Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017

ΗΠΕΙΡΟΣ: Υψηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις και σκόνη από την Αφρική τις επόμενες ημέρες


Θερμές αέριες μάζες από την Βόρεια Αφρική θα επισκεφτούν σταδιακά από σήμερα Παρασκευή την περιοχή μας με αποτέλεσμα να ανέβει η θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή, ενώ θα μεταφέρουν και αρκετή ποσότητα σκόνης.

Παράλληλα οι νοτιάδες οι οποίοι κατά διαστήματα θα φτάνουν και τα 5 με 6 μποφόρ, θα αυξήσουν την υγρασία. Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι νεφώσεις θα είναι κατά τόπους αυξημένες, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία θα ανέβει, φτάνοντας τοπικά τους 30 βαθμούς στις πεδινές περιοχές της Ηπείρου, στους 28 στα ημιορεινά, στους 27 στις παράκτιες περιοχές και τους 24 βαθμούς στα ορεινά τμήματα.
Το Σαββατοκύριακο οι νεφώσεις θα είναι λιγότερες. η σκόνη από την Αφρική όμως θα παραμείνει έως και το τέλος της Κυριακής. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα αναμένουμε να ανέβει ακόμα 1 με 2 βαθμούς, ξεπερνώντας έτσι στα πεδινά τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά έως 4 και τοπικά στις παράκτιες περιοχές 5 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε περιοχή της Ηπείρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου