Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

Δήλωση Κώστα Μπάρκα για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Πετροπουλάκη» στο Δήμο Ζηρού


Με αφορμή την αυριανή υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης ανάμεσα στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και το Δήμο Ζηρού για την παραχώρηση της κυριότητας της έκτασης του πρώην στρατοπέδου «Πετροπουλάκη» στο Δήμο, ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «H 31η του Μάη είναι μια σημαντική ημέρα για τους πολίτες της Φιλιππιάδας, γιατί δικαιώνεται ένας πολυετής αγώνας διεκδίκησης για ποιότητα ζωής τοπικών φορέων,  συλλογικοτήτων και  ανθρώπων της   Αυτοδιοίκησης – πρώην και νυν - της ευρύτερης περιοχής. Και το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής αποτελεί αναπόσπαστο κριτήριο Ισότητας και Δικαιοσύνης, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι  αύριο γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα και είμαι χαρούμενος, γιατί το πρώην στρατόπεδο «Πετροπουλάκη», ένα εμβληματικό σημείο που ταυτίζεται με τη νεότερη ιστορία της Φιλιππιάδας, περνά,  ως δημόσιος χώρος, ιδιοκτησιακά στον ίδιο το λαό της Φιλιππιάδας. Μια έκταση σχεδόν 120 στρεμμάτων παραχωρείται στο Δήμο  Ζηρού για χρήση από την τοπική κοινωνία.
Το κίνημα των πολιτών  της Φιλιππιάδας, οι  τοπικές συλλογικότητες και  οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε το πρώην στρατόπεδο να αποδοθεί επιτελούς στην κοινωνία. Η αντίληψή τους, που είναι η ανάκτηση του δημόσιου χώρου από την κοινωνία, η επένδυση στην ποιότητα ζωής και η δημιουργία εστιών ήπιας αναψυχής και πολιτισμού, είναι μια αντίληψη που συνάδει και με την αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, μέσα από την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Πετροπουλάκη» στο Δήμο Ζηρού, αποδεικνύει στην πράξη ότι έχει την πολιτική βούληση για να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών για δημόσιους ελεύθερους χώρους και άρα για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Γιατί, στο τέλος, βάσει των αξιών και της φιλοσοφίας  της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι όλα ζήτημα κερδών και ζημιών. Δεν είναι όλα κέρδη και ζημιές στη ζωή μας. Υπάρχει κάτι ανεκτίμητο που δεν μπορεί να μετρηθεί ως κέρδος και ως ζημιά: το ανεκτίμητο της ποιότητας ζωής. Αυτό δεν προσμετράται λογιστικά. Δεν μπορεί κανείς να μετρήσει το κέρδος, το μεγάλο κέρδος για την τοπική κοινωνία. Επομένως, η «ζημιά» λοιπόν, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας των 120 στρεμμάτων, μπροστά σ’ αυτό το κέρδος, είναι αμελητέα.

Βεβαίως, αυτό το χρονικό διάστημα ο χώρος φιλοξενεί πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι έχουν «εγκλωβιστεί» στη  χώρα μας, λόγω των πολεμικών συρράξεων στη Μέση Ανατολή και λόγω της  ανάλγητης πολιτικής γειτονικών χωρών, οι οποίες έχουν «κλείσει» τα σύνορά τους.  

Πιστεύω, όμως, ότι ο Δήμος Ζηρού θα έχει τη δυνατότητα, μέσα από το πρίσμα  των συνεργασιών με υπουργεία και αρμόδιους φορείς, να αξιοποιήσει το πρώην στρατόπεδο προς όφελος των πολιτών, ενσωματώνοντας το χώρο αυτό στην κοινωνική ζωή της Φιλιππιάδας. Υπενθυμίζω, ότι το νέο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. είναι  ενεργό και έχει δράσεις, οι οποίες κατευθύνονται στη  βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών , που είναι και το ζητούμενο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Ζηρού, τον Νίκο Καλαντζή, για την εποικοδομητική στάση και συνεργασία του  με τα αρμόδια στελέχη του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, συμβάλλοντας σ’ αυτή τη θετική εξέλιξη.


Δεσμεύομαι να συνεχίσω να είμαι  αρωγός στις προσπάθειες όλων των Δήμων του Νομού Πρέβεζας, για την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων, προκειμένου να  βελτιωθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου