Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017

Υποβολή αιτήσεων για εγγραφή στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας έως τις 31 Μαΐου


Από τη Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας ανακοινώνεται ότι η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή μαθητών  στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου άρχισε την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη  31 Μαΐου 2017. (Μετά τις 31 Μαΐου καμία αίτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή).


Για το σχολικό έτος 2017 -2018, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής προκειμένου να εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου, είναι απαραίτητο να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας (Λ. Ιωαννίνων 210 – απέναντι από το Κ.Τ.Ε.Λ. , τηλέφωνο 2682029686, φαξ 2682060970), κατά τις εργάσιμες ημέρες και από 08:30 έως 14.30.

Το Μουσικό Σχολείο καλύπτει, όχι μόνο τις ανάγκες της Μουσικής, αλλά και της Γενικής Παιδείας και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε όσους επιθυμούν να γίνουν μουσικοί.
Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, είναι  ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, σημαντικό κεφάλαιο στη μουσική εκπαίδευση σήμερα.  Το  Σχολείο μας ξεκίνησε τη λειτουργία του τη σχολική χρονιά 2009-2010 στο νομό μας με 7 μαθητές. Σήμερα  φοιτούν  170 μαθητές και μαθήτριες σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Με την ευκαιρία των εγγραφών των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου στο σχολικό έτος 2017-2018 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το θεσμό των Μουσικών Σχολείων.
Ήδη λειτουργούν με επιτυχία 45 Μουσικά Σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, με πρώτο το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1988.
Στο Μουσικό Σχολείο, (Μουσικό Γυμνάσιο και Γενικό Μουσικό Λύκειο), διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Έτσι, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων, σχετικά με τη συνέχεια των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όμως, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να δεχτούν δωρεάν μια πλήρη και ολοκληρωμένη Μουσική Παιδεία, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και σε όλους τους τομείς της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής δημιουργίας, ατομικά και συλλογικά, που τους δίνει την ευκαιρία να επιλέξουν έναν ακόμα τομέα, με πολλές διεξόδους επαγγελματικής εξέλιξης και σταδιοδρομίας, εφ’ όσον βέβαια το επιθυμούν.
Το σχολείο δύο ημέρες την εβδομάδα λειτουργεί από τις 08:15’ έως τις 15:00′ (εννιάωρο) και τρεις ημέρες την εβδομάδα έως τις 14:30′ (οκτάωρο). Σε όλους τους μαθητές παρέχεται δωρεάν πλήρες μεσημεριανό γεύμα. Η μεταφορά των μαθητών είναι δωρεάν και πραγματοποιείται με μισθωμένα οχήματα (λεωφορεία, ταξί), από και προς τον τόπο κατοικίας τους (στο Μουσικό Σχολείο μπορούν να φοιτήσουν μαθητές από όλο το νομό) .
Η διαδικασία επιλογής η οποία είναι απλή και ανιχνεύει τις μουσικές δεξιότητες των μαθητών και όχι τις μουσικές τους γνώσεις θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017. Μπορούν να λάβουν μέρος και μαθητές που δεν γνωρίζουν μουσική και που δεν έχουν πάει ποτέ σε Ωδείο, γιατί δεν είναι απαραίτητο, ο υποψήφιος να γνωρίζει μουσική.

Θα ήταν χαρά μας οι ενδιαφερόμενοι γονείς να επικοινωνήσουν μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει το Μουσικό Σχολείο και τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου.

                                                                            Η Διευθύντρια

                                                                           Ελένη Συνεσίου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου