Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 17, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στη Βουλή το ζήτημα της υποστελέχωσης της παιδιατρικής κλινικής




Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Πρέβεζας, Στέργιος Γιαννάκης με θέμα: "΄Αμεση λύση στην υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας".

Προς: Υπουργό Υγείας
Θέμα: Άμεση λύση στην υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου       Πρέβεζας δεν τηρεί το οργανόγραμμά της, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Οι απαιτήσεις της Παιδιατρικής Κλινικής είναι ιδιαίτερα υψηλές αφού φροντίζει νεογνά, βρέφη και παιδιά. Πιο συγκεκριμένα οι ανάγκες της κλινικής αποτυπώνονται αριθμητικά ως εξής:4000 - 4500/έτος παιδιά στα τακτικά πρωινά ιατρεία, 2000/ έτος παιδιά σε έκτακτα ιατρεία, 250/έτος νοσηλείες νεογέννητων από την μαιευτική κλινική, 130-140/έτος νεογνά. Οι Ιατροί της Παιδιατρικής κλινικής Πρέβεζας καλούνται να αντιμετωπίσουν ακόμα και σε ημέρες μη εφημέρευσης έκτακτα σοβαρά περιστατικά, επείγουσες καισαρικές τομές και τοκετούς.

Όμως, παρά την αυξημένη ανάγκη που έχει η κλινική σε ιατρικό προσωπικό, αντί να βρίσκονται λύσεις, μεθοδεύονται ενέργειες απόσπασης ιατρικού προσωπικού από το ήδη ελλειμματικό. Δηλαδή την ώρα που το οργανόγραμμα της Παιδιατρικής κλινικής προβλέπει τέσσερις ειδικευμένους παιδιάτρους και δύο ειδικευόμενους, οι θέσεις που καλύπτονται είναι από 2 παιδιάτρους και έναν ειδικευόμενο, εδώ και δύο χρόνια!
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε1) Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε προκειμένου να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις όπως ορίζει το οργανόγραμμα της Παιδιατρικής Κλινικής Πρέβεζας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου