Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Πράσινο φως σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.500 προσλήψεις ανέργων 55 ετών και άνω


Σε προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν απασχόληση στο Δημόσιο, τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα μπορούν να εντάσσονται άνεργοι 55 έως 67 ετών.


Αυτό προβλέπει τροπολογία την οποία κατέθεσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας

Αντωνόπουλος Γιώργος

Με την τροπολογία προβλέπεται ουσιαστικά η δυνατότητα να μπορεί να τρέξει το νέο πρόγραμμα προσλήψεων ανέργων από το ΟΑΕΔ που έχει προαναγγείλει η Διοικήτρια του Οργανισμού και το υπουργείο Εργασίας όπου θα δίνει την δυνατότητα ένταξης, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, μακροχρόνια ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας 55 έως 67 ετών, σε προγράμματα που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ, για την απασχόληση τους στο δημόσιο τομέα,στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, καθώς και πάσης φύσεως επιχειρήσεις αυτών. Με την ίδια απόφαση, ορίζεται μεταξύ άλλων,η χρηματοδότηση για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών». 

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τις παραπάνω διατάξεις δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,καθόσον τα εν λόγω προγράμματα υλοποιούνται κατά όμοιο τρόπο από διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. 

δείτε ΕΔΩ την σχετική τροπολογία. 

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα ανοίξει το πρόγραμμα 10.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ με επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους 55 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου