Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 06, 2017

Γνωρίζοντας τα Βυζαντινά Μνημεία του Νομού Πρέβεζας



Την ανάδειξη των Βυζαντινών Μνημείων του Νομού -τα οποία είναι πολλά και σημαντικά-επιδιώκουν να κάνουν πράξη μέσω μιας ενδιαφέρουσας μεταξύ τους συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε Πρέβεζας) με την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και τις διευθύνσεις Α'θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης.

Η Πολιτιστική Δράση με θέμα “Γνωρίστε τα Βυζαντινά Μνημεία του Νομού Πρέβεζας” έλαβε την σχετική έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενώ έχει προηγηθεί προετοιμασία μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.

Η ιδέα, ανήκει στην Μητρόπολη και ¨αγκαλιάστηκε¨ από την Περιφέρεια αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα αφού κυρίως θα απευθύνεται σε μαθητές.

Η υλοποίησή της θα γίνει πιθανότατα κατά την διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους και θα περιλαμβάνει έκδοση φυλλαδίων, επισκέψεις και άλλες δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρό τους τα Βυζαντινά Μνημεία της περιοχής.

Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η Βασιλική Β’ Αλκύσσωνος στη Νικόπολη, η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Κάστρο των Ρωγών, η Μονή Αγίου Δημητρίου στην Κυψέλη, αλλά και η Βασιλική Α΄ Δομετίου στη Νικόπολη.


Εφημερίδα Βήμα της Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου