevezaBest ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης δήλωσε   

"Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της δικαιοσύνης, λυπάμαι για το γεγονός ότι φτάσαμε μέχρι σήμερα εδώ. Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι μας ότι η τιμή και η υπόληψη ενός ανθρώπου δεν παζαρεύεται, για μένα προσωπικά η τιμή και η υπόληψη είναι πάνω από όλα ως πατέρα και συζύγου αλλά και ως απλού πολίτη αυτού του τόπου. Πάνω από όλα θα πρέπει να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η νομιμότητα σε όλες τις αποφάσεις έτσι βάδιζα όλα τα χρόνια και έτσι θα βαδίσω"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου