Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2017

Δηλώσεις των συνηγόρων, Λαμπράκη, Τράμπα κ Παπαιωαννίδη για το αποτέλεσμα της δίκης των κατηγορουμένων της Άρτας


Αποκλειστικές δηλώσεις στο PrevezaBest, από τους δικηγόρους κύριους, Λαμπράκη, Τράμπα και Παπαιωαννίδη, αναφορικά με το αποτέλεσμα της δίκης που αφορούσε τους 17 κατηγορουμένους για σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για την διακίνηση της κοκαίνης πέρυσι στην Άρτα, όπου κρίθηκαν αθώοι, δείτε ΕΔΩ

Οι δηλώσεις των συνηγόρων με αλφαβητική σειρά έχουν ως εξής:

Δήλωση κ.Λαμπράκη

Eίναι ευχάριστο για τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγ/νου να επιβεβαιώνεται στις προβλέψεις του ως πρός το αποτέλεσμα της δίκης. Από την αρχή ακόμη όσοι συνήγοροι αναλάβαμε την υπεράσπιση των εντολέων μας είχαμε την ίδια άποψη ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί σύσταση ή ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για κατηγορουμένους που έχουν κριθεί λιγότερο ή περισσότερο εξαρτημένοι χρήστες ναρκωτικών και διακινούν μεταξύ τους και για αποκλειστικά δική τους χρήση μικροποσότητες ναρκωτικών. Ο ποινικός νόμος επιφυλάσσει ιδιαίτερη μεταχείριση στους συμπολίτες μας που συνειδητά γίνονται αυτόχειρες από την χρήση των ναρκωτικών και που με την συμπεριφορά τους δεν μυούν τρίτους σε αυτά. Τούτο βέβαια δεν πρέπει να αποτελεί βάση διαλόγου για τη νομιμοποίηση της χρήσης. Η ΕΛ.ΑΣ στα πλαίσια της νομιμότητας εκτέλεσε άριστα το καθήκον της όπως άλλωστε και εμείς και καταληκτικά το Δικαστήριο με μία δίκαιη, τίμια και ρηξικέλευθη απόφαση επέβαλλε πλημμεληματικές ποινές από 3 μήνες έως 5 έτη στους κατηγ/νους. Σε ότι αφορά τον εντολέα μου Β.Μ επιβλήθηκε ποινή 3 μηνών με αναστολή η οποία ήταν δικαία και εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι η αποφασισθείσα στο στάδιο της ανάκρισης προσωρινή του κράτηση ήταν άδικη πλήν έγινε σεβαστή από αυτόν, όπως και από εμένα, διότι ποτέ κανένας κ.κ. Ανακριτής ή Εισαγγελέας δεν παύει να είναι άνθρωπος και να κάμει λάθη. 

Δήλωση κ.Τράμπα

"Ολοκληρώθηκε σήμερα η δικη που πέρυσι, τέτοια εποχή σχεδόν, ειχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία της Αρτας. Μετα απο σχεδόν δυο εβδομάδες συνεδριάσεων, το Δικαστηριο έκρινε αθώους όλους αυτούς που χαρακτηρίστηκαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και τους εδωσε έτσι την ευκαιρία να "καθαρίσουν" το όνομα τους καθ να γυρίσουν στα σπίτια και τις οικογένειες τους. Παράλληλα, έβγαλε "τη ρετσινιά" που χαρακτήρισε την πόλη μας ως "πόλη των ναρκωτικων". Και ειμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι αυτο".

Δήλωση κ.Παπαιωαννίδη

"Η απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Ιωαννίνων είναι δίκαιη και έθεσε την υπόθεση στις σωστές της βάσεις. Αποδείχτηκε ότι ουδεμία εγκληματική οργάνωση υπήρχε παρά μόνο διάθεση ναρκωτικών μεταξύ χρηστών και τοξικομανών". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου