Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 17, 2017

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας "Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και οι δανειστές πιστεύουν ότι τελειώσανε μαζί μας"


Είναι βαθιά γελασμένοι. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα.


Άνεργες, άνεργοι, εργαζόμενες εργαζόμενοι

Το νέο μνημόνιο αποτελεί τη συνέχεια, την αναβάθμιση και την παγίωση της στρατηγικής Κυβέρνησης και ΕΕ για μόνιμο εργασιακό μεσαίωνα, απογύμνωση των εργαζομένων από τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει εδώ και αιώνες και αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων προς όφελος της εργοδοσίας. Συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο το κράτος πρόνοιας με τη μείωση και κατάργηση των επιδομάτων, με πρώτο το επίδομα ανεργίας την ώρα μάλιστα που η ανεργία στους νέους φτάνει στο 50%. Προαναγγέλλουν χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους δήμους και συρρικνώνουν το δημόσιο, παίρνουν καθολική ισχύ οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ο υποκατώτατος μισθός και η εκ περιτροπής απασχόληση, η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις. Καταργούν την Κυριακάτικη αργία, καταδικάζοντας σε καταναγκαστική εργασία ένα τεράστιο κομμάτι εργαζομένων. Και όλα αυτά στο ασφυκτικό πλαίσιο που δημιουργούν οι νέες φορομπηξίες, οι μειώσεις των αποδοχών και των κοινωνικών δαπανών και οι ατέλειωτες ιδιωτικοποιήσεις, στο όνομα πάντα μιας ανάπτυξης που, όταν και αν έρθει, θα έχει διαλύσει τα πάντα στο διάβα της.



Χαιρετίζουμε όσους δώσανε τη δύσκολη μάχη της απεργίας στις 17 Μάη. Καλούμε όσους ταλαντεύτηκαν και δεν μπήκαν στη μάχη, να απορρίψουν τη λογική του λιγότερου κακού, της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας.

Άνεργες, άνεργοι εργαζόμενες, εργαζόμενοι

Δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Η επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η μνημονιακή αντιπολίτευση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι νεοναζί της ΧΑ είναι όλοι στο κόλπο του αποπροσανατολισμού του λαού από τα πραγματικά του προβλήματα.
Η απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Μάη έδειξε ότι πρέπει:

Πρώτον να συμβάλλουμε να σπάσει η αγωνιστική άπνοια, για έναν ανένδοτο αγώνα  που θα τσουρουφλίσει τη κυβέρνηση στη φωτιά ενός μαχητικού κινήματος.

Δεύτερον να κάνουμε βήματα στη συγκρότηση ενός ενιαίου, ενωτικού δημοκρατικού κέντρο αγώνα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ «έχουν τελειώσει». Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις σε κοινό βηματισμό και σε τροχιά πραγματικού συντονισμού και ανατρεπτικού σχεδιασμού. Η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος δε θα γίνει σε αποστειρωμένο εργαστήριο.

Τρίτον να προβάλλουμε ως παράγοντα αυτοπεποίθησης και κινητοποίησης τον άλλο δρόμο, με τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μπροστά, χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ και Ευρωπαική Ένωση, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, για να πάρει ο οργανωμένος ξεσηκωμένος λαός το τιμόνι στο χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου