Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας για το συλλαλητήριο που πραγματοποιεί ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο και τα πρωτοβάθμια σωματεία:

ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τα τρία μνημόνια έχουν οδηγήσει την δημόσια υγεία και περίθαλψη κυριολεκτικά στην κατάρρευση.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, λόγω έλλειψης προσωπικού, υποδομών και υλικών. Η προσπάθειά τους να φορτώσουν στους εργαζόμενους τα βάρη της βαθιάς δομικής καπιταλιστικής κρίσης, σημαίνει ακόμα περισσότερες περικοπές στο ΕΣΥ, νέα χτυπήματα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, μειώσεις μισθών, περικοπές, απλήρωτη εργασία.
Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και μέσω του νέου οργανογράμματος που προτείνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα στην προσπάθεια διάλυσης των νοσοκομείων. Το πρόβλημα της υποβάθμισης της υγείας δεν είναι ένα ζήτημα τοπικιστικό, αλλά συνολικής υποβάθμισης των νοσοκομείων όλης της περιοχής στα οποία θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν κλινικές και θα υποβαθμιστούν συνολικά οι παροχές υγείας, μέχρι την οριστική παράδοση των πάντων στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Καλούμε το λαό της Πρέβεζας να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο και μια σειρά πρωτοβάθμιων σωματείων τη Τρίτη 28/3 στις 7 μ.μ στη Θεοφάνειο.
Να παλέψουμε από κοινού για αναβάθμιση του νοσοκομείου, με αύξηση των κλινών στα πραγματικά επίπεδα αναγκών. Προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Αύξηση των κονδυλίων για την υγεία. Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία και την εθνικότητα. Έξω οι επιχειρήσεις από την υγεία.
Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς από την συγκυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Απορρίπτουμε τη συνέχιση των θυσιών, τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο όνομα της πληρωμής των τόκων και του χρέους. Διαγραφή του χρέους και όχι των νοσοκομείων. Σπάσιμο από την θανάσιμη μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ. Χρηματοδότηση με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια υγεία και περίθαλψη, εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο ενάντια στους εκβιασμούς και την ανθρωπιστική κρίση που σπέρνουν η συγκυβέρνηση , η Ε.Ε και το ΔΝΤ.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Πρέβεζας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου