Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2016

Η ΤΕΡΝΑ ξεκινά το μεγάλο υδροηλεκτρικό αντλησοταμίευσης Αμφιλοχίας-900 θέσεις εργασίας


Τα έργα της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στον Δήμο Αμφιλοχίας και στην Κρήτη (Νομοί Ρεθύμνου και Λασιθίου) συγκεντρώνουν όλα τα πλεονεκτήματα των μεγάλων υδροηλεκτρικών, καθώς συνιστούν επενδύσεις με υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία, που δημιουργούν εκατοντάδες άμεσες θέσεις εργασίας και πολλές επιπλέον έμμεσες, αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού αναγλύφου σε περιοχές με μικρή εναλλακτική οικονομική δραστηριότητα και – κυρίως – καθιστούν δυνατή την απρόσκοπτη αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ (αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας ) στο παραγόμενο ενεργειακό μείγμα της χώρας, με όλα τα οφέλη, οικονομικά και κλιματικά που προκύπτουν από αυτήν.


Έτσι, ανοίγουν τον δρόμο για την αξιοποίηση του ελληνικού δυναμικού ΑΠΕ και την ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην παγκόσμια επανάσταση της καθαρής ενέργειας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. 

Το συνολικό ύψος των δύο επενδύσεων φτάνει τα 780 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ. Αντλησοταμίευση Αμφιλοχίας Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 680 MW (παραγωγή) και 730 MW (άντληση) και ετήσια παραγωγή ενέργειας περίπου 816.00 GWh το έργο περιλαμβάνει δυο ανεξάρτητους άνω ταμιευτήρες (Άγιο Γεώργιο και Πύργο με όγκους περίπου 5 hm3και 2 hm3 αντίστοιχα) ενώ ως κάτω ταμιευτήρα χρησιμοποιεί την υπάρχουσα λίμνη Καστρακίου της ΔΕΗ. Η επένδυση της τάξεως των 500 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να δημιουργήσει 900 θέσεις εργασίας στην περίοδο της κατασκευής και άλλες 60 μόνιμες για τη λειτουργία, προσφέροντας σημαντικά και στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής με πρόσθετα αντισταθμιστικά οφέλη, όπως η διεύρυνση του οδικού δικτύου και η δημιουργία ηλεκτρικού και τηλεπικοινωνιακού δικτύου. ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου