Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Εξευτελισμός των ανέργων με κανονισμό – πρόκληση"


Διαγραφή από το Μητρώο εάν δεν δίνουν αναφορά και αρνηθούν μισθό πείνας


H μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θέτει σε εφαρμογή έναν ταπεινωτικό κανονισμό ελέγχου των εγγεγραμμένων ανέργων. Ο Κανονισμός με τίτλο «Καθορισμός μέτρων ελέγχου της ανεργίας, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, καθώς και επιβαλλόμενων κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης σε υποχρεώσεις» είναι σύμφωνος με το αντεργατικό κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προγραμματίζεται να ισχύσει στις αρχές του 2017.

Με βάση τον Κανονισμό ο άνεργος υποχρεούται να παρέχει τακτικά αποδεικτικά στοιχεία για τις συνεχείς του προσπάθειες να βρει δουλειά. Επίσης, να αποδέχεται εργασία με μειωμένο μισθό, ακόμα και σε τομείς άσχετους με την ειδικότητά του.

Μετά τον 9ο μήνα εγγραφής στο Μητρώο ανεργίας, ο άνεργος δεν μπορεί να αρνηθεί θέση εργασίας με μισό ίσο ή μεγαλύτερο του 70% του μισθού που έπαιρνε, ενώ μετά τον ένα χρόνο δεν μπορεί να αρνηθεί θέση εργασίας που δίνει έστω τον κατώτατο μισθό! Αν αρνηθεί διαγράφεται από το Μητρώο Ανέργων και χάνει και το εξευτελιστικό επίδομα των 360 ευρώ!

Πρόκειται δηλαδή για μια ακόμα προσπάθεια υποβιβασμού μισθών και μεροκάματων. Για απόπειρα αποδοχής της ανεργίας ως προσωπικής ευθύνης του ανέργου, που δεν είναι πολύ ικανός, δεν ψάχνει πολύ... Ο Κανονισμός αυτός είναι πρόκληση και πρέπει να καταργηθεί! Ειδικά στην Ελλάδα που από τους 1.200.000 περίπου ανέργους, μόλις 850.000 είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων και επίδομα παίρνουν μόλις 186.000 άνεργοι! Κι αυτό θέλουν να το κάνουν επίδομα ...εργοδότη.

Καλούμε τους εργαζόμενους τους άνεργους και ειδικά την εργατική νεολαία να παλέψει για μόνιμη και σταθερή δουλειά με μείωση των ωρών εργασίας και αύξηση στους μισθούς στο επίπεδο των σύγχρονων αναγκών, επίδομα ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις, πλήρη ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων κι ανέργων, κατάργηση των προγραμμάτων σύγχρονης δουλείας ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και κάθε μορφή επισφαλούς εργασίας.

Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων και ανέργων Πρέβεζας
ΛΑΝΤΖΑ στην ΠΑΡΓΑ κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου