Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2017

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Κοντονή, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας


Αντιπροσωπεία του Δ.Σ . του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Θωμά Γεωργίου και τον Ταμία,  Δημήτριο Κωνή συναντήθηκε  με τον Υπουργό Δικαιοσύνης  , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  κ.  Σταύρο Κοντονή. 


Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν   την λειτουργία  της δικαιοσύνης και τα προβλήματα που απασχολούν τους δικηγόρους της Πρέβεζας.  Ειδικότερα τονίστηκε η ανεπάρκεια χώρων  στο  Δικαστικό Μέγαρο της πόλης και η ανάγκη  της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης του ακινήτου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών , από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για να λειτουργήσουν στο χώρο αυτό  οι υπηρεσίες  του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας, υπόθεση που εκκρεμεί από το 2013 και κολλάει στην γραφειοκρατία. Επίσης  συζητήθηκαν τα  υπάρχοντα  προβλήματα στο Δικαστικό Μέγαρο Πρέβεζας. 

Ο  υπουργός  δήλωσε ότι άμεσα θα ενεργήσει για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και  υποσχέθηκε ότι θα αναζητήσει πόρους  για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μεταφοράς του  Ειρηνοδικείου.  

Τέλος η αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, έθεσε στον  υπουργό  τα μεγάλα προβλήματα του  δικηγορικού επαγγέλματος τονίζοντας ότι μακροχρόνια οικονομική κρίση έφθασε σε οριακές καταστάσεις πολλούς  δικηγόρους.

Ο υπουργός ενημέρωσε  για τις μέχρι σήμερα  προσπάθειες του Υπουργείου για την διεύρυνση της δικηγορικής ύλης   ( δικαστικοί αντιπρόσωποι σε εκλογές σωματείων, συναινετικά διαζύγια , μείωση του κόστους εξόδων προσφυγής  στην δικαιοσύνη κλπ)   και υποσχέθηκε   να ενημερώσει τους υπουργούς Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το αίτημα παράτασης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών και της άμεσης εφαρμογής των  120 δόσεων σε ληξιπρόθεσμες  ασφαλιστικές εισφορές . Η αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου επέδωσε υπόμνημα και  συμφωνήθηκε να είναι σε συνεχή  επαφή με τον υπουργό  για  την  επίλυση των προβλημάτων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου