Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2016

Αρχές του 2017 ολοκληρώνεται η παραχώρηση στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια (Ακτίου)


Προχωρά κανονικά σύμφωνα με πηγές της Fraport η διαδικασία παραχώρησης στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια.

Ο ίδιος ο Αλεξάντερ Ζίνελ, Διευθύνων Σύμβουλος της Γερμανικής εταιρείας, μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος για την ολοκλήρωση της παραχώρησης στις αρχές του έτους.
Μετά την αναταραχή που υπήρξε από φήμες για κίνδυνο ματαίωσης της παραχώρησης, που προκάλεσε ερώτηση του Κώστα Καραμανλή, Τομεάρχη Υποδομών της Ν.Δ., ήρθε τόσο η ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών όσο και η δήλωση Ζίνελ που καθησυχάζει.
Να σημειώσουμε πως ήδη πως η Fraport έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 300εκ.ευρώ από την ΕΤΕπ (μέσω του περίφημου Πακέτου Γιούνκερ) και συνολικά υπολογίζει να διαθέσει 400εκ.ευρώ για την αναβάθμιση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων σε βάθος 3ετίας.
Το μεγαλύτερο ποσό θα διατεθεί (95εκ.ευρώ) θα διατεθεί στο Αεροδρόμιο Μακεδονία για την επέκταση των χώρων του αεροσταθμού και την αναβάθμιση των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα ως δημόσιο έργο γίνεται η επέκταση κατά 1.000 μέτρα στη θάλασσα του διαδρόμου 10-28.
Τα έργα θα διακοπούν τον Μάρτιο και θα ξεκινήσουν και πάλι τον Σεπτέμβριο για να μην διαταραχτεί η τουριστική σεζόν της Κεντρικής Μακεδονίας.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου