Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαΐου 14, 2017

Ομιλητής σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Κέρκυρας, ο Βουλευτής Ν.Πρέβεζας ΝΔ, Στέργιος Γιαννάκης


Εν όψει κατάθεσης και συζήτησης του τετάρτου μνημονίου που κατατίθεται στην βουλή προς ψήφιση από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Νέα Δημοκρατία πραγματοποιεί μέχρι τις 15-05-17 σε όλους τους Νομούς της Ελλάδος ενημερωτικές Νομαρχιακές συνελεύσεις.


Σκοπός των συνελεύσεων είναι η πληρέστερη κατανόηση των νέων μέτρων, η αντιμετώπιση, και ο τρόπος αντίδρασης προς αυτά. 




Στο γειτονικό Νομό Κέρκυρας, ομιλητής το μεσημέρι της Κυριακής 14/5 στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Κέρκυρας ήταν ο Βουλευτής Πρεβέζης κ Στέργιος Γιαννάκης. Παρόντες ήταν ο τ. Βουλευτής κ. Γκίκας, Ο τ. Βουλευτής και τ. Περιφερειάρχης κ. Σπύρου, Ο Πρόεδρος τα μέλη και στελέχη της Κέρκυρας. 



Η ομιλία του Βουλευτή κ.Στέργιου Γιαννάκη


Κυρίες και κύριοι,

Χαίρομαι ειλικρινά που βρίσκομαι σήμερα στην Κέρκυρα, στη Νομιαρχιακή σας Συνέλευση και ιδιαίτερα γιατί ανάμεσα σας βρίσκονται και αρκετοί συμπατριώτες μου, που είτε από επιλογή, είτε από συγκυρία ζουν και δημιουργούν στο φιλόξενο νησί σας.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε όσα έχουν συμβεί τα 2,5 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ γιατί είστε στελέχη, γιατί όλοι τα γνωρίζετε και όλοι τα έχετε υποστεί.

Και ενώ περιμέναμε όλοι, ότι αυτές οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στην υπογραφή ενός τέταρτου μνημονίου.

Αυτοί που θα καταργούσαν τα μνημόνια μ’ ένα Νόμο και ένα Άρθρο, έρχονται στο τέλος αυτής της βδομάδας να ψηφίσουν και το 2Ο τους, μνημόνιο.
Εκεί που θα τελείωναν την λιτότητα την συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι το 2022, τη χρονιά δηλαδή, μέχρι την οποία θα πρέπει να τρέχουμε πλεονάσματα της τάξης του 3,5 %.

Αυτή την ώρα που μιλάμε δεν γνωρίζουμε ακόμα όλες τις πτυχές και τις ουρές της νέας τους συμφωνίας, γιατί κάθε μέρα και μια νέα αποκάλυψη έχουμε.

Αναμφίβολα, είναι ένα μνημόνιο με δυσβάσταχτα μέτρα, κυρίως για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, που είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να τα αντέξει η Ελληνική κοινωνία, που ήδη βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης και της φτώχειας. 

Τον Γενάρη ο Τσίπρας έλεγε ότι θα κλείσει την 2η αξιολόγηση «χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα» και τώρα παίρνει μέτρα μισού δισεκατομμυρίου ευρώ για το 2018 και 3,6 δις ευρώ απο το 2019 και μετά.

Ήδη προχθές, η Υπουργός Εργασίας αποκάλυψε ότι έρχονται και νέες εξωφρενικές αυξήσεις για τους ελέυθερους επαγγελματίες που κυριολεκτικά θα θανατώσουν  επαγγελματικά γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, εμπόρους.

Είναι σίγουρο ότι μειώνονται οι αποδοχές των ανδρών και γυναικών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αφού μειώνονται τα ειδικά μισθολόγια.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ακόμα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, χάνουν την 12η και την 11η σύνταξη, την ώρα που προεκλογικά τους έλεγαν ότι θα τους δώσουν και 13η.
Μέχρι το τέλος του χρόνου, φέτος δηλαδή, αναμένεται να υπάρξει νέος υπολογισμός για τα εφ’ άπαξ.

Με το νέο μνημόνιο θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2019 να καταργηθεί το ΕΚΑΣ για όλους.

Ολόκληρο κεφάλαιο του νέου μνημονίου αφορά την επιτάχυνση και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών για κατασχέσεις και πληστειριασμούς.

Ήδη 1 εκατομμύριο έλληνες φορολογούμενοι ζουν σήμερα σε καθεστώς κατασχέσεων και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί γιατί πραγματικά δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής των φόρων.

Αλλάζουν τα κριτήρια και οι διαδικασίες για την πιστοποίηση αναπηρίας.

Μέχρι τον Νοέμβριο εφέτος, ανέλαβαν την Μνημονιακή υποχρέωση  να νομοθετήσουν την μεταρρύθμιση των οικογενεικαών επιδομάτων, που περικόπτονται κατά 8,5 εκατομμύρια ευρώ το 2017 και κατά 10 εκατομμύρια ευρώ το 2018.

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, μειώνεται απο το 2018 κατά 58 εκατομμύρια ευρώ και καταντά να είναι φιλοδώρημα, που δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να υπάρχει.

Τα επιδόματα ανεργίας μειώνονται κατά 1,5 εκατομμύρια ευρώ το 2017 και κατά 2 εκατομμύρια ευρώ το 2018.

Στο επίπεδο της φορολογίας έρχονται 15 μεγάλες ανατροπές, που φέρνουν νέες επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με χαμηλά εισοδήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι απο 500.000 φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα 6.000-8.000 ευρώ θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο.

Έλεγαν ότι δεν μπορεί να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%.

Τώρα όχι μόνο τα δέχονται, αλλά αποκρύπτουν και το ότι για να ισχύσουν αυτά που αποκαλούν «αντίμετρα», πρέπει να πετύχουμε πλεόνασμα της τάξης του 5,5 %.  Πράγμα απίθανο. Καμία χώρα  σήμερα στον κόσμο δεν μπορεί να πετύχει τέτοια πλεονάσματα.

Αυτά που αποκαλούν αντίμετρα, είναι γράμμα κενό, αερολογίες, επικοινωνιακά κατασκευάσματα, για να κοροϊδέψουν γι’ άλλη μια φορά την κοινωνία.

Τα αντίμετρα είναι επικοινωνιακή εφεύρεση.

Είναι το …τυράκι που παρουσιάζει η Κυβέρνηση, για να μην δει η κοινωνία τη … φάκα της επερχόμενης εξαθλίωσης από το 4ο Μνημόνιο.

Και το λέω αυτό γιατί αυτά θα εφαρμοστούν μετά το 2020, και εφ’ όσον όλοι οι θεσμοί είναι σύμφωνοι με αυτά, εκείνη τη δεδομένη στιγμή, δηλαδή να έχουν πειστεί ότι έχουμε πιάσει όλους τους στόχους και έχουμε υλοποιήσει το συνολικό πακέτο μέτρων  των 5 δις το 2020.
Πράγμα απίθανο.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι αυτή την ντροπιαστική συνθηκολόγηση που θα φέρουν στη Βουλή τις επόμενες μέρες –υποθηκεύοντας για πολλά χρόνια όλους μας – θα την ψηφίσουν χωρίς καμία διαφοροποίηση.

Για την καρέκλα τους, για τους διορισμούς στο Δημόσιο, για την οικοδόμηση της Αριστερής διαπλοκής, για  την δημιουργία του Κράτους της Αριστεράς, θα τα ψηφίσουν όπως λένε οι Βουλευτές τους « και με τα δύο χέρια».

Άρα μεθαύριο στη Βουλή θα υψωθούν  (153 + 153) …306 χέρια!

Αυτοί δεν δίστασαν να εκχωρήσουν ολόκληρη την Δημόσια  περιουσία στους ξένους για … έναν αιώνα, μέσω του Υπερταμείου!

Αυτοί δεν δίστασαν να παραδώσουν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων στα ξένα «φαντς», στα κοράκια, όπως τα αποκαλούσαν παλιότερα και θα σταματήσουν τώρα;;;

Δεν θέλω να μακρηγορήσω άλλο, ούτε να σας κουράσω.

Οι μέρες και τα χρόνια που έρχονται θα είναι δύσκολα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. 

Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, σεβόμενοι την ιστορία μας και την παραταξιακή εθνική μας προσφορά, όπως το κάναμε πάντα, με μετριοπάθεια, σοβαρότητα αλήθεια και σύνθεση, έχουμε καθήκον να σταθούμε δίπλα στον χειμαζόμενο κόσμο, να δρομολογήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και εξόδου από την Εποπτεία – όπως το κάναμε και το 2015 – και να ξαναφέρουμε όραμα και ελπίδα στον ελληνικό λαό.

Αποδεχόμενοι τα όποια λάθη μας, συγκροτούμε το Νέο μας Κυβερνητικό Πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις νέες εθνικές απαιτήσεις, ανανεώνουμε ιδέες  και πρόσωπα, βάζουμε νέους εθνικούς στόχους.

Η μοναδική διέξοδος για τη χώρα είναι η Ανάπτυξη και η Ανταγωνιστικότητα.

Η χώρα μας έχει και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, και τους πόρους και τις ευκαιρίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου