Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΚΚΕ "Τελευταίο αντίο στον σύντροφο Αδάμ Ιωάννου"


Τελευταίο αντίο στον σύντροφο Αδάμ Ιωάννου
Μέσα σε κλίμα τιμής και συγκίνησης αποχαιρετήσαμε την Κυριακή 19 Φλεβάρη τον σύντροφο Αδάμ Ιωάννου ο οποίος από τα νεανικά του χρόνια ως μέλος του ΚΚΕ μέχρι την ύστατη στιγμή διέθεσε τη ζωή του, τη δράση του στην υπηρεσία του ΚΚΕ για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, του λαού μας, για την υπόθεση του σοσιαλισμού.
Ο σύντροφος Αδάμ γεννήθηκε το 1921, στο χωριό Τσουκνίδα του νομού Πρέβεζας. Αγωνιστής, αδερφός του Σπύρου Ιωάννου (καπεταν – Τσουκνίδα), που με τη ζωή και τη δράση του, θα εμπνέει πάντα τις νεότερες γενιές. Αφήνει παρακαταθήκη το παράδειγμα της αγωνιστικής του διαδρομής.
Σεμνός, ακούραστος αγωνιστής, της γενιάς των αλύγιστων της ταξικής πάλης, πάλευε καθημερινά με πίστη στις αρχές και στην πολιτική του ΚΚΕ, στις αρχές της σοσιαλιστικής επανάστασης στο δίκιο της εργατικής τάξης, του λαού μας.
Έδωσε το αγωνιστικό “παρών” στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το κόμμα στην αναμέτρηση με όσους έφυγαν και το πολέμησαν, πάλεψε  ενάντια στο διαλυτικό ρόλο των διασπαστών, διέθεσε τις δυνάμεις σου για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ τα δύσκολα εκείνα χρόνια, σε όλη την πορεία μέχρι σήμερα.
Η οικογένεια Ιωάννου παρά τις διώξεις και τις κακουχίες,  έμειναν όλοι πιστοί στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ.
Το 1940-44 πάλεψε μέσα από της γραμμές του ΚΚΕ και του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ ενάντια στους  Ιταλογερμανούς κατακτητές.
Για χάρη του αγώνα αυτού πέρασε 17 ολόκληρα χρόνια από τη ζωή του στην φυλακή, από το 1946 έως το 1963. Στη διάρκεια της χούντας πάλι φυλακές και εξορίες.
Άντεξε στις σειρήνες της σοσιαλδημοκρατίας τη δεκαετία του 1980 και στα δύσκολα χρόνια της αντεπανάστασης 1989 – 1991. Έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του απέναντι στο Κόμμα, στους συντρόφους σου, στο λαϊκό κίνημα.
Οι αγώνες και οι θυσίες που έκανε, αυτός και οι χιλιάδες των συντρόφων που χάσαμε, δεν πήγαν χαμένοι. Τη θέση τους παίρνουν νέοι αγωνιστές, που εμπνευσμένοι από το δικό τους παράδειγμα, τη δική τους στάση ζωής, ατσαλώνονται στη σημερινή εποχή που έχει τις δικές της δυσκολίες, με πιο χαρακτηριστική την βαθιά επίδραση της αντεπανάστασης σε όλες τις πτυχές της ζωής και της συνείδησης του λαού.
Σήμερα τη στιγμή που η εργατική τάξη, όλος ο λαός αγωνίζεται για την επιβίωσή του, ενάντια στην πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου και τις κυβερνήσεις τους, το κόμμα μας βαδίζει προς το 20ό Συνέδριό του. Διδασκόμαστε από την ιστορία μας, εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Κόμματός μας, προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι στην οργάνωση του λαού, στην υπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων.
Συνεχίζουμε στον αγωνιστικό δρόμο που βάδισε ο σύντροφος Αδάμ και η οικογένειά του για πάνω από 75 χρόνια. Το αυστηρό και καθαρό του βλέμμα, η συνέπεια και η σταθερότητά του, θα εμπνέουν στο δύσκολο δρόμο που βαδίζουμε μέχρι να ξημερώσουν οι μέρες που αξίζουν στο λαό μας, οι μέρες του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, για τις οποίες πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή!
Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου