Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017

Σκανδαλώδης αναβολή του συνόλου σχεδόν των υποθέσεων του διοικητικού πρωτοδικείου σήμερα στην Πρέβεζα


Από τις 180 διοικητικές υποθέσεις που εκδικάστηκαν σήμερα Δευτέρα 8/5 στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας, ζήτημα να έγιναν οι 30.


Μετά από καταγγελία πολίτη του οποίου η υπόθεσή του αναβλήθηκε για δεύτερη φορά γιατί το διοικητικό πρωτοδικείο ξέχασε να ενημερώσει το ΙΚΑ για τη συζήτηση της υπόθεσης πήγαμε οι ίδιοι στο πρωτοδικείο προκειμένου να διαπιστώσουμε την αλήθεια.  

Εκεί, ενημερωθήκαμε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους και ειδικότερα τον Πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Πρέβεζας, κ. Θωμά Γεωργίου, ότι το διοικητικό πρωτοδικείο δεν ξέχασε να ενημερώσει τους διαδίκους αλλά δηλώνει αδυναμία να το πράξει εγκαίρως λόγω ελλείψεως προσωπικού. 

Σημειωτέον, η ίδια ακριβώς κατάσταση κρατά εδώ και δύο χρόνια. Επίσης σημειωτέον σήμερα, θα δικάζονταν αγωγές κατά του δημοσίου, εφορίας, δήμων, ΙΚΑ που κατατέθηκαν από το 2004 και ακόμη εκκρεμούν.  Δηλαδή, το κράτος αν καθυστερήσει κάποιος μια δόση του ΕΝΦΙΑ του το βεβαιώνει ως οφειλή την επόμενη ημέρα ενώ ο Πρεβεζάνος που του χρωστάει το Δημόσιο από  το 2004 θα πρέπει να περιμένει μαζί με το Εφετείο άλλα δέκα χρόνια για να δικαιωθεί. Αυτό είναι σκανδαλώδες και αναρωτιόμαστε γιατί γίνεται στην Πρέβεζα και αν ισχύει το ίδιο στην υπόλοιπη Ελλάδα… ;  

Τα διοικητικά δικαστήρια στην Πρέβεζα συνεδριάζουν μόνο δύο φορές τον χρόνο. Οι σημερινές υποθέσεις που αναβλήθηκαν οι μισές για τις 11/12/17 οι υπόλοιπες για τις 7/5/18, δηλαδή μετά από ένα χρόνο. 

Από δικαστική πηγή μάθαμε ότι αν δεν υπήρχε μεταβατική έδρα του διοικητικού πρωτοδικείου στην Πρέβεζα, όλες αυτές οι υποθέσεις θα δικάζονταν 5 με 10 χρόνια νωρίτερα στα Γιάννενα. 

Όλα τα ανωτέρω αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρά είναι, ο Πρεβεζάνος πολίτης δικαιούται να ξέρει μετά από 3,5 μνημόνια τι άλλαξε τελικά και τι διορθώθηκε για να εκτιμήσει αν αξίζουν οι θυσίες του. 

Οι ίδιες δικαστικές πηγές μας ενημέρωσαν ότι η καθυστέρηση εκπορεύεται από το ίδιο το κράτος το οποίο επίτηδες αφήνει να καθυστερούν οι υποθέσεις με τους αντιδίκους πολίτες ώστε να καθυστερεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του. 

Αναλόγως ακόμη και όταν δεν υπάρχει χρηματικό αντικείμενο, προκειμένου ο απλός πολίτης να στραφεί κατά της διοίκησης και του υπαλλήλου ο οποίος τον ταλαιπωρεί θα πρέπει να φάει προηγούμενα δέκα χρόνια έως ότου δικαιωθεί. 

Δηλαδή θα δικαιωθεί όταν ο υπάλληλος θα έχει βγει σε σύνταξη και θα γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση. 

Αν όμως η απόφαση εκδίδονταν σε πέντε μήνες ο υπάλληλος θα αναγκάζονταν να διορθωθεί και θα άλλαζε ολόκληρη η δημόσια η διοίκηση. Η καθυστέρηση αυτή των διοικητικών πρωτοδικείων είναι η σοβαρότερη αιτία που έχουμε τέτοιο απαράδεκτο κράτος. 

Κατά τον ίδιον απαράδεκτο τρόπο, το κράτος αδυνατεί να εισπράξει επί δεκαετίες οφειλές αναμένοντας να εκδικαστούν προσφυγές που κάνουν κάποιοι που δεν θέλουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Τα χρέη προς το δημόσιο είναι πολύ περισσότερα απ' όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, αντί το κράτος λοιπόν να διορθώσει τα διοικητικά δικαστήρια, γράφει μνημόνια. 

Επειδή λοιπόν ο κάθε πολίτης δικαιούται απάντηση στα ανωτέρω, ζητούμε να τοποθετηθούν οι αρμόδιοι για να επιβεβαιώσουν τα ανωτέρω και να προτείνουν λύσεις ή να διαψεύσουν τα όσα γράφουμε… 

Αν γράφουμε αλήθειες πείτε μας ποιος φταίει… ;  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου