Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαΐου 14, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ με ομιλητή τον Πρώην Υπουργό Εργασίας, κ.Γιάννη Βρούτση - Πλούσιο Φωτορεπορτάζ


Μια πραγματικά σπουδαία εκδήλωση πραγματοποίησε η τοπική ΝΟΔΕ, το απόγευμα του Σαββάτου στην συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Margarona royal με ομιλητή τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Κυκλάδων και Πρώην Υπουργό Εργασίας , Κο Γιάννη Βρούτση.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης το οποίο ο κ.Βρούτσης ανέπτυξε με μεγάλη ευκολία και εμπεριστατωμένη άποψη "Τα νέα μέτρα και οι τελευταίες εξελίξεις στο Φορολογικό, Συνταξιοδοτικό και Ασφαλιστικό - Η επόμενη μέρα για εργαζόμενους και ανέργους".














Στην εκδήλωση σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ κ.Τζίμας, ο Βουλευτής του κόμματος κ.Στέργιος Γιαννάκης, ο τομεάρχης μισθωτών της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας, Ζώης Μαργέλης αλλά και το μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος Σπύρος Κυριάκης. 








Το παρών στην εκδήλωση πέραν των πλήθος μελών και στελεχών του κόμματος, έδωσαν πρώην Βουλευτές, Δήμαρχοι, αλλά και εκπρόσωποι φορέων. 

Μάλιστα, την αποψινή εκδήλωση ο πρώην Υπουργός χαρακτήρισε μεγαλειώδης ενώ μετά το πέρας της ομιλίας του απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων. 





Μεταξύ άλλων, ο πρώην Υπουργός ανέφερε, «Έντρομοι, με συναισθήματα οργής και απόγνωσης, 1.400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες άκουσαν την Υπουργό Εργασίας κυρία Αχτσιόγλου να ομολογεί κυνικά ότι στο τέταρτο Μνημόνιο συμφώνησε και νέες εξοντωτικές εισφορές.




Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, έμποροι κ.λ.π.), καθώς και ο αγροτικός κόσμος της χώρας, μαθαίνουν πλέον επίσημα, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, συμφώνησε και νέες αυξήσεις “καπέλο” πάνω στις ήδη εξοντωτικές εισφορές.




Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Κυβέρνηση τους εξαπατούσε συστηματικά, λέγοντας ότι κάποιοι θα πληρώνουν λιγότερο, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για όσους εξόντωνε.



Η σημερινή παραδοχή της Υπουργού περί νέων αυξήσεων φέρνει τα πάνω κάτω, καθώς όλοι πλέον ανεξαιρέτως θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερες εισφορές. Αυτό ισοδυναμεί με όλεθρο, καθώς πρόκειται για αυξήσεις που θα επιβληθούν στις ήδη καταβαλλόμενες εξοντωτικές εισφορές, ύψους 38%. 


Πρόκειται για αυξήσεις “καπέλο”, που επιβάλλονται, λόγω αλλαγής της βάσης υπολογισμού των εισφορών, και θα αυξήσουν από 37% μέχρι και 61% τις ήδη υψηλές εισφορές που έφερε ο Νόμος “Κατρούγκαλου”.

Η νέα αυτή τραγική εξέλιξη, ακυρώνει ακόμη μια διάταξη του ασφαλιστικού μορφώματος “Κατρούγκαλου” και ουσιαστικά το μετατρέπει σε “κουρελόχαρτο”.

Ενώ, δεν παρέλειψε να δηλώσει πως όλοι οι Βουλευτές του Σύριζα στην Ήπειρο θα ψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα.

Ο χαιρετισμός του Βουλευτή κ.Γιαννάκη:



Φίλες και φίλοι, 

Χαίρομαι ειλικρινά που στη σημερινή μας Νομαρχιακή Συνέλευση, έχουμε κοντά μας ένα από τα πλέον συγκροτημένα και επιφανή στελέχη της Παράταξής μας, τον αγαπητό συνάδελφο και φίλο μου, τον Βουλευτή Κυκλάδων και εξαιρετικά επιτυχημένο πρώην Υπουργό Εργασίας , τον Γιάννη Βρούτση, ο οποίος σήμερα είναι Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος στη Βουλή, αλλά και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Κόμματός μας. 

Έχω την βεβαιότητα ότι δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη επιλογή ομιλητή για εμάς, γιατί ο Γιάννης Βρούτσης γνωρίζει όσο λίγοι τι μας περιμένει όλες και όλους μας, μετά την ψήφιση από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ – την εβδομάδα που έρχεται – αυτού του 4ου Μνημονίου. Γνωρίζουμε ήδη – αν και κάθε μέρα βγαίνουν στην επιφάνεια και πτυχές που επιμελώς αποκρύβει η Κυβέρνηση – ότι αυτό το 2ο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ φέρνει πληθώρα δυσβάσταχτων νέων μέτρων, κυρίως για τους ασθενέστερους , αλλά και για τους ελευθεροεπαγγελματίες και τους αγροτοκτηνοτρόφους. 

Δεν θα μακρηγορήσω, αφήνοντας τον λόγο στον καλεσμένο μας. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι εμείς ως Νέα Δημοκρατία, σεβόμενοι την ιστορία μας και την Παραταξιακή Εθνική μας προσφορά – όπως το κάναμε πάντα – με μετριοπάθεια, επιχειρήματα, σοβαρότητα, αλήθεια και κοινωνική σύνθεση, έχουμε καθήκον να σταθούμε δίπλα στον κόσμο που ταλαιπωρείται, να τον υπερασπιστούμε, και ως Παράταξη να δρομολογήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και εξόδου από την Εποπτεία – όπως το κάναμε το 2015 – και να ξαναδώσουμε όραμα και ελπίδα στον ελληνικό λαό. Ήδη, αποδεχόμενοι τα όποια λάθη μας, συγκροτούμε το νέο μας Κυβερνητικό Πρόγραμμα, που θα ανταποκρίνεται στις νέες εθνικές απαιτήσεις, ανανεώνουμε ιδέες και πρόσωπα και βάζουμε νέους εθνικούς στόχους. Σ’ αυτή την προσπάθεια σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η Περιφερειακή μας Οργάνωση. 

Και με την ευκαιρία, ειδικά στον Νομό μας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στην ανανεωμένη Νομαρχιακή μας Επιτροπή όσο και στις Τοπικές μας Επιτροπές, γιατί σε λίγο μόνο χρόνο, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και έχουν υλοποιήσει δράσεις με εξαιρετική παραταξιακή επιτυχία. 

Με αυτά σαν δεδομένα και με την συστράτευση όλων μας, είναι σίγουρο ότι όποτε και να γίνουν οι επόμενες εκλογές, θα είμαστε η επόμενη αναγεννητική Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος Πρωθυπουργός. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες φίλοι μου! 

Σας ευχαριστώ.

Η ομιλία του Τομεάρχη της τοπικής ΝΟΔΕ, Ζώη Μαργέλη



Νεοδημοκρατισες και Νεοδημοκράτες Κύριε Υπουργέ. 

Στις 4 δεκαετίες της ζωής μου ήμουν σχεδόν πεπεισμένος ότι παγκοσμίως οποιαδήποτε πολιτική ενίσχυσης των αδυνατών, ή αναδιανομής των εισοδημάτων όπως ποιο εύγλωττα αναφερόταν γινόταν προς το τέλος του βίου μιας κυβέρνησης προκειμένου να επηρεάσουν ευνοϊκά το εκλογικό σώμα. Μπορεί να μην ήταν το πλέον θεμιτό αλλα ήταν ευρέως αποδεκτό. 

Η σημερινή κυβέρνηση ξεπέρασε και αυτό, είναι η μονή , όχι μονο Εθνικά αλλά πιστεύω και παγκόσμια η οποία υπόσχεται ότι οι παροχές αυτές ( Αντίμετρα τα ονομάζει) θα γίνουν μετά το τέλος της τετραετίας δηλαδή μετά την ήττα στις εκλογές , Κάνουν δηλαδή μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα για να μην το πω ποιο πεζά……….Γιατί φίλες και φίλου ,τις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει και ο αρχηγός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας . 

Η όλη λογική της διαπραγμάτευσης και της νέας συμφωνίας( έτσι ονομάζουν το 4ο μνημόνιο!!) μου θυμίζει το σκηνικό που κάποιος εργοδότης χρεωστάει στον υπάλληλο του ένα ποσό ας πούμε 1000 ευρώ. 

Στην αρχή ο εργοδότης ζήτα την υπομονή μας, δύσκολες οι συνθήκες κτλ όπως έκαναν και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στην συνεχεία αποκρούει της οχλήσεις μας με προσχήματα που δεν στηρίζονται στην κοινή λογική και αρχίζουν να μας εξοργίζουν όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ψηφοφόρους και την κυβέρνηση αυτή την στιγμή, και στο τέλος εφόσον δεν δει ο υπάλληλος λύση και πηγαίνει σε δικηγόρο, ο εργοδότης προτείνει συμβιβασμό, μας δίνει 700 ευρώ από τα οποία ο δικηγόρος παίρνει τα 200 και δεν φτάνει αυτό προσπαθεί να μας πείσει ότι έχουμε κερδίσει κιόλας ενώ έχουμε χάσει τον μισό μας μισθό. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι έχει επέλθει( επιτελούς νωρίτερα από την προηγούμενη φόρα που φτάσαμε στον Γκρεμό με την 17ωρη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα, την κολοτούμπα και της εκλογές είναι η αλήθεια) μια συμφωνία με τους δανειστές η οποία θα συζητηθεί στην βουλή στις 18 Μαΐου. 

Στη δημοσιότητα ήλθε το τελευταίο προσχέδιο αυτού του Μνημονίου . Για τον λόγο αυτόν καλέσαμε στην Πρέβεζα να μας μιλήσει ένα σημαντικό στέλεχος της παράταξης μας, ένας άνθρωπος που προέρχεται από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας, από την νεολαία της, συνέχισε στην ΟΝΝΕΔ, ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση, ένας άνθρωπος που είτε ως τομεάρχης οικονομικών ή Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων είτε ως Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει τιμήσει κάθε θέση που του έχει εμπιστευτεί το κόμμα. 

Ο Γιάννης Βρούστης λογω της πολύχρονης και εντατικής ενασχόλησης του με τα συγκεκριμένα θέματα είναι ο πλέον κατάλληλος να μας αναπτύξει το θέμα της σημερινής εκδήλωσης « Τα νέα μέτρα και οι τελευταίες εξελίξεις στο Φορολογικό Συνταξιοδοτικό και Ασφαλιστικό - Η επόμενη μέρα για εργαζόμενους και ανέργους » . 

Όμως πριν του δώσω τον λόγο επιτρέψτε μου να αναφέρω ορισμένα σημεία αυτής της επονείδιστης συμφωνίας τα οποία στην συνεχεία θα αναλύσει ο υπουργός. Τα νέα μετρά φέρουν πρόσθετες επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της αύξησης της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών τους ήδη από το 2018, κλειδώνει περικοπές σε αφορολόγητο και συντάξεις ώστε να υπάρχει καθαρή δημοσιονομική εξοικονόμηση 3,8 δις(μήπως θυμάται κανείς πόσο ήταν το περιβόητο μειλ Χαρδούβελη?) 

Επίσης υπάρχουν περικοπές επιδομάτων και φοροαπαλλαγών ύψους 259 εκατ. ευρώ, εξοικονομήσεις στον χώρο της υγείας (125 εκατ. ευρώ φέτος και 188 εκατ. ευρώ το 2018), και νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια ύψους 33 εκατ. Ευρώ, Ακόμα έχουν συμφωνήσει σε αναθεώρηση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (αφορά τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών) Άφησα τελευταία την δέσμευση για επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 των όποιων όμως η δυσκολία επίτευξης τους θέτει εν αμφιβόλλω όποιο αντίμετρο υπόσχετε η κυβέρνηση. Τα περιβόητα αντίδωρα( συγγνώμη αντιμετρά ήθελα να πω) αλλα μην νομίζετε θα είναι μεγαλύτερα από αντίδωρα θα ενεργοποιηθούν όχι αν πετυχουμε τον στόχο αλλα αν το ξεπεράσουμε …. 

Και μάλιστα εφόσον συναινέσει τότε το ΔΝΤ, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι δηλαδή……. Κύριε Υπουργέ, ως υπεύθυνος του θεματικού τομέα μισθωτών σας καλωσορίζω στην Πρέβεζα και σας ευχαριστώ προσωπικά για την αποδοχή της πρόσκλησης μας .

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου